Pobeda Zvezde, Ovens briljirao
[ # ]

Photobucket

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Olimpiju rezultatom 84:77 u 3. kolu NLB lige. Najzaslužniji za trijumf bio je Andre Ovens sa 24 poena (šest trojki).

Osim njega, istakao se Marko Marinović koji je imao 18 poena (4-7 iz igre, 8-8 bacanja), 4 skoka i 6 asistencija (ali i pet izgubljenih lopti), a bio je siguran i sa penala u ključnim momentima. Plej Vlado Ilijevski predvodio je Slovence sa 13 poena i 10 asistencija, a Miha Zupan i Marko Milić su ubacili po 18. Zvezda iz tri runde ima isto toliko pobeda.

Olimpija je bolje počela meč pred oko četiri hiljade gledalaca u Pioniru, ali je njen startni centar Vkadimir Golubović brzo zaradio tri lične greške, baš kao i Mirza Begić. ’Zmajčeki’ zbog toga nisu iskoristili prednost u reketu, Štimac je uneo živost u tabor Zvezde, a Marinović je trojkom na kraju prve četvrtine doneo +2 ’crveno-belima’.

Sredinom drugog perioda tim Svetislava Pešića pravi seriju 11-0 (dva trojke Ovensa, jedna Bakića) i dolazi do 10 poena viška. Za razliku od Ovensa, njegov sunarodnik Roberts igrao je ispod očekivanja na oba kraja terena, što je uz nepreciznost Kovača sa penala (0-4) vratilo goste u utakmicu.

Photobucket

Trener Olimpije Aleksandar Džikić napravio je dve dobre izmene, pošto su Marko Milić i Mirza Sarajlija, uz odličnog Vlada Ilijevskog, bili inicijatori preokreta. Levoruki plej je ubacio 11 poena do poluvremena, a Milič je zakucavanjem okončao seriju Olimpije od 14-0. U finišu druge četvrtine razigrao se Kešelj, pa je Zvezda na 15-minutni odmor otišla sa samo dva poena minusa – 42:40.

Zupan je nastavio sa sjajnom partijom i sve do finiša nije imao nijedan promašaj iz igre. U reketu Zvezde vladala je ’promaja’, pošto su Roberts i Kikanović dopuštali mnogo lakih poena i ofanzivnih skokova. Glavni teret u drugom poluvremenu nosio je tandem Ovens-Marinović, a tamnoputi plej je trojkom u poslednjo sekundi treće deonice domaćinu doneo +7 – 65:58.

Ljubljančani su ponovo uhvatili priključak posle pet uzastopnih poena Zupana i trojke Sarajlije. Presudni momenat meča zbio se u pretposlednjem minutu kada je Ovens pogodio trojku iz ugla za 80:75. Marinović je potom bio nepogrešiv sa penala i Zvezda je zasluženo došla do dva nova boda.

11.10.2008. ...18:44 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi