Butulija: Hamburg - Evropa u malom
[ # ]

Photobucket

Rukometaši Crvene zvezde sastaju se u sredu u Beogradu sa jednom od najboljih evropskih ekipa, šampionom Nemačke Hamburgom, u meču trećeg kola grupe D Lige šampiona. Trener Igor Butulija istakao je da je protivnik njegovog tima "reprezentacija Evrope u malom".

"Hamburg je fenomenalna ekipa, u kojoj igraju francuski, danski, poljski i naravno nemački reprezentativci. Pomoćni trener im je bivši golman jugoslovenske reprezentacije Goran Stojanović", rekao je Butulija na konferenciji za novinare.

Hamburg je prethodno pobedio Kopenhagen, koji je u prvom kolu savladao Zvezdu sa devet golova razlike, ali je Butulija istakao da to ne znači da će njegov tim od nemačke ekipe izgubiti sa još većom razlikom.

"Nije sporno, Hamburg je apsolutni favorit. Medjutim, više neću moći da opravdam loš početak moje ekipe, kao što je bio protiv Kopenhagena. U Slovačkoj su moji momci prikazali borbenost i karakter i onda je sve bilo daleko bolje", rekao je Butulija.

On je naglasio da za njegovu ekipu utakmice u Ligi šampiona više znače nego 10 ili 15 mečeva u domaćem prvenstvu.

"Ne sme da se propusti nijedan sekund na ovakvim utakmicama. Svaki detalj moraće da se odigra taktički", rekao je Butulija i dodao da je za Zvezdu najvažnija utakmica sa slovačkim Tatranom kod kuće, jer bi joj eventualna pobeda omogućila da "prezimi u Evropi" i da se u nastavku takmiči u Kupu kupova.

Jedan od najperspektivnijih igrača Crvene zvezde Draško Nenadić istakao je da je Hamburg jedna od četiri najače ekipe na svetu.

"Mi se nećemo unapred predati. Nećemo dozvoliti da nas ponize. Nadam se da ćemo u budućnosti češće igrati takve mečeve", rekao je Nenadić i pozvao navijače da pomognu "crveno-belima" u narednom meču.

Potpredsednik kluba Ljubiša Stoiljković ocenio je da je Hamburg najjači u Grupi D Lige šampiona.

"Uprava kluba je zadovoljna kako je ekipa igrala u Slovačkoj. Mislim da će Banjica biti puna, kao i da će biti prijatna i lepa atmosfera", rekao je Stoiljković.

Utakmica između Crvene zvezde i Hamburga igraće se u sredu od 18,15h u sportskom centru "Voždovac" na Banjici. Odštampano je 2.300 karata, koje će se prodavati po ceni od 200 dinara.

14.10.2008. ...15:13 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi