Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

27.05.2008., utorak


TJEDAN PRIPREMA I SLAVLJA...
Image and video hosting by TinyPic
Župna zastava - simbol župe na hodočašću....
Image and video hosting by TinyPic
1. U ovome se tjednu grupa od šezdeset i četiri hodočasnika naše župne zajednice sprema na ovogodišnje inozemno hodočašće u Lurd, o stopedesetoj obljetnici Gospina ukazanja, kako bismo kroz „Jubilejski hodočasnički put“ doživjeli prostore u kojima je božansko ušlu u ovo naše zemaljsko, ljudsko da nas preobrazi, i da poveže nebo sa zemljom, nas ljude s Bogom. Nakon Lurda nastaviti ćemo hodočašće u Fatimu – Gospi koja je zaštitnica naše župe, te posebno na prvu subotu u mjesecu lipnju biti sudionici cjelodnevnog slavlja koje se svečano odvija u prvim subotama u svetištu Gospe Fatimske. Proći ćemo i ostalim gradovima Portugala, Španjolske i Francuske, az to i Padovom, gradom svetog Antuna baš uoči njegova spomendana, a zadržati se u molitvi i kod „našeg“ Leopolda Bogdana Mandića...
Image and video hosting by TinyPic
2. Ušli smo i u posljednji tjedan molitvene i veronaučne priprave naših ovogodišnjih krizmanika, koji će u subotu na blagdan Pohoda BDM i Bezgriješnog srca Marijina primiti sakramenat punine dara Duha Svetoga kao početak njihovoga svjedočkog hoda u vjeri, da obdareni Božjim darovima mogu radosno svjedočiti veličanstvena djela Božja. Sakramenat sv. Potvrde po rukama djelitelja preč. Mirka Horvatića – izaslanika našeg Biskupa,u subotu u 18,00 sati primiti će naših dvadesetšestero krizmanika: Valentina Bajkovec , Sandra Baksa , Josip Bali , Senad Balog, Jelena Bistrović , Gordana Blažić , Leo Dodlek, Saša Furdi, Andrea Halić, Kristijan Horvat, Mario Horvat, Sanja Horvat, Ivan Ivanušić, Martin Jelenić, Martina Klobučarić, Denis Kraljić, Ivan Kudec, Monika Lončarić, Doroteja Martinec, Julia Martinec, Marija Obadić, Mario Petrina, Krešimir Polgar, Goran Pužaj, Miroslav Šafarić i Nikola Varga.
Njima poručujemo: Bog s vama planira učiniti nešto veliko u vašem životu. Stoga, trebate vjerovati i na tome raditi da ste pozvani, učiniti nešto lijepo u svom životu, jer život je neponovljiv, život je jedinstven. Pozvani ste ugledati se u primjer, a taj primjer je Isus Krist.

Image and video hosting by TinyPic
3. U petak je svetkovina PRESVETOG SRCA ISUSOVA, koji posebno slavimo na sam dan te u nedjelju u Vulariji, gdje će misno slavlje u 11,00 sati predvoditi i propovijedati nam vlč. mr. Josip Janković, župnik župe Novo Selo na Dravi a ujedno i svećenik - pjesnik s ne malim opusom od 14 knjiga objavljenih zbirki religioznih pjesama...
- 22:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.