Točkice nad vratima siju paniku

19 lipanj 2007



Stanari većeg broja riječkih zgrada šokirani su, iznenađeni i uznemireni točkicama narančasto-roze boje koje su nacrtane tik do štokova ulaznih vratiju u pojedine stanove. Točkice su, iako jedva, ali ipak zamjetne i neobične, pravilnog oblika i ukupnog promjera oko 5 milimetara.

Ucrtavane su bez objašnjivog kriterija i logične poveznice - na ulaznim vratima, na nekim katovima, našle su se ispred jednog ili dva stana, dok ih na nekim katovima uopće nije bilo.



"Stanari mogu samo nagađati o čemu se radi - neki misle da je to dječja igra, neki, pak, misle da je to način na koji članovi sekti obilježavaju buduće "žrtve", neki su uvjereni da se radi o mnogo težim stvarima poput kakvih provalničkih kodova i šifri", ispričao je za portal r-1.hr jedan od stanara nebodera u Čandekovoj ulici u Rijeci.

Ne postoji poveznica između označenih i neoznačenih stanova. Naime, u nekim stanovima žive obitelji, u nekima samci, neki su osigurani videokamerama, neki nisu, neki su prazni, neki godinama u korištenju, no svi uredno obilježeni tajnovitom točkicom.

Štoviše, kraj nekih vratiju nalaze se i dvije. Jedna je gospođa ispričala kako je sinoć s mužem komentirala slučaj susjede kraj čijih vratiju su osvanula i četiri križića.



U Čandekovoj 23a na samom ulazu u zgradu nalazi se i upozorenje upraviteljice Buterin kojim je svim stanarima prenesena poruka o tome da pripaze jer se "u zgradi" događaju čudne stvari.

Prema saznanjima kojima raspolaže portal r-1.hr, na ovaj način obilježeni su i stanovi na Brajdi, Centru, Vojaku, Pećinama, Vežici i Trsatu.

U svakom slučaju, zasad teško da se može reći kako se radi samo o običnoj dječjoj igri.

Glasnogovornica PU primorsko-goranske Mirjana Kulaš potvrdila je da je policija obaviještena o cijelom slučaju.


net.hr


Ovu vijest stavljam jer se prije par godina nešto slično desilo u Splitu. Naime, jedno jutro su u večini zgrada u Splitu pored zvona na vratima svanuli plusevi i minusi. Moja vrata su imala oznaku +.
Policija je bila umiješana, ali se ništa nije saznalo niti se išta desilo. Ljudima je rečeno da istružu te znakove i da se ne brinu. Bilo je jezovito ići niza skale i gledati označena vrata. U našem slučaju su sva vrata u zgradama bila označena.
Neki su također spominjali sektaše, neki su govorili da čovjek koji naplačuje TV obilježava stanove koji plačaju, a koji ne plačaju televiziju i sl. U svakom slučaju, nakon par dana se sve utišalo kao da se nikad ništa nije desilo. Ako još nekom stoji znak pored zvona slikam ga i postavim na blog.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.