Duh ubijenog župnika Rafaja istjerao djecu iz crkve

19 lipanj 2008

Točno tri mjeseca nakon što je u Generalskom Stolu mučki ubijen župnik Josip Rafaj, ovo maleno mjesto počela je tresti nova jezovita groznica.

Djeca koja su u nedjelju primila prvu pričest te sutradan došla na svetu misu u crkvu u kojoj je nakon Rafajeva ubojstva bilo izloženo njegovo tijelo, bezglavo su izjurila tvrdeći da su vidjela duha.

Iako priča zvuči nevjerojatno, možda je nevjerojatnije da se iste priče drži svih 23 devetogodišnjaka. Svi ponavljaju iste scene i opisuju na jednak način što su vidjeli.

- Prvo su se začule orgulje, a potom se ukazao pravi duh, imao je crvene oči, glava mu je bila krvava, jeo je hostiju i šetao se ispred oltara.
Podmetnuo nogu

Uskoro su počeli padati neki papirići, a onda je duh koji je na sebi imao smeđi plašt krenuo prema nama. Rekao je da će uskoro u Generalskom Stolu umrijeti dvoje djece i jedna odrasla osoba - prepričali su nam mještani Generalskog Stola priču koju su čuli od djece.

Prvopričesnici kažu da je jednoj djevojčici duh podmetnuo nogu te je ona nakon toga pala u nesvijest, a navodno ju je i dva puta potegnuo za kosu.

Djeca su u ponedjeljak oko 17.45 sati, kada se sve događalo, u crkvi bila sama, a nakon navodnoga šokantnog događaja brže-bolje potrčali su po svećenika Vicu Blekića u obližnji župni ured. Svećenik Blekić svakodnevno iz Ogulina putuje u Generalski Stol te tu služi svetu misu, a samo za djecu trebao ju je služiti toga dana u 18 sati.

- Istina je da su djeca dotrčala i da su bila prestrašena, ali djeca uvijek nekamo jure. Rekli su da su vidjeli duha, a jedna djevojčica je sjela na pod, kao da joj je pozlilo. Poslao sam je kući po roditeljima jednog djeteta.

Na sve to se ustvari nema što reći. Prije tri mjeseca u selu se dogodila tragedija, ubijen je župnik. Toga dana pokopali smo i 25-godišnjeg mladića koji je umro od tumora, što je za sve bila tragedija. To je dovoljno da krenu priče neodgovornih.

Djeca sve slušaju, upijaju, a kako su u godinama kada su sklona maštarijama, onda dođe do ovoga. Osim toga, u crkvi ima mrlja po zidovima od vlage koje njih podsjećaju na razne likove - objasnio je dječji strah svećenik Blekić.

Ni on ni bilo tko drugi nije želio pred objektiv fotoaparata.

Mišljenja su podijeljena. Neki smatraju da se u crkvi doista dogodilo nešto strašno, dok drugi misle kao i svećenik Vice, da je sve plod dječjih fantazija koje se iz sata u sat nadograđuju novim strašnim detaljima.

Djeca koja su navodno vidjela duha do daljnjega su pošteđena odlazaka u crkvu.

Slobodna Dalmacija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.