Opis bloga
Često se pitamo kako to da se mali ljudi, potpuno nepoznati, nađu među velikima?
Jednostavno, postali su veliki.
Učinili su promjenu i pretvorili se iz ružne male gusjenice u prekrasnog leptira.

Wink



Hello



Morph



I Love You



Thumbs Up


















Zadatak: Uspjeh!

utorak, 26.10.2004.

Savjet

Ujak od R. U. Darbyja je bio zanesen "Zlatnom groznicom" koja je vladala u to doba. Otišao je na zapad da se uzdigne iznad prosjeka. Nikad nije čuo, da je više zlata iskopano iz misli muškaraca, nego što je ikada izvađeno iz zemlje. No, bio je uporan i otišao je na posao s krampom i lopatom.

Nakon nekoliko tjedana rada, bio je nagrađen otkrićem sjajne rudače. Trebali su mu strojevi da bi rudaču izvukao na površinu. U tišini je ostavio rudnik, zaputio se natrag u rodni Maryland i rekao svojim najbližima i nekolicini susjeda o svom otkriću. Zajedno su sakupili novac za strojeve koji su prebačini u rudnik. Ujak i Darby su ovog puta zajedno otišli u rudnik.

Prvi transport rudače koji je tada iskopan, dao je naslutiti da posjeduju najbogatiji rudnik u Coloradu. Još nekoliko kamiona rudače će biti dovoljno za pokriće dugova, a onda će uslijediti veliki profit.

Svrdla su otišla dublje u zemlju. Onda se nešto dogodilo. Nestala je žila zlatne rudače. Stigli su do kraja duge i vrč sa zlatom nije više bio tamo. Nastavili su bušiti u očajanju da ponovo nađu zlatnu žilu, no nije išlo.

Konačno, odlučili su da odustanu.

Prodali su strojeve bistrom mladiću za nekoliko stotina dolara i otputovali vlakom kući.
Mladić je pozvao rudarskog inžinjera da pregleda rudnik i napravi kalkulaciju vrijednosti.
Inžinjera ga je obavijestio da je projekt propao jer prijašnji vlasnik nije bio upoznat sa "Pogrešnim linijama". Njegova kalkulacija je pokazala, da će se zlatna žila otkriti, samo tri stope dalje od mjesta, gdje je Darby prestao bušiti. Točno na tome mjestu je i otkriveno zlato.

Bistri mladić je uzeo miliune dolara u rudači iz svog rudnika, jer je znao to, da treba potražiti savjet eksperta prije nego odustane.

Napoleon Hill: "Misli i postani bogat"

- 07:32 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  listopad, 2004 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


The WeatherPixie