Dejan Glišić

26.02.2021., petak

Kaj drma?

Preuzeto s portala ZG-magazin

Lokalna inicijativa građana "Aktivni susjedi" pokrenula je 29. siječnja 2021. potpisivanje peticije kojom se traži rekonstrukcija tramvajskih pruga u Branimirovoj, Šubićevoj i Zvonimirovoj ulici. Nakon prikupljenih 400 potpisa građana, akcija je na zahtjev stanara proširena i na Vlašku, Draškovićevu, Maksimirsku i ulicu Medveščak.

"Problem vibracija koje se prenose s tramvajskih pruga na okolne zgrade postojao je i ranije, ali se aktualizirao nakon potresa u Zagrebu 22. ožujka 2020. kada je došlo do oštećenja tramvajske infrastrukture, te nakon potresa u Petrinji 29. prosinca 2020. kojim je pojačan psihološki utjecaj na stanare okolnih zgrada" - navode iz inicijative.



Kako u dosadašnjoj komunikaciji predstavnika stambenih zgrada s upravom ZET-a stanari nisu bili zadovoljni dobivenim odgovorima, a čekanje na popravak pruge se oduljilo, krenuli su u potpisivanje online peticije (https://www.peticijeonline.com/hitna_sanacija_tramvajskih_pruga_branimirova_-_kreimirac_-_ubieva_-_zvonimirova) i peticije po stambenim zgradama, koje predstavnici inicijative namjeravaju nastaviti sve dok se problem vibracija ne počne ozbiljno i sustavno rješavati. Stanari smatraju da nisu dovoljni površni i kozmetički popravci.

Od ZET-a traže hitno saniranje pruga na mjestima gdje su vibracije i buka najizraženiji, detaljan stručan pregled tramvajske infrastrukture i pokretanje priprema za temeljitu rekonstrukciju pruga kojom bi se otklonile ili maksimalno smanjile vibracije koje su bile prisutne i prije potresa. Dok se ne obavi rekonstrukcija pruga, stanari traže da vozači tramvaja striktno poštuju ograničenja brzine kako bi se na taj način smanjile nepodnošljive vibracije i buka.

Uprava ZET-a je putem medija priopćila da će dio spornih tračnica uskoro biti promijenjen, što je i bilo uvršteno u godišnji plan radova.

Inicijativa se početkom veljače za podršku obratila Gradskoj četvrti Donji grad i na adrese mjesnih odbora čiji su se stanari žalili na problem te zatražili rekonstrukciju pruga.

Video >>> https://dejanglisic.blogspot.com/2021/02/kaj-drma.html

Oznake: Aktivni susjedi, lokalna inicijativa, tramvaj, tramvajska pruga, žbuka, vibracije, potres, peticija


- 10:42 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2021  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             

Veljača 2021 (1)
Siječanj 2021 (4)
Studeni 2020 (3)
Kolovoz 2020 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Osobni blog Dejana Glišića. Razne teme. Priroda, društvo, kvart, udruge i inicijative, šah i enigmatika ...