kako komunicirati s drvećem

srijeda , 11.04.2018.

(izvor:portal Udahni.com)

Otkriveno je da su vibracijska svojstva drveća odgovorna za tako veliki utjecaj na čovjeka. Drveni kineski mislioci – Taoisti smatraju da su stabla u konstantnoj meditaciji te da kao prirodni jezik koriste najsuptilnije energije. Postoji metoda kojom se uči polaznike da svoju auru usklade s energetskim poljem drveća kao i da nam stabla mogu pomoći da negativnu, oslabljenu energiju pretvorimo u pozitivnu i vitalnu životnu energiju.Čim povežemo svoju energiju s energijom drveća, to pozitivno djeluje na naše fizičko, psihičko i emocionalno zdravlje. Postoje drveća koja nam daju i oduzimaju energiju, a time se bavi pravac narodne medicine poznatiji kao dendroterapija.

Stabla koja nam daju pozitivnu energiju u sebi sadrže veliku količinu kozmičke energije, a neka od njih su bukva, bor, hrast, breza, maslina, kesten, cedar, jela, lipa, jabuka i šljiva dok stabla koja nam oduzimaju energiju, što ponekad isto zna biti vrlo korisno za pojedine ljude, su drvo topole, ive ili vrbe.

Zapravo ovo je možda najjednostavniji oblik komunikacije jer u njoj su riječi suvišne. Sve što trebate učiniti je prepustiti se i potpuno svjesno, otvorenog srca upustiti se u ovu divnu komunikaciju nakon koje ćete biti sretni, ispunjeni i napunjeni novom, svježom i zdravom enegijom iz prirode.

stanite ispred drveta od kojeg želite primiti energiju
udaljenost neka bude otprilike od 40 do 60 cm
zatvorite oči i opustite se
koncetrirajte se i vizualizirajte kako energija stabla vibrira vašim cijelim tijelom od stopala do vrha glave
napravite par udaha i izdaha
nježno povećavajte duljinu izdaha (probajte krenuti udahom koji traje 4 sekunde, a neka vam izdah traje 8 sekundi)
sada postepeno nakon udaha zadržavajte dah onoliko koliko vam je ugodno, bez naprezanja
upravo za vrijeme zadržavanja daha dolazi do razlijevanje energije drveta koja se pretvara u našu bioenergiju
povezivanje s drvećem neka traje nekoliko minuta

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.