dalmatheenka https://blog.dnevnik.hr/dalmatheenka

subota, 09.03.2019.

S prijama i cvićen isto je.

Iman problem šta u mom stanu nikako ne mogu uzgojit cvit. Probala san sto vrsta kojima ne triba sunce jer živin u prizemlju di svega ima više nego sunca. Pa bi ih gladila, mazila, zalivala, primištala... Još je samo falilo da im počnen tepat ili pivat uspavanke, iako bi tada vjerojatno uvenili momentalno od drečanja. Posli san se pomirila s tim i uzela umjetno, koje samo tu i tamo triba pobrisat od prašine i uvik lipo figura i ne maltretira me.

Isto je bilo i s prijateljicama, koliko god ja gladila, ugađala, i zalivala ta prijateljstva, nekad jednostavno nije išlo. Pa san svatila da nije do mene, nego je do toga šta njima tribaju neke stvari, uključujuć i onu stvar, isto ka šta cviću triba sunce, da bi sve išlo glatko. I jedno i drugo triba bit zadovoljeno, da bi funkcioniralo.

Koliko god se trudiš, nekad jednostavno nije dovoljno. Pogotovo ako ti imaš sve šta ti triba i zadovoljna si i lipo ti je. To vam, lipi moji, ne da nije dobro u ženskom ''prijateljstvu'', nego je okidač za kraj. Voli ona tebe dok plešeš kako ona svira, dok ste obe neudate, nemate dice i vrhunac života vam je otić vanka suboton. I sridon, i petkon, i bilo kad. Ali ne daj ti Gospe da se ti usudiš udat ili rodit prije nje, i stavit nju i izlaske na drugo misto. Onda ti je gotovo. Onda ne da si obilježena ko mrtva, već si sebi iskopala rupu i legla u nju, samo te još triba zakopat i stavit ti nadgrobni spomenik s natpison ''Udala se i umrla.'' Toliko san puta čula tu rečenicu, da mi je bilo po kunu, mogla bi kupit kaput u Zare odjednom, a ne na rate.

Ne. Nisan umrla ako san se udala, ti si tada umrla. Jer ne znaš dilit sriću svoje prije. Jer misliš da bi prvo tribala živit za tebe, pa tek onda za muža i dicu. Jer nemoš podnit da nekad na kavi pričan o svom ditetu, a ne samo o tvojim izlascima i superkulfensi životu od petka do petka. Jer nemoš oprostit kad moran doma skuvat ručak, pa nekad ne mogu sidit tri sata na kavi.
Nisan ja umrla. Ja san tek počela živit. Ja san tek sad ispunjena. I od srca želin i tebi da jednom budeš tako ispunjena, i da imaš priju koja to poštuje, i svejedno te voli.

Oznake: žene, cviće, prijateljstvo, udaja, dalmatheenka

09.03.2019. u 18:35 • 9 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2019  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Svibanj 2019 (1)
Ožujak 2019 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Ko san? Šta san?

Ja san jedna žena. Dalmatinka. Volin puno mislit i govorit, a volin i pisat. Ne znan jel zanimljivo to šta pišen, ali bila bi fešta u mojoj glavi da to ne izbacin negdi. smijeh

Linkovi