Zvezda slavila u Železniku
[ # ]

Photobucket

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP u Železniku 84:78, u prvom kolu regionalne NLB lige.

Marko Kešelj bio je najefikasniji u ekipi Zvezde sa 18 poena. Elmedin Kikanović ubacio je 16, Marko Marinović 15, a Andre Ovens 11 poena. U timu Slobodana Klipe Dragan Labović postigao je 18, a Nemanja Protić i Predrag Samardžiski po 12 poena.

FMP je imao prednost tokom celog meča, u nekoliko trenutaka je bilo i plus 18 za domaćina, ali je Zvezda požrtvovanom igrom u drugom delu napravila veliki preokret i došla do prve pobede u sezoni.

Bio je ovo i prvi meč Svetislava Pešića u domaćem takmičenju posle 21. godine kada je trenirao Bosnu.

Photobucket

Derbi prvog kola počeo je u znaku domaćina, koji je od samog starta znao šta hoće. Zvezda se u prvoj deonici uopšte nije snašla, pre svega u napadu, pa je domaćin nošen odličnom igrom Labovića i Jeremića posle deset minuta imao plus 11 (22:11).

Početkom druge deonice potpuno se razigrao Predrag Samardžiski, i posle njegovih šest uzastopnih poena FMP vodi 28:11. Zvezda je u tim trenucima delovala potpuno izgubljeno, ali Marko Marinović nije dozvolio FMP-u da se odlepi na preko 20 razlike.

On je postigao prvo dvojku, a potpom i trojku, i Zvezda je u 14 minutu prišla na minus 11. FMP nijednog trenutka u drugoj deonici nije dozvolio da gosti smanje na ispod 10 razlike, a posle trojki Živanoviuća i Jeremića u samom finišu na poluvremenu je bilo ubedljivih 42:27.

Već na početku treće četvrtine bilo je jasno da se ekipa Svetislava Pešića neće predati bez borbe. Zvezda je za minut napravila seriju 7-2, i tako spustila na minus devet (45:36). U nastavku četvrtine FMP je ponovo zaigrao bolje, i nakon što je Milutinović u 26. minutu pogodio jedno slobodno bacanje za 60:46, činilo se da je to kraj. Ipak, gosti se tada dižu i prave, čini se, ključnu seriju 10-2 za 62:56 pred poslednju deonicu.

Photobucket

Protić i Lazić ubacili su trojke na startu poslednje četvrtine, ali su na drugoj strani bili raspoloženi Ovens, Štimac i Kešelj, i početkom 33. minuta Zvezda je prišla na samo tri razlike (70:67).

Domaći sastav odbio je i taj napad Zvezde i posle poena uz faul odličnog Stevana Živanovića, FMP je tri minuta pre kraja imao osam poena prednosti (77:69). Tada stvari u svoje ruke uzima Marinović i sa pet uzastopnih poena (jedna trojka) ponovo vraća svoj tim u igru na dva minuta pre kraja.

U samoj završnici odgovornost je preuzeo i Marko Kešelj koji je na minut pre kraj postigao možda i presudnu trojku kojom je Zvezda prišla na minus jedan (78:77). Do prvog vođstva na utakmici Zvezda je došla tek u poslednjem minutu poenima Kikanovića, a u samom finišu Kešelj je u dva navrata bio uspešan sa linije slobodnih bacanja, i Zvezda je pobedila.

Zvezda u narednom kolu igra protiv Krke u gostima, a FMP ide u Ljubljanu na noge Olimpiji.

04.10.2008. ...19:56 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi