Plavi Dnevnik

utorak, 27.11.2018.

About Black Friday

Još jedan crni petak u trgovačkim centrima je iza nas. Nastao po uzoru na onaj američki, ali nije mu ni do koljena.
Samo u nekim trgovinama se moglo naići na 50% popusta, dok tzv. crni petak u Americi donosi čak svemirskih 80% popusta.

Kad malo bolje pogledamo cijelu situaciju i politiku naših trgovaca, dođemo do činjenice da su popusti tijekom prošlog petka bili samo krema za oči poludjelim kupcima, budući su trgovci najprije poskupjeli svoje proizvode za nekoliko postotaka, da bi onda tijekom petka ponudili mizernih 20-40% popusta. Ipak je to briljantno ekonomski proračunato kako veliki brendovi ne bi osjetili financijski minus, ali naš narod to baš i ne razumije.

Tijekom petka na svim prometnicama koje povezuju trgovačke centre ste mogli naići na gužve i prometne čepove kao da je srce ljeta, a ne jeseni. Ljudi pohrlili u centre, misleći da će naletjeti na totalnu rasprodaju, a kad ono...od svega ništa.

Prometnice začepljene, hodnici u trgovačkim lancima gotovo pa neprohodni, a redovi pred blagajnama duži od liste čekanja u nekoj od hrvatskih bolnica.

Da čovjek ne povjeruje !

U dućanima stanje poput onog nakon prekomjernog granatiranja, ne znaš kud ćeš prije, pa se odlučiš ipak maknuti i negdje u miru popiti piće.
Eh, da ne bi. Svi kafići u centrima prenapučeni od ulaza do šanka.

Ovaj crni petak nije nam donio ništa osim totalnog ludila među građanima, a uskoro ćemo diljem hrvatskih kućanstava vidjeti zube u vitrinama.

Oznake: rasprodaja, Black Friday, crni petak, black weekend, totalna pomutnja, ni do koljena Amerikancima, Gospodarstvo, trgovina, moda, popusti

- 16:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #