Image Hosted by ImageShack.us Najdrazi...,blog,hrvatska,film,fotografija,gastronomija,ljubav,glazba,humor,internet,karijera,književnost,novac,obitelj,obrazovanje,osobno,poezija,politika,priče,putopisi,računala,religija,seks,sex,sport,televizija,umjetnost,zdravlje,znanost,rasprave,diskusije,korisnik,politika,www" /> Image Hosted by ImageShack.us Najdrazi...,blog.dnevnik.hr/densitylife1988" />

Username Password

Login

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

sve kako zivot nogira...
Image Hosted by ImageShack.us

st patrick's day images


Free Web Counter

hit Counter



Odlucila sam maknuti svoju sliku jer sam skuzila da od kad sam je stavila da ljudi ne dolaze na moj blog...banana,zato sam ostavila samo ovu ispod gdje se vide samo moje velike okice...pa divite se mom mobitelu!Mozda privuce vise rulje... : )yes


Linkovi



Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Mensa
Iscon

_ _ e k i p a _ _
Becky
Filipa
Marina
Mrak
Lekaj
Daliborka
Mrak
Luce
Micek
Moja Bubi
Martin




Image Hosted by ImageShack.us

saint patrick's day


utorak, 08.08.2006.

Image Hosted by ImageShack.us Najdrazi...

Buduci da jedna od stvari bez koje ne mogu dnevno a da je ne cujem,je Crvena jabuka,pa sam odlucila da vas malo pozabavim sa time da ne slusate jadikovanja stalno...Crvena jabuka rođena je 1985. u Sarajevu. Od nekoliko predloženih imena, prevladalo je to što je netko na probu donio jabuku. U najvećem valu "new primitives pokreta", pet mladića odlučilo je svirati ljubavne pjesme. Dražen Ričl (gitara, glas), Aljoša Buha (bas), Darko Jelčić (bubnjevi), Dražen Žerić (klavijature) i Zlatko Arslanagić (gitara) ponudili su svoje materijale tadašnjem Jugotonu i odmah bili ozbiljno shvaćeni. Prvi album istoimenog naziva objavljen je početkom 1986. godine a naslovnica albuma izazvala sitne kontroverze (gola ženska stražnjica ocrtana crvenom jabukom) no prijem je bio pozitivan. Producent je bio Željko Brodarić Jappa (ex Metak).
Odličan odaziv slušatelja urodio je pisanjem novog materijala i odlasku na veliku turneju. No u rujnu 1986. godine, na putu na prvi veliki koncert, u prometnoj nesreći stradavaju Aljoša Buha i Dražen Ričl. U listopadu iste godine je u Sarajevu održan koncert "Pjesma za Crvenu jabuku" i grupa prestaje s radom.
Krajem 1986., Dražen Žerić, Darko Jelčić i Zlatko Arslanagić ipak odlučuju ući u studio i posvećuju drugi album "Za sve ove godine" poginulim članovima. Album pod producentskom palicom Jappe izlazi početkom 1987. ali grupa ne daje nikakve promotivne intervjue ni nastupe.
Za treći album odlučuju se nakon godinu dana medijske tišine (1988.) i započinju suradnju s Nikšom Bratošem kao producentom, a kasnije i kao punopravnim članom grupe do današnjeg dana. Od tog trenutka počinje i njihovo snimanje u Rockoko studiju koji je postao i ostao njihov studijski dom. Nikša je znao kako uobličiti sve njihove ideje uz upotrebu velikog broja instrumenata (Nikša ih, bez pretjerivanja, zna svirati sve), a kvaliteta njegova rada je i nagrađena brojem osvojenih Porina za producentski rad. Dražen Žerić preuzima ulogu glavnog vokala a time postaje i sinonim Crvene jabuke kad god se negdje pojavi. Album "Sanjati" prodan je u više od 250.000 primjeraka.
Grupa kreće na prvu veliku turneju sa 180 koncerata. Priključuje im se basist Srđan Šerbedžija, kojega brzo mijenja Branko Sauka i klavijaturist Zlatko Volarević.
Četvrti album objavljen je početkom 1989. i zvao se “Tamo gdje ljubav počinje”, a snimila ga je koncertna postava benda. I taj album j epostigao veliki komercijalni uspjeh. Na turneji je Nikšu Bratoša zamijenio Igor Ivanović, a na zagrebačkom nastupu realiziran je dvostruki live album u maloj dvorani Doma sportova pod nazivom "Uzmi me kad hoćeš ti", krajem 1989. godine.
Peti studijski album “Nekako s proljeća” objavljen je 1991. Na njemu je Igora Ivanovića zamjenio Zoran Šerbedžija. Naslovnica albuma opet je izazvala malu sablazan zbog položaja i pogleda djevojke na naslovnici, ali album je već uobičajeno donio odlične hitove. U naslovnoj skladbi gostuje Kemal Monteno a odlično je prihvaćena obrada narodne pjesme "Da nije ljubavi". Turneju nažalost nisu mogli ostvariti - počeo je rat. Grupa zamrzava rad do daljnjega.
1993. izlazi kompilacija hitova "Ima nešto od srca do srca".
Zlatan Arslanagić odlazi u London (autorski započinje suradnju s Borisom Novkovićem), a Dražen Žerić i Darko Jelčić, preseljenjem u Zagreb, 1994. okupljaju novu postavu benda. Uz pomoć starih članova, Nikše Bratoša i Zlatka Volarevića, te novih, basiste Kreše Kaštelana i drugog klavijaturiste Danijela Lastrića pod okriljem Tuica snimaju album “U tvojim očima”. Autorski temelj novih pjesama čine Zlatan Fazlić i Saša Lošić (Plavi orkestar). Album je postigao zlatnu nakladu, a objavljen je početkom 1996. Na njemu je ostvarena i suradnja s tada najvećim dvojcem hrvatske estrade - Alenom Vitasovićem i njegovim autorom Liviom Morosinom. Saša Lošić im se pridružuje u obradi božićnog standarda Binga Crosbyja - "White Christmas" (Bijeli Božić) a prati ih i na koncertnoj turneji.
1997. godine izdaju album "Svijet je lopta šarena", a 1999. snimaju live unplugged album "Riznice sjećanja". Krajem iste godine idu na svoju prvu američku turneju. Godine 2000. izdaju album "Sve što sanjam", na kojem se autorski izmjenjuju Zlatan Fazlić, Miroslav Rus i Dino Šaran (koji nakon toga postaje većinski autor Jabuke do danas).
Krajem 2002. izlazi deveti studijski CD pod nazivom "Tvojim željama vođen". Danijel Lastrić i Zlatko Bebek napuštaju grupu, a u bend dolaze novi članovi Josip Andrić (klavijature) i Damir Gönz (gitara).
Crvena jabuka je 2005. objavila svoj deseti album...

CRVENA JABUKA
OPROSTI ŠTO JE LJUBAVNA , 2005

CRVENA JABUKA
ZLATNA KOLEKCIJA , 2004

CRVENA JABUKA
SANJATI (reizdanje) , 2003

CRVENA JABUKA
ZA SVE OVE GODINE , 2003

CRVENA JABUKA
CRVENA JABUKA , 2003

CRVENA JABUKA
TAMO GDJE LJUBAV POČINJE , 2003

CRVENA JABUKA
NEKAKO S PROLJEĆA , 2003

CRVENA JABUKA
TVOJIM ŽELJAMA VOĐEN , 2002

CRVENA JABUKA
TVOJIM ŽELJAMA VOĐEN , 2002

CRVENA JABUKA
SVE ŠTO SANJAM , 2000

CRVENA JABUKA
SVE ŠTO SANJAM , 2000

CRVENA JABUKA
NI ZADNJI, NI PRVI , 2000

CRVENA JABUKA
RIZNICE SJEĆANJA (UNPLUGGED) , 1999

CRVENA JABUKA
RIZNICE SJEĆANJA (UNPLUGGED) , 1999

CRVENA JABUKA
SVIJET JE LOPTA ŠARENA , 1997

CRVENA JABUKA
SVIJET JE LOPTA ŠARENA , 1997

CRVENA JABUKA
U TVOJIM OČIMA , 1996

CRVENA JABUKA
U TVOJIM OČIMA , 1996

CRVENA JABUKA
IMA NEŠTO OD SRCA DO SRCA (18 HITOVA) , 1993

CRVENA JABUKA
IMA NEŠTO OD SRCA DO SRCA (18 HITOVA) , 1993

CRVENA JABUKA
NEKAKO S PROLJEĆA , 1991

CRVENA JABUKA
UZMI ME KAD HOĆEŠ TI (LIVE) , 1989

CRVENA JABUKA
TAMO GDJE LJUBAV POČINJE , 1989

CRVENA JABUKA
SANJATI , 1988

CRVENA JABUKA
ZA SVE OVE GODINE , 1987

CRVENA JABUKA
CRVENA JABUKA , 1986


Evo,kad sam sve to obznanila,ovo je jedna od mojih drazih pjesama...pa eto...

Tamo gdje ljubav pocinje

Sjeti li te dah ljeta
i pjesme uz gitaru
kad se djeca ljube
i mirise na travu
jos smo broj ovog kraja
guzva nam je poznata
beskrajna zezanja
i partije pokera
sve sam igre odigrao
od kada si otisla
vrh i dno dotakao
na milion nacina
pamtim smijeh, tvoje suze
svaka rijec zakletva
niko ne zna kako pece
i ledi dok ne proba
Zapjevaj nasu pjesmu
meni i tebi rijeci poznate
cekam te na starom mjestu
tamo gdje ljubav pocinje
Sjeti li te miris zime
ocajan bez snijega januar
kad se magle sive spuste
i svaki dan je umoran
sarajevsko kisno jutro
jos mi broji korake
kad rijetke ptice i cistace
ulice zagrle
sve sam ceste prosao
od kada si otisla
malo sunca sacuvao
na dnu starog kofera
pamtim smijeh, tvoje suze
svaka rijec zakletva
niko ne zna kako pece
i ledi dok ne proba



Free Image Hosting at www.ImageShack.us

7 Tvoj trag Print#

<< Arhiva >>