Colors of positivity

14.04.2019., nedjelja

Hvala Vam! d


Prvo da post započnem zahvalom svima onima koji su moj prvi post zaista pročitali, a pogotovo onima koji su ispod posta pustili i koje slovo.
Nisam zaista mislila da će se toliki odazvati i iskomentirati, po mom mišljenju, samo jedan skromni tekst.
Zahvalna sam zaista. yes

Nisam uopće planirala ovaj blog, zato je i ispalo da sam prvi post objavila, pa sada drugi tek nakon dužeg vremena.
Iskreno, ni sada nemam u glavi o čemu da pišem, samo tipkam pa šta bude...

Ljubav. Naizgled jednostavna riječ, 2 sloga, 5 slova… Tako mala riječ, tako velika čuda stvara.
„Čovjek je sretan kada je voljen.“ Ne.
Čovjek je voljen kada je sretan! Upamtite to.

Sreća je svuda oko nas, sve ono šta mi jesmo, samo naše postojanje. Bar mi to nazivamo srećom.
Bili ste jednom najbrži spermić u 'jatu', je li to sreća? Ne, nije… to je samo Vaš povratak.

Naime smatram da smo mi svi i isto tako sve oko nas samo dio jedne velike energije, a energija može nastati i mijenjati oblik, ali ne može nestati (hvala dragom profesoru L iz fizike koji me tome naučio.) Kada smo to u školi učili (prije 15+ godina), ta mi je rečenica bila samo jedna od onih koje moram 'naštrebati', no tek sad shvaćam koliko ima smisla.

Sada, kada to razumijem shvaćam da smrt nije kraj. Vraćamo se. Netko to naziva reinkarnacijom, a ja samo ciklusom života. Bili smo već ovdje i opet ćemo se vratiti. To šta napuštamo tijelo, ne znači da napuštamo svoje voljene.
Ja primjerice znam da me jedna osoba koja je napustila ovaj svijet, uvijek čuva. Znam da je prisutna i zahvalna sam joj na tome. Ona je moj anđeo i znam da ćemo se opet sresti, nebitno u kojem obliku.

Ne znam koliko vam ove žvrljotine imaju smisla, no previše je misli da bi se riječima mogle dočarati.

Sama svrha postojanja je ljubav. Koliko to god otrcano zvučalo. Samo volite i budite zahvalni.
Nismo mi jedinke kako su nas u školi učili. Mislim, jesmo na neki način, no tek kada shvatimo da istinski voljeti druga bića kao samoga sebe je jedini ispravan način, tada ćemo spoznati šta znači ljubav.

Počela sam prakticirati zahvalnost. Tako jednostavno, a tako djelotvorno.
Svako se jutro zahvalim na svemu šta imam i na svemu šta će biti. Isto tako svaku večer prije spavanja. Vjerujte mi da se bolje osjećam i ljepše mi se stvati događaju. Okružila sam se samo pozitivnim osobama koji isto tako pozitivno djeluju na mene kao i ja na njih.
Od 'fake' ljudi sam se s vremenom distancirala, no ne mrzim ih, dapače, zahvalna sam šta su prošli kroz moj život, te utjecali na moj život kakav sada jeste.

Nemojte mrziti, jer ako mrzite druge, stavljate isto tako tu mržnju na svoja leđa. Ponavljam, svi smo dio 'energije'. Sve šta radimo drugima, radimo sebi samima.
Nedavno se u Hrvatskoj prikupljao novac za liječenje male djevojčice, toliko pozitivne energije je ta djevojčica donijela, tako pozitivno utjecala na svih, da se u nekoliko dana prikupilo dvostruko više od potrebne svote. Tko je zaslužan? Mi. Samo mi. I oni koji financijski nisu mogli pomoći, mislima su bili uz tu djevojčicu. Toliko pozitivnih misli i poruka se vrtilo po društvenim mrežama da se čovjek jednostavno mora osjećati dobro.
Ako je jedna mala djevojčica tako pozitivno mogla djelovati na svih nas, zamislite šta možemo ako krenemo svi širiti pozitivu, a vjerujte mi, jako je jednostavno.

Samo jedna lijepa riječ, jedno djelo, jedna pozitivna misao može pokrenuti lavinu pozitivne energije.
Jednaka nam je snaga potrebla za zlo i za dobro, na nama je da odlučimo kako ćemo živjeti.

Širimo ljubav! cerek
Do sljedećeg tipkanja…


Oznake: ljubav, energija, sreća, pozitiva


- 16:37 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>