City of the Dark

Image Hosted by ImageShack.us

06.08.2007., ponedjeljak

Vampiri pokraj Beograda?

Evo da se vratim malo mitologiji.......cujem da je to popularno........pa zas ne.......evo ovako.
Postoje mnogi slucajevi vampirizma koji se nemogu objasniti. Tako je 1732. neko selo pokraj Beograda pogodila prava epidemija vampira. Mnogim zrtvama doista je isisana krv. Vlast je poslala posebnu jedinicu i tri vojna lijecnika u Beograd. Vojnici su otvorili 15 grobova. Samo su 3 trupla strunula. Ostali mrtvaci imali su cvrsto meso pa cak i zdravu boju lica. I krv u zilama mrtvaca bila je svjeza. Na zalost, nije se mogao obaviti detaljan pregled jer su vojnici u panici truplima odrubili glave i zatim ih spalili. Ali zna se da je selo nakon vojne intervencije pilo postedjeno vampira.

Image Hosted by ImageShack.us

02.08.2007., četvrtak

O Nostradamusu

Sto je znao Nostradamus?
Proroka koji mogu gledati daleko u buducnost i predvidjati buduce dogadjaje bilo je u svim civilizacijama. Tako je Jeremija predvidio razaranje Izraela-jedno od mnogih prorocanstava koja su se ostvarila. No najpoznatiji od svih proroka bio je nedvojbeno Michel de Nostredame (1503.-1566.) koji je sebe prozvao Nostradamus. Zapravo je bio lijecnik koji se potvrdio u Francuskoj za epidemija kuge. Od 1555. objavljivao je svoja velika prorocanstva. Prorocanstva koja je napisao u deset svezaka u kiticama po cetiri stiha, ukupno 942 kitice, ukrasio ih je simbolima i zagonetkama.
"Dvije rane u jednoj"
Jedno od prvih Nostradamusovih stihovanih prorocanstava bilo je potpuno tocno a glasilo je:
"Mladi lav ce svladati starog na borilistu u samo jednom turniru.
U zlatnom kavezu svoje ce oko probosti, dvije rane u jednoj, i zatim ce umrijeti strasnom smrcu."
Ovo se prorocanstvo odnosilo na francuskog kralja Henrika II. Kralj je 1559. na turniru za protivnika imao satnika svoje skotske garde Gabriela grofa Montgomeryja. Nakon neodlucenog prvog prolaza kralj je inzistirao na tom da jase jos jednom. Pritom je Skotovo koplje probilo kraljevu zlatnu kacigu i ozljedilo mu oko i grlo- "dvije rane u jednoj". Deset dana poslije toga kralj je umro. Jedan je ministar rekao ozaloscenom pucanstvu: " Proklet bio prorok koji je to predvidio..."
Je li Nostradamus predvidio i Hitlera?
Nostradamusova prorocanstva sezu do 3797. godine. Neka su se nazalost potvrdila u proslom soljecu. Nostradamus je cesto navodio konkretna imena u svojim zagonetnim stihovima. O neprijateljima u spanjolskom gradjanskom ratu, generalu Franku i Primi de Riveri napisao je:
"Iz Kastilje ce Franko dovesti skupstinu, a Riverini ce ljudi stajati u guzvi."
Adolfa Hitlera navodio je u svojim stihovima kao "Histera". Za njega je primjerice rekao:
"Doci ce vodja velike Njemacke
i Francusku prisiliti da se podijeli na dva dijela...
Ziva vatra i smrt, skriveni
u obliku metaka, bit ce pusteni
uzasni i strasni.
Cijele ce gradove neprijatelj preko noci
pretvoriti u prah i pepeo."
Ta su se prorocanstva ispunila. Neka druga, naprotiv, pokazala su se kao zablude.

Image Hosted by ImageShack.us

Je li dr. Faust doista zivio?

Pocet cu o magiji...............sa mojim najboljim likom dr.Faustom.
Magija je u Njemackoj povezana s likom dr. Fausta koji je prodao dusu vragu radi stjecanja novog znanja. Johann Wolfgang von Goethe ucinio je taj lik knjizevno besmrtnim.
No oko 1480. u Knittlingenu kod Maulbronna zivio je covijek po imenu Johann Georg Faust. Imao je ocito telekineticke sposobnosti. Prema sudskom izvjestajuo njemu, mogao je pustati tanjure da lete kroz dimnjak, a i sam je mogao letjeti. Zidna slika Fausta u slavnom "Aurbeskom podrumu" u Leipzigu koja prikazuje covjeka kako lebdi na bacvi vina nadahnula je Goethea da napise remek-djelo.
Originalni Faust nikad nije osporavao glasine o savezu s vragom. Desetine svjedoka govorili su o tome kako se dr. Faust, kojeg je progonila Crkva, nocima znao besplatno opijati jer je busio rupe u drvenim stolovima iz kojih je tada beskonacno teklo ukusno vino.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

DESING BY *M*A*G*I*C*