srijeda, 02.07.2008.

kill them..samo mi kupi novu bundicu.

Otišao u osijek. Matko je trazio novu traku za kosu i naočale. Vidio je prosjaka sa gitarom ,bez noge,ali sa trakom oko glave i cigarom o ustima. Pored njega prolazi bogataška obitelj. Mama u bundi, tata u odjelu , plava kćerkica u rozom… „mama,vidi onoga“, sa osmijehom na licu pogleda mamu tražeći novac za „čiku bez noge“ … mama reče kćerki, „pusti ga,vidiš da glumi“ . čovjek prekine if you're going to san francisco ,pjesmu koju sam ga zamolio da odsvira i reče… „možda sam bogalj, možda nemam novca ali imam nesto sto vi nemate..ponos… zapitajte se tko glumi, tko nosi skupa krzna nevinih životinja, tko nosi 500 kuna šminke na sebi, tko nosi cipele koje bi mogle nahraniti cijeli osijek. Ženin muž ,vidjelo se suzdržavao da ga ne udari, vjerojatno i bi kad bi znao da nece morati platiti kaznu za to ako ga ovaj prijavi za udaranje invalida, ali samo reče“ to nije tvoja briga“ i ode… Žena je nesto promrmljala ali nisam razumio nista osim“ zamisli,odkud njemu pravo da……“ .
Šetajući gradom ,na putu do Stresa, vidim malog psića kako njuška na podu.. sjetim se covjeka sa gitarom ..“ tko nosi skupa krzna nevinih životinja“…i ne izlazi mi to iz glave, ubijajmo božja bića jer ne želimo lažnu kožu,lažno krzno.
Image Hosted by ImageShack.us


Danas su prirodna krzna nažalost glavno obilježje mode. Svake godine na farmama specijaliziranim za uzgoj krznašica, u neadekvatnim uvjetima živi i umre oko 30 milijuna životinja.zapravo, ne mogu reći da žive i umiru jel… nema života..cijeli život provedu u kavezima trpeći razna testiranja i zlostavljanja. Za lov se koriste zamke u kojima zarobljene životinje trpe nepodnošljivu bol i patnju po nekoliko dana. Pokušavaju se osloboditi tako što nerijetko pregrizu prignječeni dio tijela. Ukoliko u tome ne uspiju, umru poslije 10-12 sati od umora i boli. Neke od metoda usmrćivanja životinja su lomljenje vratova,plinske komore,ubijanje strujom… ali, u večini slučajeva životinje budu žive oderane.

Image Hosted by ImageShack.us


Jedino moje pitanje je,zašto? Odgovor je ,kao i uvjek,novac,profit. Ubijanje životinja radi dobivanja odjevnog predmeta u najmanju ruku je nehumano. Ljudi koji nose odijelo od te mučene životinje moraju biti svjesni i životinjskih osjećaja.jos veci problem je u ovome.. za izradu jedne bunde dužine 1 m, ovisno o životinjskoj vrsti, potrebno je ubiti: 100 činčila, 60 lasica, 42 lisice, 40 rakuna, 20 vidri, 20 jazavaca. Ovo je prava cijena jedne bunde!!!..strašno,u najmanju ruku.


Možda ih bunde griju izvana, ali njihovo hladno i okrutno srce ništa ne može ugrijati, a čovjek hladnog srca ne može biti lijep.

http://www.animalliberation.hr-u na podatcima i informacijama

- 10:53 - Komentari (16) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.