fra gavun

srijeda, 22.05.2019.

Megdan

Kako mi se dignuo okopodne više nije padao. Udara u glavu, stišće u prsima, baš sam bio u ku… za ne reć u kući.
A je bogami, zborio mi je Stariji da moram bacit 20-25 kila jer su me počele noge teško nosit ali ja sam računao da zbori radi onoga. Prepisao sam im onu starinu pa sam sad višak, odnosno, bit će me teško nosit, tako sam kontao.
Ma nije. Prije neki dan oko tri ure popodne počela neka magluština pred očima te ja onako u kućnom izdanju došepecam do Nje.
Bogami me primila preko reda, i pored onih srditih pogleda, te mi ošapila mišku s onom krpetinom što se pumpa i zinula, očima i ustima.
Vidim ja koja je ura pa pitam štae. Veli da je malo povišen i da će mi dat lijek pa da čekam jedno po ure da vidi što će dalje.
-Pa koliki mi je?
-Malo je prošao dvjesto a donji…
-Ostavite vi donjega nije on sad važan…
-A dijastolički malo prošao 120.

Ubode me, dade neke dvije tablete da popijem te da legnem u previjalištu i čekam.

Odmarao sam jednu uru pa mi je opet mjerila ali bješe sad zadovoljnija te mi je prepisala nove tablete i obavezno smršavit.

(Odem kod dr ob.med. veli, moraš smršavit. Odem kardiologu-moraš smršavit, odem ortopedu-moraš smršavit, odem internisti-moraš smršavit, odem kod Nje…nakon čina pitam; 'bilo dobro ha'? –ha, da 'si' malo deblji bilo bi taman?)

Smršavit? Kao da je to štrc-brc. Vrijedno sam to skupljao blizu sedamdeset godina a još novi zubi i sad bacaj. Zborila je moja Mati; 'Ka' sam mogla jest nisam imala što a sad imam ali ne smijem'!
I evo već tjedan dana brstim jogurte. Stojim pored police s jogurtima i mislim se; čvrsti ili tekući?

(Naiđe susjed a ja taman dovatio onaj čvrsti pa veli; 'to ti je ženski'! E, one vole čvrsti. Inače taj moj susjed je potkovan s znanjem, jednom smo se u priči dotakli hormona pa mi je pojasnio; muški hormon ti je teslasteron, a ženski...ženski je…ženski…ženski je makaron.)

Brstim i travu (ne tu), nekakve juhice, pahuljice, voće i tako to, prije sam teško hodao radi težine a sad ne mogu od gladi.
Jednom mora doći dan da izađeš na megdan.

- 13:47 - Komentari (12) - Isprintaj - #