Image Hosted by ImageShack.us In the darkness there is always a bright spot, DEATH!

In the darkness there is always a bright spot, DEATH!

15.09.2006., petak

Ganja, marihuana, trava, kanabis, gandža, vutra, džoint ... sve su to nazivi za sredstvo dobiveno od ženskih listova Indijske konoplje

Ej, ljudovi.... i da ja nabacim koji post...
Naravno sve je skinuto s neta!
ja sam ok, škola i dalje jebe kao i sve žive ljube, ljubav je tak gdje je i uvijek - u kurcu, lai sam sretna... zakaj? zbog ničeg... zbog sebe... luđa sam nego inače pa mi to daje jedan osječaj sreće... odnosno, jedini osjećaj sreče... no, nečemo o tome, nego i marici.... weeeeeeee....... :) Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.usŠto je ona, kako izgleda i njena podjela!
Jednogodišnja je zeljasta biljka koju zovemo «Kanabis sativa». U botanici je klasificirana kao pripadnica obitelji Cananabiceae, roda Kanabis. Ima uspravnu stabljiku i prstenasto raspoređene listove. Većina se botaničara slaže da postoje tri vrste: Kanabis sativa, najraširenija među njima, visoka je, dugih i rijetkih grana, a naraste i do šest metara; Kanabis indica je niža, visoka od 90 do 120 centimetara, piramidnog je oblika i gustih grana; Kanabis ruderalis visoka je oko šezdeset centimetara, ima malo grana ili ih uopće nema. Prva raste sjevernije i proizvodi više vlakana i ulja; druga raste južnije i proizvodi više toksične smole. Boje variraju od sivo-zelene do zeleno-smeđe, a u teksturi je slična origanu. Konoplja je dvodomna biljka (što znači da postoji muška i ženska biljka) i kada izraste do kraja, ima veoma intenzivan miris. Ženske su biljke veće i nose brojne cvjetove, dok su muške manje i tvore cvatove u obliku metlice. Plodovi biljke su sitni, jednosjemeni oraščići. Zapravo samo značenje riječi Kanabis (konoplja) i Sativa (korisna), odaje korisnost biljke. Kanabis je najizdržljivija od svih biljaka konoplje. Njezinom obradom dobiva se najčvršća tkanina, nazvana Canavass. Canavass je bila široko upotrebljavana tkanina, služila je za izradu platna za jedra u ranoj industriji brodogradnje, jer je bila do tada jedina poznata tkanina, koja u dodiru s morem odnosno sa soli ne bi istrunula. Isto tako, Kanabis daje još tri proizvoda, koje ostale konoplje ne daju: sjeme, tvar od koje je moguće dobiti papir i gorivo te lijek.

Image Hosted by ImageShack.usMarihuana liči na finije ili grublje izrezan duhan karakterističnog mirisa na sušeno sijeno čijim se gorenjem oslobađa jaki, lagano sladunjavi, miris zapaljenog suhog lišća.
Marihuana je osuseni listovi i cvijetovi biljke cannabis sativa, koja sadrzi razlicite kolicine ne-narkoticne droge THC (tetrahydrocannabinol). Kada pusi ili jede dobija se osjecaj "naduvanosti" (high). Razlice vrste biljke proizvode razlicite osjecaje, svaka na svoj nacin ( neke cak i lose osjecaje - rijetko) Cannabis je klasifikovan kao ilegalan u Jugoslaviji i u vecini drzava, mada vecina biljki nemaju cak ni dovoljno THC-a da bi se zvala marihuana.
Idelni opis osobe koja pusi marihuanu ne postoji. Od mladih do starih, do bolesnih i zdravih, ludih i nesrecnih itd. Mnoge osobe u istoriji covjecanstva su konzumirali marihuanu, primjer: Sekspir ciji stimulant je bila marihuana, Dr Frances Thackery i profesor Nick van der Merwe su pronasli dokaze da je sam Sekspir koristio marihuanu kao stimulant u pisanju. (opsirnije BBC NEWS Online, Oct. 30, 2000)
Naucnici su dokazali da marihuana ima najmanji broj smrti u jednoj godini:
Tobako ----------------------------------------------------340,00 to 425,000
Alkohol (bez ubojstava i nesreća) ---------------------150,000+
Drugi Overdose (recepti) -------------------------------14,000 to 27,000
Drugi Overdose (ilegalni)--------------------------------3,800 to 5,200
Aspirin -----------------------------------------------------180 to 1000+
MARIHUANA ---------------------------------------- 0

