Komentari On/Off

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

sve o cro rapu

Linkovi

Hip-Hop Base
Hip-Hop Unity
Earbugs Radio
No Rools

O MENI

Pa zovem se Kristijan zovu me gerso ili kiki al večina gerso.visok sam oko 175 možda nešto višlji.završio sam 8 razred,znači sad ču u srednju.naj sport mi je hokej na ledu ili na betonu,al volim večinu sportova.naj frend mi je marac a ostali su marin,tin,jura,bruno,gogi,domitrek,karlo,...a frendice ema,ela,marta,talija,ana,ivana,katarina,...

moj msn: ksoger@hotmail.com

subota, 07.07.2007.

Nas Pet

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nas Pet je više projekt, nego grupa petorice zagrebačkih MCija. Članovi tog penteta su Valar, Scriptor, Ropez, Peta i Bayal i to su sve MCiji okupljeni oko Andrei Music studia (www.andreimusic.com). Nakon druženja na "kavama" poslije snimanja pjesama kod Andreja, odlučeno je da se napravi projekt. Najveći problem je bilo ime. Početno ime koje je Bayal dao za projekt "UDBA", ostalim članovima se nikako nije svidjao i odbačen je demokratskim putem četvorica protiv jednog. Ostala imena koja je isti dotični kalfa donosio za ime projekta su istom mjerom bila odbačena, pa je na kraju jednostavno odlučeno da se zovemo Nas Pet, kako nas je Ropez prozvao na prvoj stvari snimljenoj za projekt "Život Preko" feat. Bes. Ime albuma "Repetika" je isto u početku bilo jedno od Bayalovih ponuda za ime projekta, ali kasnije je Ropez svojevoljno odlučio da će to biti ime albuma, što su ostali članovi saznali kad su vidjeli prve skice kavera. Nitko se nije bunio, jer ime je zvučno i nešto valjda znači... Filozofi samo naprijed :)
Sve pjesme s albuma su snimane za male pare kod Andreja, koji se uvijek pokazao kao čovjek od riječi i koji nam je uvijek pomagao. Stvar Istina Je, za koju postoji i spot snimana je u studiju "Drugi Svijet" i to je uz verse od Frenkija jedina stvar snimana van Andrei Music studija. Do suradanje s Frenkijem je došlo tako da se je Bayal nakon podužih chat seansi s Adnanom u #fmjam IRC sobi dogovorio za suradnju. Kako zbog gužve i nemogućnosti vremena kad se nalazi u Zagrebu Frenkie je svoj verse odradio u Tuzli i kasnije je sve mixano kod Andreja.
Dizajn albuma je odradio Skam za Dyin Breed Productions, kojem smo vrlo zahvalni na tome. Uskoro očekujte web stranicu od DBP, gdje će Skam predstaviti svoje radove...bilo audio ili vizualne.

U budućnosti nema skorih planova za ovakav sličan projekt, tako da ne očekujte novi album od nas. Svatko od nas je individua koja radi rap svojim putem. Ropez trenutno s Muhamedom radi na albumu njihove grupe "Moliendo" na produkciju Andrei Music i Skama. Scriptor je član Sinesteta i u budućnosti očekujte njegove radove za tu HipHop udrugi i nezavisnog izdavača. Valar jos nema u planu neke projekte, ali on je često zvan MC za kolaboracije, pa očekujte uskoro nove pjesme od njega. Peta i Bayal zajedno rade na albumu Kalfa & Beta feat. Peta - Sve u Rok Službe čiji downloadiranje mozete očekivati do početka ljeta 2006 godine.










| komentari (15) | print | # |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.