malo glazbe za prvi dan bloga :)

19 kolovoz 2012

Intervju : PETAR DUNDOV

Postam ovaj intervju s pocetka 2012 godine koji je odrađen za origigi.info, hvala Dundovu i origigi-u ! Siguran sam da cete cim procitate odmah i komentirati :)


Prvi ovogodišnji nastup izvan granica Hrvatske bio ti je u Barceloni, reci nam kakva je reakcija španjolske publike, kakvi su tvoji dojmovi?

Petar Dundov: Barcelona je prekrasno mjesto. Nastupao sam u klubu Moog s dugogodišnjom tradicijom. Publika je otvorena i bilo mi je zadovoljstvo nastupati. Posebno mi se dojmilo to što su znali gotovo pola pjesama s repertoara što je dovelo atmosferu do usijanja.

Što možemo očekivati od Petra Dundova u 2012.?

Petar Dundov: Za početak mogu najaviti novi singl "Stairway" koji izlazi krajem veljače, kao najava albuma "Ideas from the pond" koji će izaći krajem ožujka. Također gotov je i drugi EP u suradnji s Gregor Tresher-om te par remixeva za projekte Angstrom & Aalberg, te berlinski Puresque.
Što se nastupa tiče ova godina biti će također zanimljiva. Pripremam se za turneju povodom izlaska albuma, još smo u fazi pregovora, no za sada su potvrđeni nastupi u Njemačkoj, Nizozemskoj, Danskoj, Španjolskoj, Hrvatskoj, Portugalu i Francuskoj.

S obzirom na tvoje dugogodišnje aktivno sudjelovanje na međunarodnoj elektronskoj sceni, postoji li međunarodna destinacija koja te svaki puta iznova oduševi?

Petar Dundov: Od svih mjesta koje sam imao priliku obići to su definitivno Berlin, Tokio i New York.

Što te inspirira u tvom svakodnevnom radu?

Petar Dundov: Svijet u meni i oko mene.

Preferiraš li više klubske ili festivalske nastupe?

Petar Dundov:
Volim i jedno i drugo. Svaki nastup ima svojih čari, no ako bih baš morao izabrati jedno to bi bio klub. Kod izvedbe volim osobni kontakt koji je ipak izraženiji u klubu.



Koliko se naša scena promijenila u odnosu na veliki „prasak“ 2000.-ih? Konkretno, smatraš li da smo u skladu sa svjetskim standardima?

Petar Dundov:
Nažalost nismo.
Još nismo uspjeli izgraditi platformu za postojanje scene i pod time ne mislim na publiku i šačicu entuzijasta koji su tu i razumiju što žele, no da bi scena zaživjela kako to izgleda vani potrebna je infrastruktura. Pod time mislim na diskografe, klubove, radio, TV itd. Mi jednostavno nikad nismo shvatili da je clubbing dio moderne kulture i mjesto gdje se rađaju novi artisti, DJ-i, performeri. Pod tim mislim globalno kao društvo, i bez općeg društvenog konsenzusa stvari će nažalost ostati kakve jesu.


Top 5 DJ-a koje bi volio slušati u Hrvatskoj?

Petar Dundov: Volio bih čuti Laurent Garniere-a, Plastikman-a, Slam, I:Cube-a, James Holdena, itd.

Iza mnogih uspješnih projekata stoji tvoj studio Neumatik, možeš li nam otkriti na čemu se trenutno radi?

Petar Dundov: Trenutno se snima session za Lucky Records iz Beograda i mixdown za novi singl projekta Homeboy & Pytzek.

Mnogi mladi producenti i DJ-i smatraju te svojim uzorom, što bi im ti poručio?

Petar Dundov:
Brijte svoj film.


Za oriGIGIpromotion, intervju odradio Matej Šilipetar (Nucleus Tv Show)

Prvi post se najdulje pamti !

Ovo je sami početak, ali sa nekoliko rečenica vrlo rado ću napisati prvi post ovog Bloga.

Želim da sve ide polako, zato sada polako pripremam tekstove koji se odnose na temu elektronske glazbe, medija i umjetnosti, međusobna povezanost ove tri pojavnosti je moja konstantna inspiracija.

Vrlo rado ću otkriti i vlastita iskustva, a i postaviti pitanja na koja ću sa srećom pročitati Vaše odgovore, želim, popularno rečeno "dijalog", virtualni dijalog.

Od malih nogu neznam č i ć, tako da ću i iz malog protesta prema toj po meni banalnosti na ovom blogu pisati sa C, dakle ovdje ne postoji pravilo tvrdo ili meko, kako želite tako ce biti. :))

Cooliba je u razvoju...biti ce cudo jedno kad naraste !

LP ;)


Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.