Vezano za "NLO" iznad Zagreba

10 prosinac 2008



Neobična svjetlost koja se navodno jutros pojavila iznad Buzina uznemirila je građane Novoga Zagreba.

Vijest je o tomu objavio radio Antena Zagreb, koji, međutim, nema potvrdu o stvarnom letu ili pojavi svjetlosti.

Zagrebačka Policijska uprava također ne daje nikakve informacije o eventualnim letovima ili zvukovima eksplozije.

Međutim, Krešimir Mišak, urednik emisije ''Na rubu znanosti'', rekao je radiju Antena kako je i on vidio tu neobičnu pojavu.

U odnosima s javnošću Zračne luke Zagreb kazali su nam kako ovakve pojave nisu u njihovoj nadležnosti, a da su njihovi kontrolori leta primijetili neke nekontrolirane letjelice, obavijestili bi o tome policiju.

Kako nitko ne može točno reći što je to, ako je išta, letjelo iznad Novog Zagreba, vrlo je izvjesna mogućnost da je prva informacija krenula od građana koji su se prisjetili Pavla Kalinića i nabavke bespilotne letjelice za obranu grada Zagreba. Njima se očito čini kako je ta letjelica već u zraku i obavlja prve izvide.

U ovakvoj situaciji možda bi se ipak trebao oglasiti i gospodin Kalinić kako bi umirio pučanstvo koje je očito već zahvatila panika.

javno.hr


Kalinić: Ne znam ništa, nisam nadležan za NLO-e
Nakon vijesti da je neobična svijetlos primjećena iznad Novog Zagreba, kontaktirali smo Pavla Kalinića, pročelnika zagrebačkog Ureda za hitne intervencije.

- Dobili smo informaciju od nadležne službe (PU Zagrebačke op.a.) da su građani dojavili kako se nešto dogodilo, ali ne znamo ništa o tome. Naš ured i nije zadužen za ovakve situacije, mi radimo na preveniranju i sanaciji izvanrednih stanja - rekao nam je Kalinić.

Pročelnik Kalinić ili je već naslutio kako je riječ o šali, ili je pročitao tekst na portalu Javno u kojem smo postavili 'tezu' kako su građani iznad Novog Zagreba već primijetili njegovu letjelicu. Naime, kada smo ga tek nazvali rekao nam je kako ne može sada razgovarati.

- Ne mogu sada, upravo imam porinuće nuklearne podmornice u Bundek, a onda mi dolazi Vladimir Putin - šalio se Kalinić.

Također nas je ironičnim glasom uputio na druge sugovornike, jer je on, kazao je, 'samoprozvani stručnjak za terorizam', pa bi nam više informacija mogli dati Rožić ili Morana Paliković, koji su posljednjih dana oštro kritizirali njegovu ideju o nabavi letjelice za sigurnost grada.

javno.hr


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.