Oporavak
Kao što znamo dobar glas daleko se širi a loš još dalje... tako je i moj dobar prijatelj mene odlučio razveseliti i odvesti me na jedan fini ručkić.
On zaista voli maltretitrat konobare a ove je pošteno izmaltretirao vraćajući vino dvaput. Ja sam bila lagano rumena ali konobari su to stoički podnjeli. Za tu lovu koju je pljunuo moj frend - da sam tamo konobar, svašta bih podnjela. Dakle da se ne pravim previše pametna prenosim sa jutarnji.hr, napisao Davor Butković: Marcellino Jurjevska 71, Zagreb Marcellino je daleko najbolji restoran u Zagrebu, a vrlo vjerojatno i u Hrvatskoj. Vlasnik, bosanski Hrvat Mario Čerhak, doslovno iz godine u godinu napreduje i u kuhanju i u pripremanju hrane, iznimno talentirano miješajući utjecaje nekoliko talijanskih i fusion kuhinje. Evo kako može izgledati predbožićna večera u Marcellinu: kao couvert dobili smo pjenu od guščjih jetara, za predjelo smo naručili pastu mistu (jedino jelo koje je ostalo na menuu još od studenoga 2001. kada se Marcellino otvorio) i lagano zapečene gambere, a za glavno jelo sporo pečenu teletinu, i kockice steaka od tune, da bi večeru završili souffleom od čokolade. Pili smo Silex (možda najbolji sauvignon blanc na svijetu, svakako najbolji u Francuskoj) i Gravner Rosso, te Torresov muscatel. Sve je bilo fantastično i, budite oprezni, vrlo skupo. Dvoje u Marcellinu ne mogu proći ispod tisuću kuna. Vinska lista morala bi biti znatno šira, što je i jedini razlog zašto Marcellinu nismo dodijelili pet zvjezdica. cijene: vrlo skupo Ja sam za couvert dobila malu kobasičicu aranžiranu sa rukolom i crvenim radičem i kapi maslinovog ulja. Za predjelo smo jeli marinirano povrće sa mozzarellom, a glavno jelo je bilo također pečena teletina koja je bila mekana kao putar a uz nju su poslužili također marinirano povrće i fina peciva sa više okusa a ja sam jela sa maslinama. Desert je bio također souffle od čokolade koji je savršeno zaokružio cijeli doživljaj. Vino je bila neka žlahtina - nemam pojma - ne kužim se u vina. Ako ne volite hoch mjesta, svitu konobara koji su ozbiljni kao da nekom operiraju srce i stalno se njih bar trojca motaju oko vas, a i ne žuljaju vas baš novci - nemojte ići tamo. Ako pak volite intimna, tiha i mirna mjesta, sa divnim pogledom na drveće u snijegu, sa nježnom glavirskom glazbom u podlozi, i izvrsnom talijansko-francuskom kuhinjom, i želite svog partnera ili partnericu iznenaditi - posjetite ovaj savršeni restoran. |
| < | siječanj, 2006 | > | ||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | ||||||
| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
| 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
| 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
| 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
| 30 | 31 | |||||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv