Gaj kovin srbija - Susret s djevojkom

petak , 28.12.2018.

Gaj, 26223, Kovin, Južno-Banatski, Vojvodina: 26223










Click here: Gaj kovin srbija






Prva je počela sa radom još krajem 18. Iz tragovi otkriveni su između Dunavca i , a na teritoriji Kovina predmeti iz rimskog doba.



gaj kovin srbija

Grafik promene broja stanovnika tokom 20. Ako niste pronašli traženi oglas u mestu, proširite pretragu na okolne gradove. Gaj spada u red veoma starih naselja.



gaj kovin srbija

Traktori, kombajni, motokultivatori, kosačice - Adapter za kukuruz - U poslednja tri popisa, primećen je pad u broju stanovnika.



gaj kovin srbija

Istorija Kovina govori da se prvi i naseljavaju u Banat u mlađem —. Nalazišta neolita su pronađena kod Kovina, i , a ostaci otkriveni su kod Kovina, Gaja, Dubovca i. Ovo područje bilo je i na udaru koja su se naseljavala u Podunavlju i donosila latensku kulturu. Deo keltskih plemena , stalno se naseljavaju u Podunavlju, a iz latenskog doba u otkrivena su nalazišta kod , Kovina i Dubovca. Iz tragovi otkriveni su između Dunavca i , a na teritoriji Kovina predmeti iz rimskog doba. Utvrđenje, koje se danas zove Stari Grad, je postojalo još u rimsko doba jer su tu pronađeni sa raznim likovima uključujući i. Postoje pisani tragovi da je utvrđenje služilo i carevima Flavijusu i Konstantinu. Takođe postoje i pisani tragovi da je utvrđenje tokom vremena imalo naziv Castra Augusto Flaviciusa i Constantin. Pod današnjim imenom se prvi put pominje u 12. Mađari su ga zvali Keve, Kevin, Kev, a u 19. Na mestu prelaza preko Dunava je nastalo zemljano pa kameno utvrđenje, a u njegovoj blizini se formirala i. Tako je funkcionisao grad sa utvrđenjem u doba i. Posle toga gubi na značaju mada je ovde bilo sedište granične kompanije, a početkom 19. Pruga se završavala kod Dunava i se pretovarala na skele i prevozila preko. Zgrada železničke stanice još uvek postoji ali pruga već dugo vremena nije u upotrebi. Izmislivši vest da su otvorili vatru na kod Kovina, austrougarski ministar inostranih dela, grof Berhtold, uzeo je to kao povod za rat i objavio ga je 28. Drumski most preko Dunava je sagrađen 1976. Srednjovekovni Kovin podignut je na levoj obali Dunava, na nasutom veštačkom uzvišenju koje dominira širim prostorom. Kovina je tada imao veliki značaj za odbranu južne granice ugarske države. Tvrđava postoji sve do njegovog rušenja odredbom Beogradskog mira 1739. Izgled osnove utvrđenja, odnosno njegove najmlađe faze, sačuvan je na Marsiljijevom crtežu iz XVIII veka. Činila su ga dva dela odvojena odbrambenim jarkom. Južni deo, koji je skoro uništen, imao je osnovu nepravilnog trougaonog oblika, a severni deo utvrđenja je pravougaoni prostor dimenzija 130x150 m. Ostaci tvrđave su od 1995. Velike promene u broju i etničkoj strukturi stanovništva južnog nastaju tokom. Nemaca je počela posle , masovnije naseljavanje Srba izvršeno je. Intenzivnije naseljavanje počelo je posle. Krajem i početkom naseljavaju se , , i drugi narodi. Više od 4000 stanovnika imali su , i , a u Ostrovu koje sada pripada opštini , u to vreme živelo je samo 1. Struktura U naselju Kovin živi 11. U naselju ima 4. Ovo naselje je uglavnom naseljeno prema popisu iz. Pol Ukupno Poljoprivreda, lov i šumarstvo Ribarstvo Vađenje rude i kamena Prerađivačka industrija Muški 2. Stanovništvo, uporedni pregled broja stanovnika 1948, 1953, 1961, 1971, 1981, 1991, 2002, podaci po naseljima. Stanovništvo, nacionalna ili etnička pripadnost, podaci po naseljima. Stanovništvo, pol i starost, podaci po naseljima.



Put spojio Gaj i Deliblato
Stanovništvo, uporedni pregled broja stanovnika 1948, 1953, 1961, 1971, 1981, 1991, 2002, podaci po naseljima. Prodaja i kupovina na veliko i malo, satovi, harmonike, psi - prodaja pasa svih rasa, tableti, otkup mobilnih telefona, automobili, otkup maticnih ploca, otkup srebra, folije, zlato - pijaca za nepotrebne stvari na poklon, kupi prodaj psa, prodaja pasa srbija, automobili oglasi, nekretnine, stanovi za izdavanje, stan u beogradu, novom sadu, nišu, bosna i hercegovina bih, crna gora montenegro, hrvatska hr, slovenija si, makedonija mk, oglasi u srbija: beograd, novi sad, kupujem prodajem oglasi niš, lazarevac, mladenovac, kupi i prodaj polovno, kikinda, zaječar, leskovac, vranje, kupujem prodajem novi sad, subotica, paraćin, bor, kragujevac, kruševac, kraljevo, paraćin, knjaževac, lebane, vrbas, kula, čačak, šabac, loznica, požarevac, sombor, prokuplje, negotin, kladovo, zrenjanin, vršac, kula, valjevo, jagodina, despotovac, svilajnac, kladovo, kula, zrenjanin, smederevo, grocka, zemun, pirot, vrsac, sremska mitrovica, kamenica, svrljig, kosovo, kosovski oglasi, vojvodina, austria, germany nemacka , :C?C20< ?@>4020< <: <0:54>=8X0, sandžak, novi pazar, skopje, švajcarska switzerland , sweden, australia, dijaspora, USA, limundo, kupi halo oglasi srbija, kupindo, poslovi, kupujem prodajem auto, polovni automobili nemačka, kupi prodaj free upis. 4 XC=0 2015 3>48=5 ?>A;>2=8 @0GC=8 28H5 =8AC 70HB8[5=8 >4 =0?;0B5 ?>25@8>F0. Ostaci tvrđave su od 1995. In 1945, it became part of the Socialist Autonomous Province of within the Socialist Republic of and the.

[Manekenke|Karaoke i midi fajlovi 1295 fajlova u paketu- premium|Fotografije]






Oznake: traktori, kombajni, motokultivatori, kosačice, &, Adapter, za, kukuruz

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.