Image Hosted by ImageShack.usEvo samo nekoliko razloga zbog kojih treba legalizovati cannabis (ili bar dekriminalizovati):
- nikada i nigde u svijetu nije zabiljeležen nijedan smrtni slučaj kao posljedica upotrebe cannabis-a
- svijetska medicina je dokazala da se cannabis uspješno može koristiti u medicinske svrhe
- bilo bi moguće uspostaviti mnogo bolju kontrolu kvaliteta cannabis-a kao i starosnog doba i broja korisnika
- istina je da je veliki broj narkomana prije tog stadija probalo i cannabis,ali je također istina da najveći broj ljudi koji je probalo cannabis nikada nije ni probalo neku drogu, a kamoli postalo narkoman
- alkohol i cigarete (a to nisu jedini primjeri) su potpuno legalni i dostupni svuda iako je dokazano da su štetniji od cannabis-a
- cannabis sam po sebi ne stvara zavisnost

Image Hosted by ImageShack.usRastafarijanci i legenda o podrijetlu marice
Rastafarijanci ju također nazivaju '' Svetom biljkom ''. Legenda kaže da je biljka nađena na grobu kralja Solomona. Uporaba biljke vuče svoje izvore i iz Biblije; '' On je stvorio travu za potrebe životinja, a biljku za potrebe čovjeka ( Psalmi 104 : 14 ). Jedite svaku biljku zemlje ( Exodus 10 : 12 ). ''Marihuana je zelena ili siva mješavina isjecakanog lišća i cvjetova konoplje koja se naziva Cannabis sativa. Postoji preko 200 naziva za marihuanu u slengu, a kod nas se najčešće koristi termin "trava". Obično se puši kao cigareta (koja se zove joint) ili u luli ili u nargili. Ako je netko uzeo marihuanu on ili ona može: - Izgledati kao da ima vrtoglavicu i teško hoda - Izgledati blesavo i smijati se bez razloga, imati crvene zakrvavljene oči i - Teško pamtiti stvari koje su se upravo desile. Kad prvobitni efekti nestanu, nakon nekoliko sati, korisnik može biti veoma pospan.

Image Hosted by ImageShack.usPodrijetlo
Marihuana dolazi iz Centralne Azije, a moguće je da se uzgajala već deset tisuća godina. Sa sigurnosču se zna, da je ona uzgajana u Kini jos 4.000 godina p.n.e. i korištena kao ljekovita biljka. Zapisi o ljekovitost ove biljke, zapisani su u knjizi ,,Ljekovite biljke'', za vrijeme kineskog cara Sjem-moeng, 5.000 p.n.e. Tada se preporučala protiv malarije, zatvora (obstripatie), reumatičnih bolova, i ženskih bolesti. A u Indiji, kao sredstvo protiv groznice, disinterije, glavobolje-migrene, i protiv polnih bolesti
Poslednjih godina situacija se pozitivno polako mijenja u okolnim zemljama, zahvaljujući najnovijim istraživanjima u medicinskim krugovima, koji se slažu da je marihuana bezopasna ako se umjereno koristi, i da ova biljka ima velike ljekovite osobine, tako da se preporučuje kao najbolje sredstvo protiv bolova kod pacijenata od raka, Aidsa, Glaucoome-bolesti očiju, Epilepsie, Multiple sclerose, Paraplegie i tetraplegie - paraliza donjeg dijela tijela, Migrene, Reumatičnih bolova, Bolova kod menstruacije i porođaja Depresije i melanholije, Astme, nesanice, protiv povraćanja, i Dystonie-grcenja mišića. Često se postavlja pitanje, "tko je nepušač, kako da koristi marihuanu''? Jednostavno, skuhajte čaj od nje, prokuhajte je pet minuta, iscijedite kao čaj, dodajte šečera ili meda!

Image Hosted by ImageShack.usNačin upotrebe
Upotrebljava se pušenjem, jedenjem, pijenjem čaja. Prvi je način najuobičajeniji kada se marihuana miješa sa duhanom i puši kao cigareta (joint). Još jedan od načina pušenja je pomoću običnih ili vodenih lula (nargile). Efekat se primjećuje nakon nekoliko udahnutih dimova dostižući maksimum nakon 15-30 minuta. Djelovanje jedne ispušene cigarete traje dva do tri sata. Popijena ili pojedena, marihuana ispoljava efekat nakon pola sata sa dužinom trajanja tri do šest sati.

Najčešći znaci prepoznavanja akutnog pušača
crveni jastučići ispod očiju, proširene zjenice, spušteni kapci, zakrvavljene oči, bezrazložno smijuckanje, loša kordinacija pokreta, što često dovodi do povređivanja.

Najčešći znaci prepoznavanja kroničnog pušača
crvenilo i otok očnih kapaka, suhoća usta, problemi sa dišnim organima, alergije, gubitak inicijative, nesanica ili skraćenje dužine spavanja, problemi sa pamćenjem.

Znakovi trovanja marihuanom su: crvenilo očne spojnice, promjene srčano-žilnih funkcija - ubrzanje rada srca i do 50% (zato je marihuana izričito zabranjena srčanim bolesnicima), porast krvnog tlaka u ležećem položaju, a smanjenje u stajaćem.

Image Hosted by ImageShack.usOvisnost o marihuani
Marihuana ne stvara fizičku, ali stvara psihičku ovisnost. Apstinencijski sindrom (sindrom ustezanja kod uskraćivanja marihuane nakon što je već nastala ovisnost) javlja se nakon uporabe uistinu velikih količina marihuane te je dosad poznat uglavnom iz pokusa na dobrovoljcima. Očituje se: nemirom, nesanicom, gubitkom teka, tresavicom i porastom tjelesne temperature.

Image Hosted by ImageShack.usRizici
E, o tome vam neči nikaj reči jer i da pušite i da ne pušite, neče utjecati na vaš odnos prema marici!!!

Hrvati popuše 12 tona marihuane godišnje.
Uživatelji narkotika u Hrvatskoj godišnje “popuše” 12 tona marihuane, “uživaju” u pola tone heroina, 150 kilograma kokaina te dnevno “potroše” oko 51 tisuću doza raznih vrsta opojnih sredstava! Trgovanje drogom s prometom od oko 400 milijardi dolara (USD) čini oko 8 posto cjelokupne međunarodne trgovine u svijetu danas. Prema analizama hrvatske Vlade o zloporabi droga, zarada od ilegalne trgovine opojnim sredstvima u Hrvatskoj kreće se oko svote od 800 milijuna kuna. U siječnju 1998. godine u Americi je pokrenut proces edukacije mladih o škodljivosti droga u što su uključene propagandne poruke, edukativni materijali, otvorene su web stranice, postavljeni su posteri, pojavili su se slogani na kino zaslonima...

I, ljudovi moji, pušite kaj očete (travu, cigarete, ekološke...) i dok se napušite, zadržite onaj osječaj da je svijet lijep i dok se "odpušite"... evo vam jedne glupe slike - Image Hosted by ImageShack.us
pusač svima... :)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>