cro hammer

29.05.2013., srijeda

Desničarski marš

Reakcionarna desnica maršira Hrvatskom ratničkim maršem. GROZD i slične udruge, sjedinjeni u inicijativu U ime obitelji skupili su pola milijuna potpisa za referendum kojim nastoje postići da se u Ustav uvrsti formulacija po kojoj je brak zajednica muškarca i žene, želeći tako unaprijed onemogućiti ozakonjenje braka među homoseksualcima. (U Parizu i Varšavi s istim ciljem ti moralisti nasilno demonstriraju i tuku se s policijom). Pozivajući se na nejasno napisane zakone HDZ se upeo dokazati da rezultati referenduma(ako budu potvrdni)automatski postaju dio Ustava. SDP se trudi dokazati da to nije tako, da Sabor nije obavezan te rezultate prihvatiti čak ni ako Ustavni sud to oduzimanje prava jednoj manjini proglasi ustavnim. Naime, da bi Sabor promijenio Ustav potrebno je da dvije trećine plus jedan glas svih zastupnika glasa za promjenu. Kod referenduma to nije definirano. A rješenje je toliko logično da prosto bode oči. Ako je potrebna dvotrećinska zastupnička većina bilo bi legitimno da treba i dvotrećinska većina svih glasača. Legalno, legitimno i neoborivo. Pa kršila se time ljudska prava (u ovom slučaju) ili ne. Iskreno, mislim da nitko ne može dobiti dvotrećinsku glasačku većinu. Na glasanje u ovoj jadnoj državi izlazi po tridesetak posto glasača. Na nedavno održanim lokalnim izborima otprilike ih je toliko izašlo. Ono što je šokantno je činjenica da HDZ vraća snagu i dobiva općine i gradove. U Osijeku HDSSB i dalje vodi, ali ne apsolutnom većinom, tako da će se za gradonačelnika i župana glasati i u drugom krugu. A protukandidati su HDZovci.
Ne mogu pojmiti tu kratku pamet, to bolesno nefunkcioniranje dugotrajne memorije kod nas Hrvata, koja omogućuje onima koji su upropastili lopovlukom i gangsterizmom cijelu državu, koji su narodu ukrali čitav jedan godišnji budžet, da uvjere mase da je bilo dobro dok su oni bili na vlasti i krali, a da su im za nedaće krivi oni koji su došli poslije njih i nisu, je li, omogućili da svi žive dobro kao isti ti lopovi. Kra De Ze kao sudbina. Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. Ali nije to nikakva utjeha.

Znate li kolike su plaće koje se nude kuharima na moru? 6000 Kn. za cca 360 sati mjesečno u predsezoni, po 8000 u sezoni), od 15 do 22 kune po satu, otprilike. Bezdušnost i neprijateljstvo kapitalista tjeraju čovjeka da poželji streljačke vodove.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.