Splitski Stadion Bilih:

Split je grad sporta, umjetnosti, bogate povijesti i baštine. Ali Split je i grad mladosti, grad pun srca, raskoši i ljepote. Jedna od takvih ljepota, kojoj su Splićani svojim temperamentom pridodali naziv »ljepotice« je i »Poljudska ljepotica«.
Gradski stadion, izgrađen 1979. godine, u prelijepom dijelu grada, Poljudu. U svoj svojoj raskoši, u obliku školjke, uklapa se, bas kao da je tu od davnina, u vizure mediteranskog miljea, do kojeg gotovo dopiru morski valovi. Arhitektonski je to objekt koji funkcionalnošću i tehničkim značajkama spada u vrh svjetskih standarda i ponosno se može nositi sa stadionima izgrađenim diljem svijeta. Tu su se smjenjivali brojni događaji, susreti sportaša Mediterana, obarali rekordi u atletici, tu je »Hajduk« ugošćavao europske i svjetske momčadi. Tu se navijalo, tu se radovalo, tu se ljutilo, jer Split ima temperamentnu navijačku publiku, mediteranski otvorenu, prkosnu.Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Tu je slavna Torcida, vjerni pratitelj »Hajdukovih« pobjeda i poraza. Magični je to stadion, koji je osvijetljen sa 630 reflektora, noću podsjeća na upravo spušteni svemirski brod. Krasi ga glas jednog od najbolje osvijetljenih stadiona na svijetu. I tako »od školjke do broda«, stadion je izgrađen 1979. godine, u sklopu izgradnje sportskih objekata za VIII. mediteranske igre. Zahtjevan je to bio sportski događaj koji je stekao ugled sportskog događaja najviše klase. Ostaju igre upisane i po sportskim objektima, poglavito po stadionu o kojem se pisalo kao o »čudu«. Jer doista, on je mamio poglede i znatiželjnika, ali i stručnjaka.
Autor projekta profesor dr. Boris Magaš, kreirao je veličanstvenu betonsku konstrukciju koja fascinira rasponom kupole, koja se natkriljuje nad istočnom i zapadnom tribinom. Kapacitet sjedećih mjesta na »Poljudskoj ljepotici« je oko 35.000.
Sam osjećaj uzavrelog Poljuda teško je opisati, treba ga osjetiti i saživjeti, naravno sa besmrtnim Hajdukom.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us<
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Eto sve o stadionu...........i pozzzzzzz........


Click here for Myspace Layouts

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  listopad, 2007  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Listopad 2007 (12)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

MOJ BLOG:::

  • NAGRADNA IGRA:
    1.mjesto:30 ili wiše komentara...-dodat ču toga u linkowe + 10 komentara
    2.mjesto:20-30 komentara...-dobija od mene 20 komentara....
    3.mjesto:10-20 komentara...-dobija od mene 10 komentara....
    ::::KOLIKO ME JE LJUDI POSJETILO::::
    Free Site Counter

    ::::OPIS BLOGA::::
    Za sve ljude koji se vole zaje_ava_ i smijat....
    također i mjuzu....
    RIHANNA::::UMBRELLA::::

    Free Music

    Free Music



    Free Music
    ::::CLOCK::::

MALO MOJIH DRAGIH BLOGOVA: