Crveni tepih

četvrtak, 09.09.2004.

katolik.blog.hr - 001

Sešn br. 1

Za prvi Izmišljeni Intervju prigodničarski i svečarski izabrali smo jednog robusnog mladog blogera koji se odaziva na ime Katolik.

Dobar dan Katoliče .. ovaj, Hvaljen Iss
- Uvijek budi hvaljen
Recite Katoliče za našu još uvijek malobrojnu ali znatiželjnu publiku i općinstvo možete nam malo pojasniti, približiti riječi Blaženog Ivana Merza koje navodite na svom blogu .. držim ne bez razloga ..
- Jel se vi to sprdate .. koje riječi … znate ako se sprdate mogu ja biti i neugodan
Pa ove riječi bogamu "Lako je svaki dan primati sv.Pričest i gostiti se s Gospodinom. Oh, kako je čovjeku trpko kada mora da grize i jede tvrdo drvo svetoga križa." Zašto bi netko grizao i jeo drvo. Pa nismo termiti ili pomahnitali da se bavimo takvim .. heh .. čudnim aktivnostima?
- Aaaaa vidim ja da je vama do sprdačine s Bogom ali svejedno ću vam odgovoriti .. nitko od Vas čovječe ne traži da glođete drvo. To se malo Blaženi Merz figurativno, pjesnički izrazio .. hoće reći da čovjeku je drago dijeliti dobro i sprdati se (poput Vas recimo) a kada treba muku i teškoće podijeliti onda je to čovjeku mrsko, trpko …
Nego vidim, okomili ste se na erteelovu Srcolovku .. izgleda da redovno pratite tu emisiju ili ste samo na osnovu jednokratnog gledanja stekli uvid u koncepciju, priznajem, glupe Srcolovke ?
- Sve što imadoh za reći – rekoh. Ta Srcolovka je 'Srcodestrukcijolovka' jer kako rekoh tijelo je hram Duha Svetoga a u toj emisiji je sve obrnuto. Duh bi po njima trebao služiti Tijelu a ne Tijelo Duhu.
A ne nalazite možda da je Srcolovka iako priglupa i priprosta ipak dobrodošla onim ovčicama (da se tako izrazim) koje nemaju hrabrosti naći partnera u RL pa se radije sramote pred kamerama?
- Ta emisija slavi grijeh i vrijeđa dušu, nemam više što dodati.
Pa zar na blogu ne nailazite na grijeh i kako to da ste se odlučili otvoriti blog. Vidim ima sve više kršćanskih, vjerskih blogova.. jel to neka koordinirana akcija i ako nije kako bi Bozanić reagirao na sve to?
- Pa vi čovječe samo nemušto klepećete … riječi ljubavi i vjere slobodno je širiti na sve načine pa tako i putem bloga. I odakle vi recite molim Vas znate da monsinjor Bozanić isto ne vodi blog.
Pa vodi li ?!?
- Možda vodi, možda ne vodi ali ovaj razgovor ničemu ne vodi.. umh !
Razgovor ko razgovor, niste morali pristati.
- Pa pomislio sam da ste ozbiljan kad ono niste … pa čekajte, pa ovo je Vaš prvi post ?
Nije, eno ga dolje niže je prvi .. ovo je drugi.
- No pa krasno , čak nije ni prvi
Pa mogu ja onaj prvi obrisati, nije bed .. i onako sam samo isprobavao.
- Baš me briga.
Niste baš nekakav veseljak?
- Ma .. žgaravica me muči .. mumh .. oprostite.
Ništa, ništa .. jel može nekakva mudrost za kraj, nekakva pametna misao vodilja za naše malobrojne ali vjerne čitaoce?
- Hmmm .. ne pada mi sad baš ništa na pamet ali evo .. aha .. evo može ovo „Tko rano rani dvije sreće grabi“
Pa kad vi uranite ujutro ?
- Kako kad .. recimo da mi je prosjek u tjednu oko 9 i kvarat a vikendom oko 10.
Nije nešto rano za grabljenje dvije sreće.
- Pa nije, ali nemojte sve čovječe tako bukvalno uzimati …


Ima li ovaj blog šanse biti rado viđen gost u vašim domovima tj. na zaslonima vaših makinjeta. Ima, kako ne, od Srcolovke je bolji bar duplo.

katolik.blog.hr (3.5)

Ocjene se kreću na skali od 0 – 10..

- 11:25 - Komentari (1) - Isprintaj - #