Suđenje Radončiću i drugima: Svjedok flertovao s Azrom Sarić / Bljesak.info - Pravi datiranje

nedjelja , 13.01.2019.

Poslije više od dvije godine okončan sudski postupak: Presuda Fahrudinu Radončiću i drugima bit će objavljena 16. maja










Click here: Suđenje Radončiću i drugima: Svjedok flertovao s Azrom Sarić / Bljesak.info






Kako je navela advokatica, puka komunikacija između određenih osoba ne može dovesti do zaključka da su se te osobe udružile radi vršenja krivičnih djela. Džuvu je kratko ispitala i odbrana Radončića advokat Asim Crnalić koji je želio znati kakva je vrsta odnosa između njega i Azre Sarić. Zbog velikog broja komentara source. Radončićev branilac Dragan Barbarić je rekao da postoje elemnti koji su iz činjeničnog opisa stavljeni u preambulu optužnog akta koja je sada proširena i sadrži elemente zakonskog naziva kaznenog djela.





Odgovarajući na pitanje Odbrane, Bešlić je rekao da je nalaz sačinio po naredbi Tužilaštva BiH, ali da nije imao naredbu Suda BiH, nakon čega je branilac Asim Crnalić rekao da se radi o nezakonitom dokazu. Gubi se u svojim konstrukcijama koje uporište nemaju ni u jednom izvedenom dokazu. Kada je vidio da sam ga primjetio nešto joj je šapnuo i gurnuo je ustranu i od njega je ostala 7 do 10 metara — kaže Čibukčić.





Poslije više od dvije godine okončan sudski postupak: Presuda Fahrudinu Radončiću i drugima bit će objavljena 16. maja - Džuvo nije želio reći ime ženske osobe u čijem je društvu bio kada je naišao na Čibukčića, što mu je i omogućeno ali je tokom svjedočenja ipak spomenuo ime Marijana. Na sljedeće pitanje tužioca da li poznaje Indiru Ćatić, Džuvo je kazao da su prijatelji i da ga je ona nakon susreta sa Čibukčićem nazvala 30 ili 45 minuta poslije i pitala da li je sa Azrom Sarić.





Svjedok Obrane Elvir Džibrić rekao je na suđenju Fahrudinu Radončiću i još troje optuženih za ometanje rada pravosuđa da je flertovao sa svjedokinjom Azrom Sarić, te da nije imao namjeru da je uplaši. Elvir Džibrić je ispričao da je imao nepromišljenu komunikaciju sa Sarić, odnosno 'flertovanje', kako je pojasnio u sudnici, zbog čega je bio pozvan u Državnu agenciju za istrage i zaštitu SIPA radi davanja izjave. Džibrić je dodao da mu nije namjera bila koga povrijediti, te da nije želio uplašiti Sarić. Nije se svjedok mogao sjetiti svih detalja konverzacije sa Sarić, niti da ju je savjetovao i sugerirao joj neki vid zaštite, ali je kazao da se možda pogrešno izrazio kada joj je rekao da 'radi u veleposlanstvu'. Branilac Muhidin Kapo je svjedoku pročitao dio iskaza iz istrage u kojem je naveo da je krajem siječnja 2016. Na upit zašto je spomenuo 'tim s Kosova', Džibrić je odgovorio da mu je to palo na pamet. Pročitan je i dio iskaza u kojem je svjedok kazao da nikada nije radio za domaću ili stranu službu i da nije bio u veleposlanstvu, što je izmislio pri konverzaciji, a Džibrić je i taj dio ocijenio točnim. Tužiteljstvo je prigovorilo da sve o čemu Džibrić govori izlazi van okvira optužnice koja se odnosi na period od 14. Radončić je spomenuo dokument SIPA-e od 8. Optužnica tereti Radončića da je naredio izvršenje pritiska na Sarić da lažno svjedoči u postupku protiv Nasera Kelmendija na Kosovu, dok su izvršitelji bili Bilsena Šahman i Bakir Dautbašić. Na teret je Radončiću stavljeno i da je nastojao od Zijada Hadžijahića, uposlenika veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država SAD u BiH, saznati da li je u vezi s pritiskom na svjedokinju Sarić otvorena istraga i, ako jeste, da pokuša uticati da se zatvori. Jasmina Bešić-Kurteš, svjedokinja Obrane optužene Šahman, rekla je da je 17. Prema svjedokinji, iza ponoći je otišla iz hotela sa Sarić, koja ju je pozvala da idu zajedno, te su u putu vodile uobičajen razgovor i Sarić nije bila uplašena. Sait Muradić, generalni direktor 'Apoteka Sarajevo', posvjedočio je da ga je na tu poziciju izabrao Upravni odbor prema otvorenom natječaju i da je pitanje novog direktora bilo aktualno krajem 2015. Nastavak suđenja je 7.



SOKANTNO SEJLA TURKOVIC OTVORENO O FAHRUDINU RADONCICU NOVI INTERVJU
Sarićkine izjave pobijaju dokazi - Ne samo da su njene izjave kontradiktorne same sebi, pa suočena sa tim, Azra Sarić pokušava da izokrene činjenice u svoju korist, upadajući u daljnje kontradiktornosti, njene izjave pobijaju i materijalni dokazi — kaže Savić. Moje viđanje s njom je bilo jednom u dva mjeseca. Advokatica u završnim riječima navodi da se svjedocima Tužilaštva Sarić i Sabahudinu Žuji ne može vjerovati, a da su pristrasnost i problematičnost učešća Dubravka Čampare u ovom postupku potvrđene u konačnici i odlukom glavnog tužioca o njegovom izuzeću iz predmeta koji se odnose na Radončića. Na teret je Radončiću stavljeno i da je nastojao od Zijada Hadžijahića, uposlenika veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država SAD u BiH, saznati je li u vezi s pritiskom na svjedokinju Sarić otvorena istraga i, ako jeste, da pokuša utjecati da se zatvori. U ovakvoj situaciji potrebna je posebna pažnja i dodatna procjena da li je javni interes pretežniji od privatnosti dvoje ljudi koji zajedno žive i samim tim, u komunikacijama dijele intimu, lične i porodične probleme — kazala je Savić. Čak je i u izjavi od 21. Druga poruka koju je Bešlić pročitao, a koja je sa Radončićevog mobitela upućena 12.

[Oglasi za upoznavanje slovenija|Ona trazi brak sa brojem telefona|Oglasi 032]






Oznake: poslije, više, od, dvije, godine, okončan, sudski, postupak, presuda, Fahrudinu, Radončiću, i, drugima, bit, e, objavljena, 16, Maja

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.