VIDEO DEEJAY-BEST VIDEO CLIPS-including Pop / New-Wave / Dance / 60s/70s/80s/90s/00s.(RETRO GLAZBA 70',80',90,ITALO DISCO,HI-NRG.EURODANCE...itd)'

29.03.2006., srijeda

20 GODINA DISCO FOCUSA

U 20 GODINA PREDSTAVLJENO 12 000 DANCE HITOVA

Prva emisija "Disco focus" na valovima HRT Radija Osijek, emitirana je 14. travnja 1986. godine. Svih 20 godina emitiranja, urednik i voditelj emisije bio je Dragan Lenart, čiji je glas u eteru postao i svojevrstan sinonim za "Disco focus". Na samom početku, sa Lenartom je surađivala i Mirta Vranješ koja trenutno živi u Rijeci, a prvi tonac bio je Davor Magušić koji i danas radi na Radio Osijeku.

Tijekom 20-godišnjeg emitiranja, u emisiji "Disco focus", uz novitete dance glazbe, organizirano je i niz raznih akcija od kojih su najbolje prihvaćene "Razmjena Radio emisija" u kojoj je sudjelovalo desetak najpopularnijih emisija sa prostora bivše države (Zagreb, Ljubljana, Sarajevo, Skopje, Beograd, Novi Sad, Pula, Tešanj, Velika Gorica, Kruševac, Sombor i Osijek), kao i izbor Hita godine u kojem su sudjelovali DJ-i sa svojim prijedlozima, na osnovu kojih su slušatelji isključivo dopisnicama birali najbolju pjesmu u sklopu nagradne
igre.

U svakoj 10-toj emisiji (mala jubilarna) emitirao se MIF D-F sastavljen od najvećih hitova iz proteklih 10 emisija, prema glasovima slušatelja. Značajan utjecaj Disco Focus je izvršio na glazbenike koji postižu lijepe uspjehe u dance glazbi : Boris Đurđević (Colonia), Hrvoje Runtić (Matrix), Daniel Hojsak (Magnetic), Kristijan Brodar (Karizma) i drugi.

Za vrijeme domovinskog rata emisija nije emitirana 10 mjeseci, a nakon
toga emitira se sve do ove 1000.-te koja je ujedno i posljednja, 25. ožujka 2006. od 19,00 do 24,00 sata.

U emisiji je kroz ovih 20 godina predstavljeno 12.000 dance hitova, u
nagradnim igrama sudjelovalo je 5.000 slušatelja, koji su osvojili oko 700 nagrada.
U emisiji sam i sam bio jedna od poluga te emisije,dobavljajuci ploce i sastavljajuci top liste za svaku emisiju.
Krajem 80' godina tocnije 1989 sam otvorio prvi CD CLUB LASER ubivsoj ex jugi,uredjivao top listu,dijelio svake emisije po jedan cd.
Disco focus emisija se je slusala cak do Skoplja,Sarajeva,Beograda,LJubljane,ma slusala se je po cijeloj ex-yugi,jer na nagradne igre su se javljali iz tih mjesta gdje sam onda i slao nagradne cd discove.
Sto se tice partija u soundu,on je uspio,pojavila se je malo starija ekipa,cagalo se na dobre stare hitove 80' godina,na italo disco,spojilo se mlado i staro.
Svi koji su imalo pomogli u ovih 20 godina DISCO FOCUSApojavili su se na radio Osijeku na maloj festici prije partija i svatko je nesto u eter kazao o emisiji.
Eto nisam bas za neko pisanje,odvikao sam se toga,pa ako je netko i bio na partiju,slobodno da nap
- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.