Curling Klub Čudnovati Čunjaš

nedjelja, 19.03.2006.

Sponzoriiiiiiiiii!!!!!!


Curling klub Čudnovati Čunjaš ima prvog sponzora!!!
Hrvatska Poštanska Banka nam je dala pare, tako da se sad spremamo na turnir u Prag i Sofiju. I dalje vršimo smotru Cheeseleadersica, pa navalite u subotu u ponoć na klizalište na Velesajmu. Prednost imaju one koje znaju vozit kombi. Evo još par slika iz Budimpešte s prvog dijela prvog Prvenstva Hrvatske.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Tko odgonetne rebus s ove slike ima pivu po izboru!!!!

I niste mi se nešto pretrgali s Trash listom, a!?

- 18:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 18.03.2006.

Curling rules!

Za sve koji žele znati nešto više o ovom plemenitom te bremenitom sportu izrazito opasnom za karlicu i lijevi lakat (objavljeno u jednom starom Hrvatskom Hosteleru).

Curling i kako ga speći

Nikad nisam znao igrati nogomet. Dijagnoza - dvije lijeve. Za košarku sam bio premali, za plivanje predebeo, rukomet prenježan, trčanje apsolutno lijen, za borilačke vještine i boks preveliki šupak, i tako se to otegnulo do trideset i neke, kad sam otkrio nešto idealno. Spoj boćanja i klizanja s kombinatorikom šaha i bilijara. Sport koji se igra na svakoj olimpijadi i koji ne pita za godine, kifozu, kurije oči i uz koji je dozvoljeno i popit koju. A bogami i više. Jednom riječju - Curling. Braćo i sestre, osobe bez kondicije, ljudi svih zemalja bez pretjeranih prohtjeva i barem 100 kvadratnih metara ledene plohe - evo me, tu sam!

Otkud Curling
Tradicionalni sport škotskih gorštaka predstavio se svijetu u punom sjaju pred par olimpijada kad je prihvaćen kao pokazni sport. Tako je nagrađen trud entuzijasta, gledateljima Eurosporta omogućeno da uživaju u nečem što postoji više od pet stotina godina, a moglo bi se ukratko opisati kao uspješno trošenje vremena u dugim zimskim satima, kad te žena davi, djeca nerviraju, a ekipa spremna na trač, čašicu i olajavanje spremno čeka s cugom kraj ledene staze duge oko 45 metara. Ploha mora biti ravna i glatka, kegle specijalno izbrušene, škvadra napaljena na nadigravanje. Korak po korak, zarazna igra se s britanskog otoka širi i u ostale, pretežno skandinavske te druge, često ili trajno zaleđene predjele i krajeve. Danas se igra u preko 40 zemalja širom svijeta, pa čak i na Američkim djevičanskim otocima. U principu bismo ga mogli ovlaš shvatiti kao dnevni nalazak ekipe lokalnih penzića u bilo kojem hrvatskom gradu koja uz pivicu drma po boćama, četvorica igraju dok ih pedesetak komentira, lamentira, trača i općenito uživa u društvu istomišljenika.

Kod Curlinga je ipak malo drukčija stvar jer četvorica igraju protiv četvorice, s tim da jedan čami kao rezerva s vrlo malim izgledima da se neki od članova njegovog pokera ozlijedi. Iako, da ste vidjeli prve treninge Curling kluba „Čudnovati Čunjaš", bi vas količina padova podsjetila na najbolje dane „Šaljivog kućnog videa", Bambija ili kad bi ruski klizači prije nastupa trgnuli koju ljutu previše... Uglavnom, kako to već obično biva, oni koji su izmislili neki sport, nisu i najnužnije najbolji u istom. Tako su Škoti prepustili štafetu Šveđanima i Nijemcima u Europi, a kad se na svjetskom prvenstvu pojave Kanađani, nitko ne zna što će se dogoditi. Neki će se poslije prvenstva pokušavati izvlačiti da dečki koji čiste i onda prskaju led nisu dobro obavili svoj posao, ali lovorike će pokupiti netko drugi. Da, istina je. Nije isti led za hokej i za Curling, nego vam je potrebna specijalna kemijska smjesa kojom ćete premazati ledenu površinu i onda snagom odraza desne noge, aerodinamičnošću poljske šljuke, snagom ranjenog grizlija i elegancijom predsjednika Hrvatskog curling saveza odgurnuti keglu tešku gotovo 20 kila dužinom rukometnog igrališta do centra s tri boje promjera 180 centimetara. A što ako je čistač leda imao loš dan!? Onda će kegle imat drukčiji felš i morat ćete bacat pod drugačijim kutem i većim ubrzanjem… Uglavnom, i nije tako lako kako se čini na prvi pogled. Dakle, dva kluba stoje jedni nasuprot drugih sa svojih 8 kegli s kojima moraju napraviti više bodova od protivnika. Tim se sastoji od četiri igrača koji bacaju po dvije kegle prema usmenom dogovoru s ciljem da na kraju ostanu u ciljnom krugu bliže od protivničkih. Prve tri kegle koje se bacaju ne bi smjele ostati u krugu koji služi za bodovanje, jer ih se onda odmah smije izbaciti, nego se nakelje tako da smetaju protivnicima da ih doguraju do samog centra. I tako kad se izbaci svih 16 kegli, zabilježi se tko ima i koliko kegli bližih centru. To su i bodovi. Prvi igrač baca, skip nadgleda kako je on bacio, a dvojica metu ako treba ubrzat keglu. Ako je kegla prešla zamišljenu crtu sredine kruga za bodovanje, pometat može protivnička ekipa. Svi bacaju, svi metu, a onda na red dolazi zadnji koji baca - šef, barba, guzda, bog, sunce... ukratko - skip, čovjek koji će vam reći ili urlati kako i gdje da bacite, kako da metete i kako vas je slučajno zajebo, a vi ćete to sve trpiti, jer, zaboga, pa on je ipak skip.

Kako se postaje skip, duga je priča, ali recimo da bi to trebao biti čovjek s najboljim osjećajem, mekoćom ruke, visprenošću sipe, karakteristikama vođe, ukratko - mozak s jajima. Trojka koja baca prije skipa gleda njega koji stoji s metlom ili čistilicom na mjestu koje je on odredio da se zaustavi kegla ili „stone", a ti onda slušaš i pokušavaš bližit ili razbijat. Kad se trojka ispuca, slijedi skip i odlučuje koliko će bodova biti podijeljeno u toj rundi. Rundi ima deset, ili se dogodi nešto tipa automata u pingiću kad se jedna ekipa odvoji desetak bodova pa druga ekipa preda partiju. Od važnih elemenata tu je još i startni blok od kojeg se odgurujete kad bacate keglu, mini partviši za svakog igrača, štoperica te obavezna klizalica za lijevu nogu za kvalitetnije klizanje prilikom izbačaja. Ukratko, Curling bi se laicima mogao predstaviti kao boćanje bez bulina. S puno većim boćama.

Zaključak
Cijela igra bazira se na Fair Playu pa tu vidimo svoju šansu. Dakle, svi metu sve, svatko svojim metenjem može pridonijeti da se „stone" ubrza, svi bacaju isti broj kegli, a jedna dođe pišljivih 500 eura, tako da je ovaj sjajan sport u nas još uvijek u povojima. Ali, sudeći po entuzijazmu i talentiranosti ovog podneblja, dok 2014. godine na Olimpijadi u sarajevskoj Zetri budete slušali taktove hrvatske himne, sjetite se što ste čitali pred par godina i kako ste se slatko smijali.

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 17.03.2006.

Usred Pešta - Čunjaš fešta!

Krenuli smo u pol osam ispred Lisinskog jer je Stumbamfuhrer Von Sin tako naredio. Ukrcali smo pive i stvari i krenuli prema grani. Tamo smo imali scenu s nagluhim policajcem koji je govorio glasom jačine kašlja mamurne maćuhice. Tip me 6 puta pitao jel nosim naočale ili bar leće. Na svaki moj negativni odgovor bi se duboko zamislio i onda preformulirao pitanje. A onda me pogledao i sedmi put, pa pogledao i Mufa na suvozačkom i rekao: “A, to je on na slici!”

Malo smo odmorili na Balatonu i kad smo ga vidjeli onako plitkog (max dubina - 11 metara!) i zaleđenog, htjeli smo svijetu pokazat koliko su članovi Curling kluba Čudnovati Čunjaš (istovremeno i članovi društva prijatelja piva, nekom drugom igrom slučaja) snažni i čili mladići, te se uslikali.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Onda smo se vozali do predivne Budimpešte, uživali u ljepoti njenih žena i ružnoći muškaraca, brojali jedine aute po cestama - Suzuki Ignis (zato jer ih tamo i proizvode), nismo mogli skrenut lijevo s glavne ceste pol sata i konačno našli hotel po 19 Eura.

Za kulturno uzdizanje odabrali smo muzej na otvorenom - groblje starih komunističkih kipova, odvratnih glomaznih mutanata (koje su lokalci zamrzili nakon 30-godišnje okupacije mrskih im Rusa) i koj je bilo jednostavno idealno za čut o Slobinoj smrti. Kupili smo majice na Trabante i krenuli dalje.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Netom prije, na benzinskoj, DMJ je kupio dva autića, a najvatreniju Cheeseleadersicu - Pavinha su prevarili za 10 Eura pri preračunavanju u Forinte na blagajni. Mađari će vas unatoč gostoljubivosti vrlo često pokušat pokrast, pa se pazite. Kad ih nešto pitate nakon što ste im dali lovu, mahat će rukama, glumatat da vas ne razumiju, mljet nešto nerazumljivo na najkompliciranijem europskom jeziku uz Baskijski i Velški a svoju lovu više nećete vidjeti.

Nakon par piva ispijenih u sobi (nakon što sam prokleo i Mufa i DMJ-a koji su ubili 5-7 Gossera u Clitu dok sam vozio), zaletili smo se u restoran Paprika na domaću platu od koje je sutra pekla guza, ali je dok smo jeli i srnetina i guska bila zakon. Sjajna bakanalija (kod nas tulum počinje kad se baka nalije - DMJ) za sto kuna po lubanji uz 3-4 točena Drehera koji je definitivno mađarsko pivo broj 1 zbog dugotrajne arome. Iako je Švapsko…

Slijedi lagano švercanje najljepšom podzemnom na svijetu, šetnja ogromnim avenijama i nenalaženje nekog iole normalnog mjesta za sjest te povratak u hotel i spavanje uz razmišljanje o sutrašnjem prvenstvu uz pokoji Black Drak. Ujutro nam recepcionerka naplaćuje parkiranje 10 eura i pokušava nas oženit za novih 10, ali smo onda već bili malo popizdili, pa je sve prošlo ok. Osim što nam je bilo simpatično kad nam je na lošem engleskom objasnila “Mašin vil it jor kard!”, što se i obistinilo.

Dakle, šanse su nam bile ko Žaku da zakuca (ili pogodi školjku) ili Jurićki da bude spontana, ali adrenalin je kolao. U 10 ujutro, svi smo bili tamo. I favoriti i autsajderi, jeli predsjedničke sendviče, pili tamne Krušovice (nisu ko nekad, nema arome, ali možda zato jer su bile prehladne, skoro smrznute, serem ti na konobare), raspitivali se za pravila i nestrpljivo očekivali znak povjerenika da se uđe u dvoranu na zagrijavanje. Zagrijavanje na -1 stupanj je malo teže pojmiti, ali eto. Prvi put na pravom ledu! Ljudi! Ko da sam fukal bambijevu mamu! Kegle jure ko lude, a felšaju u nemogućim smjerovima. Zagrijavanje prohujalo, rukovanje, govor i početak ulaska u povijest. I dok su se na drugoj stazi nadigravali CK Vis i CK Zapruđe, mi smo pokušali zaskočiti Golijata imenom CK Zagreb. I vjerovali ili ne, ekipa u sastavu Puf, Sin, Riba i Stokuća, zahvaljujući ponajviše ovom zadnjem povela je s 1:0 i tako osvojila prvi poen u Hrvatskoj ikad! Onda su se veliki raspizdili i zgazili nas 11:2, a mi smo pokušavali uć u tajne felševa. I kako stara Armenska kaže: Prvi račići se na kopno bacaju, tako smo se i ovjekovječili!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Onda smo si spili koju i razmišljali o taktici u sljedećem kolu s djevojkama za pol sata, i onda i od njih glatko zgubili s 6:2, ali taj se rezultat ionako ne pika. Pa smo si popili koju, a ja presto pit jer treba i vozit nazad. Slijedilo je treće i zadnje kolo prvog kruga natjecanja. CK Vis je u prvom kolu za dlaku izgubio od komada s jednim razlike, a u drugom ih je Zagreb dobio sa zadnjom keglom.

Dakle, bolja čunj-razlika, više iskustva, sjajne partije, sva statistika na strani naših suparnika pa nam i nije baš bilo lako. Srećom, legenda Stokuća nas sve smiruje i kaže: Ljudi, došli smo se zapit, najest i zajebavat i što god da bude, meni je ovo bio sjajan izlet. Brige otišle doma, Puf zamijenio Mufa koji je igrao protiv cura ali i povratio ozljedu koljena, ja se razigro (nakon što sam bio uvjerljivo najgori tog dana na svim terenima svijeta do Argentine i Tibeta), Sin ostao konstantan, a Stokuća činio čuda i poveo Čunjaš s 5:0. Onda smo se usrali, ali na 5:2 nas je opet posrala sreća jer je njihov najbolji igrač Albi za kolibrijevu prostatu fulao obje naše kegle, Stokuća poentirao i sve završilo 6:3.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Toliko smo bili sretni da smo trenutno zaboravili moj veličanstven pad na karlicu i još dugo slavili sve dok se nije trebalo kretat nazad. Jes da je oluja bila porušila pola stabala po Mađi, ali koga je za to bila briga. Još kad sam došao doma, a tamo najmlađi Čunjaš i najveći navijač!!!!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 15.03.2006.

Čunjaši ostvarili prvu pobjedu!!!

Jedan iritantni TV komentator bi današnji dan u Budimpešti opisao otprilike ovako:

"Najmlađi Curling klub u Hrvatskoj, Čudnovati Čunjaš, veličanstvenom je partijom osvjetlao obraz na prvom prvenstvu RH! Fantastičnim zalaganjem i samoprijegorom uspjeli su ostvariti pobjedu nad CK Vis s velikih 6:3 i tako biti najbolji u Hrvatskoj! Osim samo jednog muškog i ženskog kluba koji su ispred njih..."

Uglavnom, jednu dobili, dvije izgubili, a i dalje ostajemo šansom za pobjedu na jubilarnom i tradicionalnom prvom prvenstvu Lijepe Naše koje završava drugim krugom 06. svibnja na istom mjestu.

Poredak:

Zagreb 6
Zapruđe 4 (van konkurencije)
Čudnovati Čunjaš 2
Vis 0

Čarke: malo, ali ne mi
Padovi: Ribafish na karlicu
Pive: oko 9 po lubanji

Jel punimo autobus za nastavak prvenstva? Prvi sljedeći trening je u ponedjeljak za 8 dana. Ko želi doć nek mi se javi na privatni mail, ili nek svrati na klizalište na velesajam u ponoć. Cijeli izvještaj i slike polugolih Čunjaša na Balatonu te one s Lenjinom - sutra!

Mi Čunjaši!!!!!!!!!!!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 10.03.2006.

Klada!


Otvaram ovom prilikom kladionicu s namjerom da vidim koliko vjerujete u nas.

CK Zagreb - desetak turnira, dva prvenstva Europe. koef. 1.03
CK Zaprudje - djevojke, pet turnira, dvije pobjede na prvenstvima Europe! koef. 2.80
CK Vis - dva turnira, bar znaju kaj je pravi led. koef. 4.00
CK Cudnovati Cunjas - bez turnira, ali imamo srce! koef. 100.0

Tko ce biti prvi prvak Hrvatske u curlingu!?
CK Zagreb
CK Zaprudje
CK Vis
CK Cudnovati Cunjas
CK KPJ
Pomlatit cemo se...
Free polls from Pollhost.com


Mi smo Cudnovati,
zao glas nas prati!
Zato vole snase,
paklene Cunjase!
Image Hosted by ImageShack.us

"Curling Darling" apel!!!
Drz’te fige!!!

E moje navijacice, nigdje vas nema kad se koplja lome i povijest ispisuje...
Priblizava se "dan abcde" za hrvatski curling. Cunjo je u jeku priprema i bas se idemo zapit u cetvrtak. Majke, pletite salove, djevojke raspustajte kose, sitna djecice stisnite palceve.

U nedjelju u 11 igramo protiv favorita CK Zagreb, u 13 protiv zena iz CK Zaprudje (ne zbraja se za prvenstvo) te u 15 derbi sezone s CK Vis. Koji su ipak mrvicu bolji. Da mrvicu. Za paket prezli, kakvu mrvicu... Znam da nemrete svi doc, ali zelim osjetiti snagu tih 2 milijuna isprepletenih krunica kako iz srca klikcu: Cunjasi, Cunjasi, idoli ste nasi... Pa da se posteno zapijemo kad sve zgubimo.

- 18:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 03.03.2006.

Navijačice brez gaćice

CK Čudnovati Čunjaš

ima svoju prvu odbijenicu za sponzorstvo!!! Hvala Raffeisenu na lijepim riječima, ali veseli makar kuverta u kasliću. Prvenstvo je za 12 dana, mene pere trema. Di mi je knjiga s pravilima!? I ako ste vidili negdje ovog velikog sa seksualnim osmijehom, recite mu DA SE JAVI!!! Ostatak ekipe je inače na bazičnim pripremama.


Cheeseleadersice Curling Darling još nemaju niti jedan zajednički okup,

pa me strah da si ne iskopaju oči međusobno nakon što povedemo u finalu... Zadnji trening, ponedjeljak, 23.30 klizalište Velesajam. Do onda će i majice bit gotove!

- 18:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #