28

ponedjeljak

svibanj

2012

Snjeguljica

Već znate da na našem Blog.hr imamo 2 gastro igrice,
Igra kuhanja i Igra pogodi sastojke.
Uključite se, ne morate bit ni kuhari, ni kuharice, bitna je igra. ;)

Za Igru kuhanja kojoj je ovaj mjesec domaćin Amaterka pripremila sam jučer štrudlu od sira i jagoda koju sam nazvala Snjeguljica.

Glavna odlika ovog deserta je jednostavnost i brzina pripreme,
malo sastojaka i jaaako fino i mirišljavo.
Ovu štrudlu si stvarno može svatko za čas zamotati i fino se zasladiti.





Štrudla Snjeguljica

Recept

Za 2 štrudle potrebno nam je, pazi sad, samo:
- 4 tanke kore za štrudlu
- jedno pakiranje svježeg sira (npr. zagrebački sir)
- šećer (2-3 žlice, ili po želji)
- 1 vanili šećer
+ jagode

Pomiješamo sir sa šećerom (malo probajte i vidite kolko vam šećera paše) i 1 vanili šećerom.
Položimo dvije kore jednu na drugu (izmedju malo premažemo uljem).
Filamo nadjevom od sira i šećera, po nadjevu poslažemo polovice jagoda i zarolamo kore u širu štrudlu.
Prebacimo u namašćeni pleh.
Kore po vrhu još premažemo uljem i stavimo peći.

Jagode se u pečenju otope i njihov sok oboja sir u blago rozu boju.cerek
Ako uz to napravite još i saft od jagoda imati ćete pravu rapsodiju okusa, boja, mirisa....

Recept za brzi saft od jagoda
Jagode izrežemo na četvrtine, dodamo vrlo malo vode i prokuhamo na laganoj vatri.
Kad se tekućina reducira dodamo 1 vanili šećer i malo ruma.
Zdruckamo jagode vilicom i prokuhamo do željene gustoće.

I uživamo!:)



U slast!



<< Arhiva >>