Nepoznata leteća svjetla iznad Knina

31 svibanj 2009

UPDATE

LETJELICE SU IDENTIFICIRANE - RADI SE O BALONIMA.



Na email sam dobila obavijest da su se u noći s 30. na 31. svibnja, točno u ponoć, pojavila narančasta svjetla iznad Knina.
Sve se događalo iznad Kninske tvrđave kako jedan od brojnih svjedoka kaže. Sve skupa je trajalo oko 10 minuta. U početku se mogao vidjeti samo jedan narančasti objekt, a kasnije i do njih 15. Kretali su se u različitim smjerovima, bez zvuka i ikakvih drugih tragova.
Djeca pričaju da su još oko 22 sata iste večeri vidjela nešto slično, ali je mijenjalo boje.
Svjedok je sve snimio mobitelom.

NLO-evi su nestali tako da su se svjetla samo ugasila. Barem takav dojam imaju svjedoci.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us





Tri NLO-a pala u Kazahstanu, pokrenuta istraga

15 svibanj 2009

Mediji Kazahstana, Rusije i Ukrajine intenzivno prenose vijest o padu tri neidentificirana leteća objekta pokraj sela Razdolne u zapadnom dijelu Kazahstana.

Incident, kojem je svjedočio i jedan od seljana, Vladimir Bijčkov, dogodio se jučer u ranim jutarnjim satima, odnosno oko tri sata ujutro po lokalnom vremenu. Bijčkov je radio u polju kad je na nebu primijetio tri objekta koji padaju s neba i ostavljaju crvene i zelene tragove, prenosi agencija Interfax.

Seljak je uzbunio ostale mještane te su se oni dali u potragu za nepoznatim objektima po poljima. Ono što su pronašli bile su savršeno oblikovane sfere srebrnkaste boje, no kad su ih htjeli dotaknuti shvatili su kako prevruće za dodir. Svaka od njih imala je na sebi po jednu rupu, a seljani su pijukom pokušali odlomiti komad sfera, no osim iskri, nisu nisu ih uspjeli ni ogrebati.

Ubrzo se na mjestu događaja pojavila policija, vatrogasci i Hitna služba, a pokrenuta je i službena istraga oko čitavog događaja. Priču je dosad objavilo pedesetak medija.

Ako se prisjetimo kako su Kazahstanci, na razini vlade, nedavno pokrenuli projekt izgradnje NLO baze i izvanzemaljskog veleposlanstva, ne možemo se ne zapitati imaju li misteriozne sfere s neba bilo kakve veze s tim. Zasad ne postoji neko racionalno ili suvislo objašnjenje događaja.

net.hr

NLO-i iznad aerodroma - Slavonski Brod

12 svibanj 2009

I mi smo nešto zabilježili, no ne želimo ništa unaprijed zaključivati. Može biti riječ i o nekoj vrsti refleksije, no sve će se znati u utorak popodne, rekli su iz Športske zračne luke Slavonski Brod. Iza aviona Suhojev 29, kojim je upravljao zagrebački pilot Branimir Ambreković iz Aerokluba Brod, naš fotoreporter snimio je i neobični objekt u subotu oko 13.05 sati, a 15 minuta kasnije posjetitelj je snimio dva objekta. Isprva je mislio da je riječ o mrlji na objektivu, no povećavajući fotografije vidio je neku vrstu letjelice. S obzirom na to da je snimao akrobacije, kadrove je nizao jedan za drugim u vremenu manjem od jedne sekunde.
- Teško da se bilo što uoči iz zrakoplova, posebno kod ovih zahtjevnih akrobatskih vožnji. Piloti u kokpitu uglavnom gledaju u instrumente i zemlju - kaže pilot Berislav Bašić, predsjednik AK “Brod”, koji je vozio jedan od zrakoplova u Sl. Brodu.
Ljubitelji motocikala uživali su u vožnji od brodske Zapadne vezne ceste prema graničnom prijelazu s BiH. Budući da se neidentificirani objekt uz zrakoplove vidio isključivo povećanjem fotografija, nitko od posjetitelja nije ga vidio. Ovo nije prvi put da Slavonce posjećuju izvanzemaljci. Prije dvije godine umirovljeni je policajac tražeći psa isto ugledao na nebu leteći tanjur.

Slika 1
Slika 2

24sata.hr

WHO: 331 slučaj zaraze virusom i 10 umrlih

01 svibanj 2009

A šta sam ja rekla. Inekcija straha s lažnim informacijama.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u petak je izvijestila da je u svijetu trenutačno virusom A (H1N1), prvobitno nazvanim virusom svinjske gripe, prema službeno potvrđenim nalazima zaražena 331 osoba u 11 zemalja te da je od njegovih posljedica prema službenim informacijama dosad umrlo 10 osoba.

Brojke što ih navodi WHO odnose se na 156 potvrđenih slučajeva u Meksiku gdje je od nove gripe umrlo devet osoba te na 109 potvrđenih slučajeva zaraze u SAD-u gdje je jedna osoba umrla.

Prema laboratorijskim izvješćima potvrđeni su slučajevi svinjske gripe u Austriji (1), Kanadi (34), u Njemačkoj (3), Izraelu (2), Nizozemskoj (1), na Novom Zelandu (3), Španjolskoj (13), Švicarskoj (1) i u Velikoj Britaniji (8).

Prema drugim procjenama brojke su više. Reuters navodi da je prema neslužbenim informacijama primjerice u Meksiku umrlo 176 osoba.

jutarnji.hr

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.