petak, 30.10.2009.

Koliko smo pogani?

Nije loše biti pogan. Pogani običaji nas podsjećaju na običaje naših predaka iz vremena kad su bili okrenuti duhovnom, živjeli su sa puno manje problema i bili većinom sretni. Nisu znali za kredite i sranja koja nam danas vise za vratom. Ali vjerujem da su znali pun kufer više o duhovnosti i bili puno bolja ljudska bića.

U srednjem vijeku je biti pogan značilo biti heretik, a kao takav mogao si jedino biti konvertiran u plinovito agregatno stanje na lomači, iako se šutjelo da je crkva većinu datuma i blagdana preuzela iz poganskih tradicija.

Tako i datum koji nam se bliži, takozvani ....hmmm... "svi sveti", koji je ustvari prvonovembarski festival "Samhain" - festival mrtvih ili festival treće tj. zadnje žetve. Jedan od osam sabbatha - svetkovina kroz godinu. Zašto su slavili žetve? Sunce i usjevi su im značili život. U godini koja je bila mračna i hladna slabiji su bili i usjevi, bilo je gladi i nije se živjelo lagodno. Štovanjem solsticija obilježavali su se zimsko ljetni ciklusi i izmjena godišnjih doba.

Dugo su mi takvi praznici bili besmisleni i odbojni, dok se nisam informirao o njihovom porijeklu. Vješanje slatkiša na bor, zečevi i šarena jaja se nikako nisu uklapali uz sliku križa i tipa koji visi gore.
Neću pisati što predstavlja koji običaj, google sve zna.

Poganizam nije sotonizam, sotonizam je isplivao kao suprotnost kršćanstvu, izmišljeno od izmišljenog.

Ignorirajte besmisleno vjersko bombardiranje iz medija i uživajte u pradavnim običajima koje nam NITKO nije nametnuo.
Dakle svima sretan kraj ljeta i iskoristite to za druženje sa dragom rodbinom.

30.10.2009. u 12:30 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 28.10.2009.

Živa hrana i iskorištenje energije

Ovaj slijedeći tekst ima smisla, sunce je uvijek predstavljalo božanstvo, ovo bi mogao biti dio znanja koje su vladari zatrli.

Ako u vrtu ubereš svježi paradajz, papriku, mrkvu, rotkvicu i skuhaš ju prije jela pojeo si hrpu razgrađenih dijelova vitamina, puno celuloze i gotovo ništa hranjivo.
O energetskom dobitku da ne govorim. Voće i povrće se jede neprerađeno, svježe narezano.
(za sve one koji izbjegavaju salate)

"Svijetlost je osnovni sastojak iz kojeg potiče sav život, razvija se i ispunjava se energijom. Svijetlost i zdravlje su nerazdvojivi. Osobnim ponašanjem uspjeli smo se odvojiti od izvora svijetlosti koristeći fluorescentnu rasvjetu, životom u zatvorenom prostoru, naočalama, kontaktnim lećama, sunčanim naočalama, losionima za tamnjenje kože, jedući meso, hraneći se prerađenom hranom i kuhanim povrćem, mnogi od nas pate od kroničnog nedostatka svjetlosti. Kao i neuhranjenost nedostatak svjetlosti nam uskraćuje potrebni nivo hranidbenih tvari i ritmičko stimuliranje bitno za život potpuno zdravog bića.

Nobelovac Laureate Dr.Szent-Gyorgi opisao je osnovni životni proces kao mali strujni tok poslat nam od sunčeve svjetlosti. Bez svjetlosti nema zdravlja. Ovaj iskaz je ključ u razumijevanju značaja svježe biljne hrane i drugih načina za unošenje svijetla u naš organizam. Mi smo ljudske fotoćelije sa sunčevom svijetlosti kao osnovnom biološkom hranjivom tvari.

Dr.Szent-Gyorgi govoreći o toku sunčeve svijetlosti koje Sunce isijava prema nama, zapravo govori o visoko nabijenim elektronima koji sudjeluju u prenošenju sunčeve energije u našu submolekularni uzorak bez mijenjanja naše molekularne strukture. Model kvantne fizike počinje prihvaćati (ozakoniti) naš više intuitivan model vegetarijanske hrane kao kondenzirane sunčeve svjetlosti koju unosimo u naš ljudski organizam jedući biljnu hranu. Kada je energija zemaljske vegetacije indirektno unesena u naš organizam konzumiranjem mesne hrane, veći dio bio-elktričnih vibracije energetskog uzorka je uništeno. Energija sunčeve svjetlosti je također uništena u vegetarijanskoj hrani koju kuhamo ili prerađujemo.

Uzbuđujući proboj za mene bila je konceptualna sinteza kako hranom unosimo energiju fotona sunčeve svjetlosti u naše tijelo i kako ga ono koristi. Aludirao sam na taj koncept kada sam govorio o istraživanju dr. Hans Eppinger koji je pronašao da su sve stanice u osnovi baterije koje su pune kada je čovjek zdrav. Kada je čovjek bolestan, baterije se isprazne i jedva funkcioniraju. Značajno otkriće je da samo nekuhana hrana ima mogućnost povećati naboj stanice kao baterije.

Prema saznanjima moderne fizike i kvantne biologije, po Dr. Budwig, ne postoji druga živa stvar u prirodi koja više akumulira sunčeve elektrone od ljudskog bića. Izgleda da su ljudi osobito povezani sa sunčanom svjetlosti. Sa istom rezonancijom sunčanih elektrona, naša povezanost sa zvijezdama je povećana našom sposobnošću da prihvatimo poklon njihove svjetlosne energije i biokemijski ju preradimo. Svjetlost je naša pupčana vrpca sa svemirom.

Naša sposobnost da se ispunimo sunčevom kozmičkom energijom ovisi o jedenju hrane koja sadrži visokosunčane elektrone koji su u rezonanciji i privlače sunčeve i kozmičke zrake. Naše zdravlje i svjesnost ovise o našoj sposobnosti da privlačimo, spremamo i dovodimo energiju elektrona koja je bitna za energiziranje i reguliranje svih životnih sila. Što je veće spremište svjetlosne energije to je veća snaga našeg ukupnog elektromagnetskog polja, i posljedično više je energije slobodno za liječenje i održavanje optimalnog zdravlja.

Snažno sunčevo rezonantno polje najavljuje evoluciju čovječanstva u dosezanju punog kapaciteta kao ljudskog "sunčanog bića". Svjetlost podržava evoluciju, a nedostatak fotona u našem tijelu sprečava je. Svjetlost i svjesnost su međusobno povezani. Vraćajući se u nazad do prošlog stoljeća, Rudolf Steiner, osnivač Waldorf Schools, Antropozofske medicine i biodinamičkog vrtlarstva mislio je da dozvoljavajući vanjskom svijetlu da uđe u naš sistem oslobađamo jednaku količinu našeg vlastitog unutarnjeg svijetla. Što više povećavamo sposobnost apsorpcije i asimilacije svijetlosti to više svjesni postajemo. Što se više mijenjamo povećanjem naše apsorpcije svijetlosti to više sami postajemo svjetlost. Ovo je profinjena tajna "svjesne ishrane".

dr. Gabriel Cousens"

28.10.2009. u 08:40 • 5 KomentaraPrint#

četvrtak, 22.10.2009.

Što nas sve sisa (ili barem pokušava)

Sisa nas politika, sisa nas crkva, pokušava od nas napraviti siromahe i u džepu i u glavi, sisaju nas svakodnevne životne norme, ono što bi "trebali" a ne želimo, susjedi koje ne volimo, susjedi koji ne vole nas, a prave se da nije tako, sisaju nas na poslu da im maksimiziramo profit, sisaju nas neznanci koji misle da smo lake žrtve samo zato jer se nasmiješimo kod upoznavanja, sisaju nas reklamama usred filma koji smo ionako gledali tisuću puta, gosti koji dolaze nenajavljeno u najgore moguće vrijeme,
a povrh toga svega Icke kaže dan nas sisaju energetski entiteti iz 4tog nivoa svijesti. Zar uopće nešto i ostane za njih?

Sisaju nas web portali puni crne kronike, babe u čekaonama sa svojim problemima, stranci u vlaku koje moramo slušati jer nemamo kamo, deda koji u ljekarni viče da se nemože u evropu (riječi mu se pozlatile) ako andol košta koliko košta, stranke koje ti dolaze 15 min prije kraja radnog vremena i baljezgaju svoje viđenje stvari, mobiteli na koje ti dolaze mailovi u realnom vremenu.... Cicaju nas jalni prijatelji koji to nisu, a predstavljaju se kao prijatelji, backstabberi i oportunisti, banke (tj. hrpa elektronike) koje ti sms-om čestitaju rođendan, a znaš da iza riječi ne stoji topla osoba, autoceste na kojima se nemožeš okrenuti pred naplatnim kućicama ako si fulao izlaz, automobili kante koji još uvijek koriste fosilno gorivo umjesto alternativa koje postoje još od Teslinog doba...
....i još smo živi! :)

22.10.2009. u 14:19 • 4 KomentaraPrint#

četvrtak, 15.10.2009.

Bez vibracija straha

"Strah uzima maha na našem planetu. O njemu svakodnevno slušamo i gledamo ga u obliku ubojstava, pohlepe itd. Strah je manjak povjerenja u sebe. Zbog toga nemamo povjerenja ni u život. Ne vjerujemo da se o nama brine Viša inteligencija, pa mislimo da sve moramo kontrolirati s fizičke razine. Očito je da osjećamo strah jer ne možemo kontrolirati sve u svojem životu."

Već nekoliko crnih tisućljeća (barem 2, od početka kršćanstva, a možda i više s obzirom na porijeklo krščanstva kao kopije starijih religija boga sunca) strah se koristi za manipulaciju ljudskog roda - svih koji ne spadaju u onih 1% prosvjetljenih. Građanski rat, 1. svjetski, 2. svjetski, strah od terorista, uskoro je vjerojatno na tapeti i strah od vanzemaljske prijetnje - fiktivne, sa USA zastavom). Otvorite neki portal tipa 24sata i prebrojite naslove. Nakon toga prebrojite koliko od ukupnog broja ima NEGATIVNIH naslova, tko je koga ubio, gdje je netko poginuo i sve to podržano sočnim fotkama.
Kome to treba u životu? Zašto nas ujutro ne dočeva vijest tipa "Sletjeli smo uspješno na Mars, počela je izgradnja kolonije, sve ide po planu - novaca ima dovoljno, cijeli svijet je ujedinjen u projektu."
Ne radi se o običnom žutom senzacionalizmu, to je dio plana o držanju naroda u strahu.
Kršćanstvo nas odmalena obasipa krivnjom da smo rođeni grešni, da nas čeka crna smrt i nešto još gore, ako ne živomo u strahu i ne plaćamo crkveni harač. Farmaceutika nas drži u strahu da ćemo umrijeti od groznih boleština, ako ne kupimo cjepivo koje baš oni proizvode. Jebeš to. Ne treba nam ni jedno ni drugo.

Nekako su zaboravili spomenuti da smo mi sami ono što je bitno, da smo mi dio svega i da je sve dio nas. Sve što postoji je od atoma, elektrona, kvarkova i crne materije, samo raspored tih elemenata određuje da li se radi o noktu na ruci ili tipkovnici po kojoj tipkate. Sama činjenica da su sastavne čestice atoma - kvarkovi - nestabilni i da imaju mogućnost bilokacije tj. egzistencije na dva mjesta istovremeno govori nam da materija uopće ne postoji, da je sve svijest.
Oni koji to shvate i počnu primjenjivati proći će kroz život bez ikakvih problema, a nakon toga počinje nešto bolje.

Zašto ona fotka gore, nevezana uz tekst?? Jednostavno ne želim blog zagaditi nečim negativnim. :)

15.10.2009. u 10:35 • 5 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 05.10.2009.

Feng shui, chi, prana, energija

Utvrdili smo da je za normalno funkcioniranje čovjeka potrebno uspostaviti pravilan protok energije kroz tijelo, bilo meditacijom, tjelovježbom, prehranom.
Koliko Vam je bitno da je prostorija u kojoj boravite skladno uređena, pospremljena, da je sve na svojem mjestu? Jeste li probali napraviti neki kreativan posao u razvaljenoj sobi sa razbacanom odjećom i krcatim radnim stolom?
Vjerujem da Vam nered smeta koliko i meni.
Na pitanje zašto je to tako neznam odgovor, ali tu uskače Feng shui teorija koja govori da je uređenost prostora itekako bitna za održavanje balansa energije između čovjeka i okoline, pogotovo kada se u toj okolini provodi veći dio dana. Energija koja protječe kroz prostor treba imati nesmetan tok. Vjerujem da kad nam nešto smeta u uređenju prostora to je naš interni senzor koji nam ukazuje na problem protoka.
Da li traperice bačene na podu nasred sobe okidaju usvojeni alarm koji nas upozorava da to nije društveno prihvatljivo ili je to urođena sposobnost optimizacije prostora? Uglavnom znamo da nam nered u životnom prostoru smeta, odvlači pažnju, zaokuplja misli, a samim time postaje prepreka harmoničnom razmišljanju.
Ako vam nešto smeta, slika, vaza, ormar, osjećate da nebi trebao biti na tom mjestu, svakako ga premjestite. Ako vam se ne sviđa neki dio kuće ili izgleda sumorno i neživo, na to mjesto uvalite komadić prirode - teglu cvijeća, kamenje iz rijeke... Instant poboljšanje. Ako nemožete spavati ili spavate nemirno, često je dovoljno da se okrenete za 180°, odnosno zamijenite vaš sjever-jug.
Ako ste vi zadovoljni promjenom i osjećate da bi trebalo biti tako, zadovoljna je i vaša podsvjest. Odmah +10 bodova na energiju. :)

05.10.2009. u 14:35 • 2 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



Pogled izvan psihičkog zatvora

THEY LIVE film

< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Srpanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (2)
Siječanj 2011 (1)
Studeni 2010 (1)
Srpanj 2010 (3)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (4)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (1)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (6)
Listopad 2009 (5)
Rujan 2009 (3)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (8)
Lipanj 2009 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

obavezno

Meditacija i vizualizacija

Demistifikacija lažnih autoriteta u koje smo vjerovali, a koji su željeli da budemo ovisni i podložni njihovoj moći, donijeti će nam privremeni osjećaj izgubljenosti i velike nesigurnosti, jer ćemo se odjednom naći usred novog svijeta, koji podrazumijeva nepoznatu zemlju, zemlju u nastajanju: stare vrijednosti su srušene, a nove još nisu niknule, niti su uspostavljene. Taj međuprostor u fazi buđenja predstavlja tzv. tamnu noć duše, koja na nas može djelovati neugodno i zastrašujuće, kako za pojedinca, tako i za kolektiv u cjelini, no uspijemo li se čvrsto centrirati u energiji vlastitog unutrašnjeg svjetla, lakše ćemo i bezbolnije prebroditi ovaj prirodni i posve uobičajeni trenutak na putu naše preobrazbe, jer je ' tamna noć duše ' zapravo neodvojiv dio regenerativnog procesa.

Brojac