< srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2009 (2)
Prosinac 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (8)
Srpanj 2008 (13)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

design by Bahata =)


Free Hit Counter
Free Hit Counter













149,186 People

Created by OnePlusYou - Free Online Dating






srijeda, 30.07.2008.

Povratak sa godišnjeg !!!!!!

evo ja stiga jučer sa godišnjeg.
to mi je bilo 10 najgorih dana u mom životu,jbg šta ću kad nemogu bez moje ekipe................
nego eto neman van ništa spec za ispričat..............................sve dosadno i bezveze.
cili san dan leža i sluša muziku i oša koji put na kupanje.
jedino s čime san se obradova je šta san bija na zrću............................
to bi manje više bilo sve,pomalo ćete vidit da su mi mali postovi jer mi se neda pisat i malo san zaboravija.................hehe.............................
eto čujemo se još koji put a sad bi mora malo sredit blog..........................................


P.S. ane zašto mi to radiš ???????

pozz stay the best

- 09:52 - Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 19.07.2008.

Opraštanje (nakratko)

Kako i naslov ovog posta glasi,neće me bit 10 dana.
Iden na godišnji............hahahaha.
tako da neće bit postova tako da se ne čudite.
vjerojatno je ovo posljednji u ovon misecu i nadan se da san dosta bija aktivan u pisanju postova.
šta se tiče mog projekta za pisanje bendova,meni se dosta svidilo kako san sve to napravija i još jedino neke sitnice al šta je tu je.
od ostalih nije baš bilo nešto zapaženo ni pohvaljeno,pa san odlučija da više neću ovako pisat nego bi moga koji put još ako bude neki bend .
ugl. sve vas lipo pozdravljan i vidimo 01.08.
također nije daleko ni koncert maidena na kojem se naravno moramo vidit.
to bi bilo to.

pozz stay fucking heavy !!!!!

P.S. gera oš napravit blog ????
P.S. 2 ane oš ponovo počet pisat blog ???

usput pozdravljan vas uz jebene metal pisme (hahahaha):

Amon Amarth - The Pursuit of Vikings




Megadeth - Symphony Of Destruction




Soilwork - Stabbing the Drama


- 10:38 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.07.2008.

War-Head

War-Head je thrash metal bend iz Osijeka. Bend kroz svoje postojanje imao podosta izmjena u postavi. Članovi su većinom iz Osijeka, no bubnjar Eldar Ibrahimović(PIPER) pozvan je iz Tuzle susjedne BiH da se priključi bendu kai i sada već bivši vokal Igor koji je iz Zagreba pridruživši se na mjesto vokala i ton majstora za potrebe snimanja prvog albuma. Zbog toga su imali poteškoća. Bubnjar "Piper" se trajno preselio u Osijek dok Igor nije imao takvu mogućnost. Imaju jedan demo koji je snimljen 2004 godine, ne znam s kojom postavom. Album prvijenac No Signs of Armageddon se snimao korak po korak vikendima zbog Igorove odsutnosti tijekom radnog tjedna tj. bend je putovao u Zagreb snimati album svaki vikend. Album je snimljen, opet je bilo promjena u postavi i sada su svi članovi iz Osijeka. Nakon dugo vremena, povećih problema i žrtvovanja sada stoje na vrhu hrvatske metal scene. Album koji u mojim ušima dostojno sjedi uz moj omiljeni Burn Out Cells. Ostvarili su golem uspjeh. Trebali su imati jednu turneju po Europi no nažalost to je propalo oko nekog problema avionskih karata.


Članovi:
Vladimir Suznjevic - gitara
Darac - vokal,bas
Eldar Ibrahimovic ``Piper`` - bubnjevi
File - gitara


Diskografija:
War-Head - Demo
War-Head - No Signs of Armageddon


War-Head - Demo Download
War-Head - No Signs of Armageddon (promo) Download

- 00:37 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 16.07.2008.

Pero Defformero

Pero Defformero je srpski progresiv folk metal. Još jedan malo drugačiji i komični bend iz susjedne Srbije. Bend koji je uspio spojiti nespojivo. Svaki metal fan od pozera do nekog emo simpatizera ne voli cajke. Kako bi ameri rekli to dolazi sa teritorijem. Jeli Vam kada uopće palo na pamet kako bi izgledao zvuk dobrog metala s nekim zavijajući turbofolk vokalom? Sigurno niste. Dok je ovaj bend spajanjem čak progresivnog Dream Theater metala i ljubavnim temama turbofolka kreirao svoju originalnost i zbog odličnih nastupa popraćeni velikim količinama alkohola dobio status kulta . Ekipa svira odlično, super je kako se dobro čuje DT štih sa starijih albuma poput • Images and Words i Awake. Nemaju u imenu benda bez veze ime Pero. HAHA. Druga stvar što je bend pre smiješan za slušati. Čut zavijenje uz neku Petrucci instrumental na gitari dionicu je presmješno. Poneko growlanje, melodično zavijanje, plakanje je komično. Taj vokal definitivno ima neku dobru atmosferu. Kvalitetno ali smiješno. Super je za čuti. Glazbena kvaliteta je na razini. Gledajući s ozbiljne strane ekipa odlično svira jedan unikatni progresiv metal, uzmite za primjer njihovu jedinu instrumental pjesmu Alaj Mi Je Nije. Purpur mi dobro paše i izaziva osjećaj da slušam neki ex-yu rock bend. Na pjesmu Srca Tvoga Plam pišam od smijeha. Eto. Pero Defformero je zanimljiv u više načina. Pravo blago od svih bednova bivše Jugoslavije. Ovaj bend moraju svi čuti i uvjeriti zašto je tako dobar.


Članovi:
Goran Bisevac - vokal
Sasa Fris - gitara
Miroslav Mijatovic - bas
Slobodan Stanojevic - bubnjevi


Diskografija:
Pero Defformero - Pero Defformero
Pero Defformero - Demo


Pero Defformaero - Pero Defformero Download
Pero Defformero - Promo Download

- 00:41 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 15.07.2008.

Inciter

Bend je sastavljen u rujnu 2000 godine pod postavom Vedran Cecelja(Guitar and Vocals), Mario Zoric(Guitar), Goran Lucic(Drums), Igor Cecelja(Bass). Nakon par godina snimaju dva demo materijala. Prvi pod nazivom Inciter izlazi 2002, a nakon dvije godine izlazi Addicted. Do kraja 2004 imali su preko 50 koncerta u Hrvatskoj i Sloveniji. u osmom mjesecu 2004 godine mjenja se postava Vedran Cecelja (Guitar and Vocals),Mario Zoric(Bass),Goran Lucic(Drums),Dario Polovina(Guitar). Početkom 2005 počinju pisati materijal za svoj debutanski album da bi ga izbacili u osmom mjesecu 2006.Mnogi će reći za ovaj bend da su čista kopija Metallice. Doduše vokal jako sliči Hetfieldu ali za svirku ne bi baš rekao da je ista Metallica. Ima raznih utjecaja poput Machine Head, Sepultura, Pantera i Metallica. Svirali su obrade Metallice na svojim koncertima, navodno njihovi demo cd-i zvuči kao čisti rip-off od Metallice(nisam čuo pa ne znam) ali njihov prvi album Burned Out Cells je došao na svoje. Na prvo slušanje mislio sam da je bend projek James-a ali nakon više slušanje to se izbilo iz glave. Album pun prejebenih solaža, bubnjevi su i više nego super, produkcija odlična. Moram reći da su mi bubnjevi super isproducirani, gitara ima svoj jedinstveni zvuk. Pjesme koje su mi se svidile su all i had pogotov zbog odličnog outro instrumentala. Najbolja mi je solaža na derfay kao i cijeli instrumental koji ju prati. Uvod u burned out cells odnekud mi je poznat(nemrem se sjetiti nikako) ali je super. Lifeless ima predobar zvuk melodične gitare u početku koji ne može proći ne zapamćeno. Tu je i progresivni thrash instrumental organic. inner voice je prva old school trešerija s najboljim vokalom. I zadnji na kraju reaching for end me podsjeća na popularni damge inc. Sve u svemu Inciter je jedan od najboljih tehničkih bandova u hrvatskoj. Čekamo kada će se ovaj bend unatoč predrasudama proslaviti van hrvatske.



Članovi:
Vedran Cecelja - gitara i vokal
Dario Polovina - gitara
Mario Zoric - bas
Goran Lucic - bubnjevi



Diskografija:
Inciter - Inciter
Inciter - Addicted
Inciter - Burned Out Cells


Inciter - Burned Out Cells Download

*update*
Inciter - The Blackest Day Download

- 09:28 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.07.2008.

E.N.D. - Evil Never Dies

E.N.D ili Evil Never Dies je thrash hardcore metal bend iz Zadra.. Basist E.N.D-a Branko Kolenc 2005 tragično je preminuo u prometnoj nesreći što je bio velik udarac za bend no ipak su nekako opstali uz svoj trud. Za sada imaju dva demo uradka i jedan album. Jedan od boljih bendova današnje hrvatske metal scene. U njihovoj glazbi se čuje hardcore utjecaj. Početkom su svirali hardcore dok su sada njegovim eksperimentiranjem došli do nekog death/thrash metal zvuka. Kombinacija thrash metala i hardcora predstavlja zanimljiv moderan zvuk pogotovo ako ste fanovi mosh pita i headbanga. Oštra gitara, dublji vokal s naglaskom na growl, nevjerojatni instrumentali koji zapale publiku na koncertima su elementi koji ovaj bend čine boljim. Instrumentalni dijelovi pjesama su as u rukavu ovome bendu. Poslušajte prijelaz na 100rpm koji najbolje opisuje što želim reći. Gitara ima neki svoj zvuk po čemu sva ta priča o hardcoru, thrashu i dethu. Neki oštar zvuk za popizdit kako je dobro. Neka mješavina S.O.D.-a i Cavalera Conspiracy grubo opisujući E.N.D. Svirali su na Oluja festivalu par puta, oko 50 gaža po balkanskim zemljama, snimili dva video spota i pripremaju se za četvrti album. Na Vama ostaje da čujete ovaj zanimljiv bend.



Članovi:
Alen - gitara i vokal
Didin - bubnjevi
Segy - bas i back vokal


Diskografija:
E.N.D. - Shortest Distance From The Truth
E.N.D. - Through The Thorns
E.N.D. - ...to the bones


E.N.D. - Shortest Distance From The Truth, Through The Thorns, ...to the bones Download

- 09:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 13.07.2008.

Tied Up

Tied Up je trogirski bend osnovan 2004. godine. Sviraju hard rock sa djelovima alternativnog rocka i hardcorea.


Članovi:
Emil - vokal
Marin (Joe) - gitara i back vokal
Mate - gitara
Markan - bas
Dopa - bubnjevi


Tied Up Download

- 00:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 12.07.2008.

