Image and video hosting by TinyPic

nebuloze@nemampojma.hr

srijeda, 29.03.2006.

Ah ta lektira.....

sad me po novijem sve te silne lektire "jebu u mozak" (sorry zbog izraza), u nekih tjedan dana, pročitala sam nekoliko knjiga.. iako su dvije imale tek nekih stotinjak strana, ona me druga doslovce mučila... zamislite da morate čitati junački ep, na mađarskom baroknom jeziku, o tome kako se narod kolje oko szigeta! i sve to napisao neki tip po imenu zrinyi (zrinski)! 200 strana, ubojstva, krvi, odrezanih udova i žive dosade! jučer sam tu knjugu čitala do ponoći...nisam ni ja normalna, sve ostavljam za zadnji tren... no, u biti, za danas mi je ostalo nekih desetak stranica, pa ja to čitam na putu do škole - več sam se sasvim uvježbala, ako netko ide samnom, čak se ni ne sudaram s ljudima :) u biti, čitam ja to smeće, kao, kako su anđeli došli po njih, bla bla, i na to toliki neki vjetar, a ja još čitam! stranice lete na sve strane, ništa... čitam ja uporno.... do željezničkog sam čak i uspjela pročitat taj neki mali ostatak :)
ima neke razlike između "čitam knjigu dok hodam ulicom" kada se to radi u selu i kada se radi u gradu... u selu je manja vjerojatnost da se sudariš s nekim :) to mi je prešlo u neku praksu dok sam išla u 8. osnovne, u gradu to nekako ne funkcionira, iako kada je baš jako hitno... ne znam, u stanju sam čitati bilo gdje, bilo kada, no kako je buka ili što veća, tako se smanjuje postotak onoga što uspijem zapamtit...no nema veze.... sad još imam par knjiga za pročitat, pa ću se latit svog lestata i novog harry-a ;)
ne znam kako ste vi s time, ali mislim da ju ja radije pročitati knjigu nego pogledati film koji je snimljen po knjizi.... recimo, harry potter kao film je nešto najblesavije što sam vidjela...glumci su mi nekako bez veze, a i cijela stvar je več previše isforsirana... a harry kao knjiga je nešto odlično :) isto tako i gospodar prstenova, knjige bih mogla pročitati još 3 puta, a film.. mislim, onako je ok, slike su lijepe i tak to, priče je unutri... samo što me ta arwena užasno živcira! u knjizi se ne ferma ni pol posto, a u filmu, skoro pa je važnija i od samog froda!
no, dobro, a i ja sam specijalna...čitala sam frankensteina i draculu, onako u "originalu" kako su to napisali prije nekih stotinjak godina, a film u kojem bi se pojavio ijedan od njih nikada nisam ni vidjela.... a što se tiče recimo knjiga anne rice, mislim da sam vidjela samo kraljicu prokletih na filmu.... ne gledam baš filmove...ne gledam baš tv....tako mi se moglo "zalomiti" da nikad nisam vidjela film "vrana"...auuu, sad neću biti prava goth, ah što ću ;) haha! inače, od ono malo filmova što sam dosad gledala, najjači mi je edward škaroruki (mislim da se tako kaže na hrv.) i onaj neki film koji se zove I. A. ili tako nekao, u biti, nešto kao umjetna inteligencija, radi se o djetetu-robotu... i tak, da ne zaboravim 5. element, to mi je također nešt fenomenalno :)

ne znam, koliko vi inače čitate, gledate filmove i tak to?

ja sam se do prije tjedan dana bila sva ulijenila, a sad...opet se lačam svojih prelijepih knjiga koje skupljaju prašinu na ogromnim policama, ormarima, tavanima.... :)

no, toliko o tome, čitajte puno ;)

xoxo

Image Hosted by ImageShack.us
- 16:02 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>