Sezona je počela

28 lipanj 2008

Izgleda da je počela sezona NLO-a prije jedno tjedan dana i još traje...za sada jedna od dužih sezona sretan

Vojska, policija i civili iz sata u sat prijavljuju neobične letjelice

LONDON - Nakon niza prijava vojnika i policajaca koji tvrde da su vidjeli ili se blisko susreli sa svemirskim letjelicama, britansko ministarstvo obrane priprema istragu o tim događajima. Posljednju uzbunu digao je desetar Mark Proctor (38) iz Prvog bataljuna irske regimente koji je prijavio i mobitelom snimio objekte na nebu za koje tvrde da su 13 NLO-a, a britanski tisak nazvao ih je NLO vojskom.

Letjelice su se pojavile iznad baraka u Shropshireu i izgledale su kao šarene kocke koje se okreću. Njegov iskaz potvrdio je i 19-godišnji vojnik koji je vidio letjelice dok je bio u patroli i prijavio sve zapovjedniku odreda. Samo dva sata kasnije, policijski piloti panično su javili da su se njihov Eurocopter umalo sudario s “golemom” svemirskom letjelicom stotinjak kilometara od Cardiffa, iznad baze britanskog ratnog zrakoplovstva.

“Morali smo naglo skrenuti helikopter da ne udarimo u njih”, svjedočila su tri pilota. Nakon što su izbjegli letjelicu, slijedili su je. A tri sata ranije policiju je s autoceste A5 blizu Shrewsburyja nazvao jedan par i prijavio da slijede čudno svjetlo na nebu. Prije pet dana Bonnie Lewis (29) predala je snimke sedam neobičnih letjelica iznad Bromsgrovea u Worcestershireu, koje je ugledala dok je šetala psa.

Policija je cijeli slučaj s helikopterom odradila vrlo diskretno, ali vojska puno ozbiljnije shvaća prijave. Glasnogovornik oružanih snaga izjavio je da će “istražiti prijave i ustanoviti nalazili li se u britanskom zračnom prostoru neprijateljska ili nedozvoljena vojna aktivnost”. Ako to ne utvrde, neće dalje istraživati što su vojnici i policajci vidjeli.

jutarnji.hr

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.