Vega

Ime benda se prvi put pojavljuje u javnosti 10.01.1997. kada je bio prvi nastup benda. Tada je u bendu bila sasvim druga postava (osim Dražena). Tada su "kičma" benda bili Dražen i Anton (s. git.) koji su preferirali metal, ali su ostala trojica više htjeli da glazba ide na rock. Bend je sa tom postavom nastavio oko 6-7 mjseci. Gledajući sa strane publike, u bendu je bilo sve kako treba. Bilo je brdo svirki npr. Makarska, Vrgorac, Livno, Dugi Rat ... Svirali smo kao predgrupa Majkama to je bilo ushićenje za trojicu koji su preferirali rock. Ali to više nije moglo dalje jer svaka pjesma koju bi Dražen i Anton napravili (u svom filmu) morala bi se mijenjati da bude po guštu ostatku benda. Bilo je očito da su u bendu postojale dvije struje između kojih je je rastao sve veći zid. Ljudski smo se dogovorili da je najbolje da se postava razjebe i Dražen i Anton su krenuli u potragu za istomišljenicima.Potraga nije dugo trajala (oko mjesec dana). Ljudi koji su odgovarali i po glazbenom ukusu, razmišljanju, i svemu ostalom to je bitno da bend funkcionira bili su Borko (s. git.), Vula (bas), Šole (bubanj). Zadovoljni vibrama bend se odmah bacio na "posao".
Nakon par mjeseci upoznavanja, pripremanja pjesama itd. bend je s tom postavom prvi put nastupio u Splitu, 31.01.1998 (FM Club) gdje smo odmah bacili ljudima intrigu. Prakticiram reći da je to u biti početak prave VEGE. Dakle bend postoji od '98. Onda slijedi već klasična priča: uvježbavanja, nastupi, promjene članova, snimanja...
Da se osvrnem na te priče - ukratko.
Nastupe neću navoditi jer ih je bilo dosta (ali nikad dovoljno) i nadam se da će ih biti još i vše. Što se tiče promjena najviše je problema bilo sa bubnjarem. Šolu je zamijenio Toni. Odličan bubnjar, ali zbog nedovoljnog angažmana nije tu bio dugo. Njega je zatim zamijenio Fure koji je u bendu bio oko godinu dana, ali smo se zbog osobnih razloga dogovorili da svatko krene svojim putem. Furu je zamijenio Cid, koji trenutno prodire inele u bendu.
Neko vrijeme smo u bendu imali klavijature koje je svirao Leo karo. Tada smo pjesme uradili po malo "sympho" načinu. Pošto je Leo (odlican glazbenik) imao nenormalno puno obaveza (fax, studio, dječij festival) odlučili smo se vratiti svojim korjenima - gitarski orijentiranom metalu. Najbolniji dio promjene bio je odlazak Antona iz benda. Pritisnut obavezama i problemima privatne naravi nakon 3-3 ipo godine druženja, sviranja, stvaranja...morao je napustiti bend to je bilo bolno i za njega i za nas. Ali jebi ga. Na njegovo mjesto je odmah nakon 20-ak dana došao Koca koji je odmah krenuo u skidanje materijala i zajedniko stvaranje novog. Čovjek se odlično uklopio i odavno se prestao smatrati "novim".
Od "problema" možemo navesti i odlazak Borka i Vule u vojsku. Onako površno može se reći da se u uvježbavanju novih članova, vojske itd. izgubilo bar 14-15 mjeseci.
Poetkom '98-e na kućni porta studio smo snimili 3 stvari.
Sredinom '98-e smo ponovo išli snimati demo 4 stvari u pravi studio, ali sa malo love tako da je zvuk opet bio u kurcu.
Na ljeto '98-e smo snimili video spot za pjesmu "Ponosni i slobodni". Vrtio se par puta na HRT-u, a na županijskom ATV-u smo bili na 1. mjestu Top Liste.
Bili smo gosti u niz radio stanica, i na mnogim radijskim top listama.
Na ljeto 2001. smo snimili stvar "Znakovi".
U travnju 2002. smo snimili demo od 8 pjesama koji zasada služi samo za prezentiranje izdavačkim kućama.
Bend nastavlja sa svirkama i u lipnju 2003. potpisuje se ugovor za izdavanje albuma sa Full Metal Jacketom. Snimanje je startalo 15. 07. 2003. i trajalo je do prosinca 2003. Jedan od značajnijih koncerata je bio onaj na Metalmania-i u studenom 2003. Album je izašao 14.04.2004. pod nazivom "Iz sjene dubina". Na albumu se nalaze uz pjesme sa demoa još dvije nove: "Prividan život" i "Kad zborovi jecaju". U ožujku 2004. je snimljen spot za pjesmu "Prividan život". A 14.04.2004. je počela turneja pod nazivom "...iz sjene" koja obuhvaća 15-ak i više gradova.
Nakon toga dolazi do raskida postave iz više razloga, i svatko odlazi na svoju stranu.Dražen zadržava ime benda "Vega" te se baca u potragu za novim članovima koji ce se uklapati u viziju benda.
U toj fazi bilo je nekoliko ponuđenih opcija i Dražen pronalazi ljude sa kojima uvježbava nove materijale i snima promo singl "Heavy Metal religija".No nakon nekog vremena pokazati će se da na ljudskoj osnovi to nije bila postava koja je mogla normalno egzistirati. Potraga za pravim ljudima se nastavila.
Nakraju,nakon održanih audicija i svih slinih protokola,pronađeni su pravi ljudi i sa time se nova postava očvrsnula i konačno konsolidirala.


Članovi:
Dražen Markotić(Dr. Ažen) - vokal
Tino Zorotović (Zoro) - bubnjevi
Hrvoje Grubišić (Oktopod) - bas
Petar Svilan (Jay) - gitara
Filip Brtan (File) - gitara


Diskografija:
Vega - Iz Sjene Dubina
Vega - S Trnom U Srcu


Vega - Iz Sjene Dubina Download
Vega - S Trnom U Srcu Download

- 10:54 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 11.07.2008.

Anal Mandica

Bend Anal Mandica nastao je u Đakovu 2004. godine.Pocetna postava bila je Vanja - vokal,gitara i Fila - klavijature ,a kasnije su se pridruzili Kreso - bubnjevi, Dino - gitara i Pepa - bass gitara ,kojeg je kasnije zamjenio Bango,a kojeg je 2008. zamjenio Lapras.Do sada su snimili 7 demo albuma u kucnoj radinosti,iako je broj albuma zanemariv u odnosu na broj autorskih pjesama a njih je,vjerovali ili ne, 160 !!! Sviraju vlastite, autorske stvari, a žanr bi se mogao nazvati pop metal s predznakom teeny iako obuhvacamo sve alternativne pravce.Kreativnost im je neiscrpna, za razliku od "svatovskih" bendova koji sviraju obrade, al dakako, mogu i to.


Članovi:
Vanja - gitara,vokal
Ana - klavijature
Krešo - bubnjevi
Lapras - bass
Dino - gitara
Demo - gitara
Fika - gitara


Diskografija :
Anal Mandica - Anal Mandica (2004)
Anal Mandica - II (2005)
Anal Mandica - III (2006)
Anal Mandica - Novi EP (2006)
Anal Mandica - Peti Album (2007)
Anal Mandica - Igor (2007)
Anal Mandica - Zdravko (2008)


Anal Mandica - Peti Album Download
Anal Mandica - Igor Download
Anal Mandica - Zdravko Download

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.07.2008.

Phantasmagoria

Phantasmagoria je kao većina dark i goth bendova izrasla iz post punk scene krajem osamdesetih, osnovana početkom 1988. godine iz pepela post punk grupe Eksodus .
Inspiracija za ime nađena je u istoimenom albumu grupe "The Damned" ali isto tako podsjeća na očitu fikciju univerzalne istine. Phantasmagoria je za svoj simbol odabrala pentagram. Za Phantasmagoriu pentagram predstavlja nauku i umjetnost promjene okoline i samoga sebe u skladu sa istinskom voljom, pa je tako pentagram i simbol duhovne evolucije, simbol savršenog čovjeka kome je cilj uravnotežiti četiri elementa sa duhom unutar svog univerzuma, mikrokosmosa, znaći ravnoteža između materijalnog i duhovnog. Obilježeni kao mračani i kontroverzan band, te često uspoređivani s nekim od najvećih imena tog žanra kao The Sisters Of Mercy, Killing Joke,The Fields Of Nephilim i drugima, Phantasmagoria je ubrzo dobila kultni status na hrvatskoj underground sceni.

Članovi:
Tomi - vokal
Miro - gitara
Robi - gitara
Alan - bass
Marin - klavijature
Shiva - bubnjevi

Phantasmagoria Download

- 11:12 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Nova moja i vaša "zabava"

eto odlučija san da ću van predstavljat neke bendove kako iz naše pa možda iz vani neke bendove,ali ugl sa naše metal scene.
neću puno srat od bendovima i potrudit ću se da van nabavim link za skinit pisme od njih.
tako da se nadam da ću svaki dan objavit po jedan bend ako stignen,u to ulazi i danas tako da ću do kraja dana objavit nešto (valjda jer u mene se nikad nezna)
pozz stay fucking heavy
(nadan se da će van se svidit)

- 11:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 05.07.2008.

You Tube

evo ja malo pretraživao videe i neki mi se jako svidili pa rekoh da van in pokažen,odnosno objavin kad ionako neman šta pisat a i neman puno postova pa nek se napuni.............................haha
pozz i uživajte



Bullet For My Valentine - Suffocating Under Words Of Sorrow





Metallica - Master Of Puppets (live)





Vega - Udvoje Protiv Svijeta





- 11:57 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.07.2008.

Proteklo vrijeme

evo mene opet.
neću puno srat ni zajebavat nego samo reć da mi je od prošlog javljanja bilo super.
iša san sa curon i ekipon na kupanje svaki dan i bilo je zakon.
samo smo se sprdali,pričali,kupali,bacali u more,prolivali itd.
ugl.danas ne iden tako da san odlučija se javit.
nadan se da van je ovo lito za sad odlično i da će van bit još bolje.
usput upa san u gimnaziju,hehehe,a di neću ja upast??
sutra se upisujen i eto to bi bilo to.
muzika i dalje metal,al sad neman van reć ni preporučit nekoji bend jer su mi svi postali dragi i zakon.


pozz stay fucking heavy !!!!

- 15:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0