Cranberrie - under construction

06.01.2006., petak

Oporavak

Kao što znamo dobar glas daleko se širi a loš još dalje... tako je i moj dobar prijatelj mene odlučio razveseliti i odvesti me na jedan fini ručkić.

On zaista voli maltretitrat konobare a ove je pošteno izmaltretirao vraćajući vino dvaput.
Ja sam bila lagano rumena ali konobari su to stoički podnjeli.
Za tu lovu koju je pljunuo moj frend - da sam tamo konobar, svašta bih podnjela.

Dakle da se ne pravim previše pametna prenosim sa jutarnji.hr, napisao Davor Butković:


Marcellino
Jurjevska 71, Zagreb

Marcellino je daleko najbolji restoran u Zagrebu, a vrlo vjerojatno i u Hrvatskoj. Vlasnik, bosanski Hrvat Mario Čerhak, doslovno iz godine u godinu napreduje i u kuhanju i u pripremanju hrane, iznimno talentirano miješajući utjecaje nekoliko talijanskih i fusion kuhinje. Evo kako može izgledati predbožićna večera u Marcellinu: kao couvert dobili smo pjenu od guščjih jetara, za predjelo smo naručili pastu mistu (jedino jelo koje je ostalo na menuu još od studenoga 2001. kada se Marcellino otvorio) i lagano zapečene gambere, a za glavno jelo sporo pečenu teletinu, i kockice steaka od tune, da bi večeru završili souffleom od čokolade. Pili smo Silex (možda najbolji sauvignon blanc na svijetu, svakako najbolji u Francuskoj) i Gravner Rosso, te Torresov muscatel. Sve je bilo fantastično i, budite oprezni, vrlo skupo. Dvoje u Marcellinu ne mogu proći ispod tisuću kuna. Vinska lista morala bi biti znatno šira, što je i jedini razlog zašto Marcellinu nismo dodijelili pet zvjezdica.
cijene: vrlo skupo


Ja sam za couvert dobila malu kobasičicu aranžiranu sa rukolom i crvenim radičem i kapi maslinovog ulja.
Za predjelo smo jeli marinirano povrće sa mozzarellom, a glavno jelo je bilo također pečena teletina koja je bila mekana kao putar a uz nju su poslužili također marinirano povrće i fina peciva sa više okusa a ja sam jela sa maslinama.
Desert je bio također souffle od čokolade koji je savršeno zaokružio cijeli doživljaj.
Vino je bila neka žlahtina - nemam pojma - ne kužim se u vina.

Ako ne volite hoch mjesta, svitu konobara koji su ozbiljni kao da nekom operiraju srce i stalno se njih bar trojca motaju oko vas, a i ne žuljaju vas baš novci - nemojte ići tamo.

Ako pak volite intimna, tiha i mirna mjesta, sa divnim pogledom na drveće u snijegu, sa nježnom glavirskom glazbom u podlozi, i izvrsnom talijansko-francuskom kuhinjom, i želite svog partnera ili partnericu iznenaditi - posjetite ovaj savršeni restoran.

- 19:06 - Komentari (23) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi