Konferencija posle 19. sednice Upravnog odbora
[ # ]

konferencija

Nakon završetka sednice 19. Upravnog odbora, koja je počela u 17 časova, održana je konferncija za medije na kojoj su izneti glavni zaključci sa sednice.
Sednici UO, prisustvovalo je 10, od 14 članova.

Zoran Damjanović, Generalni sekretar Fudbalskog kluba Crvena zvezda:

„Najvažnije tačke dnevnog reda su bile:
- Razmatranje predloga komisije za investicije oko izbora najpovoljnijeg izvršioca rekonstrukcije glavnog terena. Na bazi predloga prihvaćeno je nemačko rešenje, a projektovanje i nadzor vršiće Saobraćajni insitut CIP;
Saobraćajni institut CIP vršiće i projektovanje i nadzor na izvođenju radova na terenu broj 5, za Omladinsku školu, oko postavljanja veštačke trave;

- Određene su cene pretplatnih ulaznica za sezonu 2008/2009, koje će biti iste kao i prošle godine, Zapad 5000 dinara, Istok 4000 dinara, Sever 1500 dinara, kao i VIP1 120000 dinara, VIP2 80000 dinara i Galerija B 60000 dinara.
Karte će se prodavati preko firme „Zvezda Forever“, gde će se odrediti i određene beneficije za naše navijače i gde će isti moći da kupe dresove i ostale rekvizite.“
Toplica Spasojević, Predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda:

„Sednica je trajala dugo, jer smo imali puno tema na dnevnom redu i s obzirom da nas čeka opsežna rekonstrukcija Marakane i svih segmenata Kluba.
Što se tiče sportskog dela, upoznali smo se sa opsežnom analizom, koju je spremio Sportski direktor Goran Bunjevčević, a u okviru toga je analiziran i rad Aleksandra Jankovića, koji je bio prisutan i sa kojim je Upravni odbor razgovarao. Posle duge diskusije, na predlog Sportskog direktora, procenjeno je da je Aleksandar Janković napravio pozitivne pomake od kada je preuzeo ekipu, da je zaustavio posrnuće ekipe u tom momentu, ali da je konačna ocena njegovog rada je da nije zadovoljio, što se tiče rezultata i da je Klub odlučio da promeni trenera.
Formirana je radna grupa koja će u narednih nekoliko dana, razgovarati sa potencijalnim šefom stručnog štaba, a radi će se samo o velikim imenima, koja bi mogla da unaprede igru Crvene zvezde na mnogo viši nivo, a to je nivo koji se traži od Kluba sa ovakvom tradicijom i armijom navijača.
Dosadašnjem treneru Aleksandru Jankoviću, biće ponuđeno mesto u našem Sportkom sektoru u okviru njegovih znanja i sposobnosti, a sutra ćemo povodom toga obaviti razgovor sa njim.

Pored teme trenera, razgovarali smo i o dosta drugih stvari iz Sportskog segmenta, kao što je dugoročna strategija Sporstkog dela našeg Kluba, kao i Omladinska škola, skauting služba, „B“ tim i druge stvari koje su od vitalnog značaja za naš Klub.“

Goran Bunjevčević, Sportski direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda:

„Sigurno da je odluka, koja je doneta na moj predlog, o promeni trenera Prvog tima nije nimalo laka. Aleksandar Janković je ostavio dubok trag u našem Klubu, a baš zbog toga je bilo dosta teško doneti pravi sud na osnovu par meseci provedenih u Crvenoj zvezdi.
Dubokom analizom, kao i u razgovoru sa svim službama koje rade u Crvenoj zvezdi, napravljenja je strategija razvoja Kluba za naredne 3-4 godine. Formiranje „B“ tima i Omladinske škole, koja treba da bude glavni oslonac Crvene zvezde u budućnosti, skauting službe je nešto što proizilazi iz ozbiljnog rada koji treba da usledi.
Upravnom odboru je dostavljena ta strategija, tako da ima vremena da odluči da li su za nju ili ne, a ona donosi dosta promena, kao i mnogo rada i truda. Procena je da nas ova strategija može vratiti na pravi put, osvajanja trofeja i konstantnog igranja u Evropi.

Kao što znate formirana je grupa koja će se baviti sa kandidatima za Šefa stručnog štaba, a do sada nije dogovoreno ni sa jednim trenerom.
Trenutno imamo 39 profesionalnih igrača. Veliki broj tih igrača, što možda nije čest slučaj, će napustiti naš Fudbalski klub. Imamo transfer listu, a isto tako i listu igrača koji planiramo da dovedemo i listu igrača koju bi hteli da dovedemo ukoliko budemo mogli. Za sada ključne pozicije koje planiramo da dovedemo su napadač, centralni vezni igrač i centrali odbrambeni igrač.“

12.06.2008. ...12:23 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi