nedjelja, 28.05.2006.

NASTAVAK!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Slika sve govori...usnuo sam svijet; kakav bi mogao biti jednog dana...


četvrtak, 25.05.2006.

SAN LJETNE NOĆI!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jedne davne Ivanjske noći ( 21.6.) usnuo sam jedan čudan san:


nedjelja, 21.05.2006.

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U TVRĐAVICI!?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI U TVRĐAVICI, U KOJOJ SE ZAPALIO AUTOMOBIL I KUĆA, OZLIJEĐENA DVA OSJEČANA
Iz buktinje spasio dvojicu mladića

Image Hosted by ImageShack.us

OSIJEK - Velika brzina uzrok je jučerašnje teške prometne nesreće u Osječkoj 101 u Tvrđavici u kojoj su teže ozlijeđena dva mladića, vozač Miro Perković (20) i suvozač Marko Ćović (19) iz Osijeka. Fiat Uno krećući se Osječkom u smjeru ZOO vrta u blagom dvostrukom zavoju počeo je zbog brzine “plesati”. Vozač je zbog toga izgubio kontrolu, probio kapiju i ogradu, i zabio se u kuću na broju 101. Prije udarca uništio je plinski sanduk, a iskrenje je u sekundi stvorilo buktinju.
- Ne mogu vam opisati kako je to udarilo. Izjurio sam van i vidio kako se automobil zabio u bakinu kuću i da gori. Potrčao sam prema automobilu pokraj kojega je ležao mladi vozač okrvavljene glave. Okrenuo sam ga na bok, a odmah potom odjurio do suvozača i počeo ga čupati van jer je Fiat gorio, opisao nam je jučer Duško Balatinac iz Tvrđavice, svoj herojski čin.
- Kada sam suvozača, koji je maturant jer je na sebi imao prepoznatljivu majicu, izvukao iz Una vratio sam se vozaču koji je jako krvario. Opet sam ga okrenuo na bok kako ne bi došlo do gušenja i u tom trenutku je stigla Hitna koja ga je preuzela, rekao je Balatinac koji je opasne situacije u kojoj je bio, postao svjestan tek nakon što su vatrogasci ugasili požar.
Vatra je uništila Uno, a vatrogasci su morali gasiti i dio kuće jer je požar zahvatio jedan prozor i krovište. Problem oko gašenja vatre riješen je nakon što su djelatnici HEP-a isključili dovod plina. Nakon toga vatrogasci su uspjeli ugasiti buktinju.
- Bila sam u kući i prala noge. Baš sam mislila izbaciti vodu kada je kao bomba opalilo. Mislila sam da će se kuća srušiti. Izišla sam na dvorište i čula kako curi plin. Tada je planulo i ja sam jauknula, ispričala je plačućim glasom starica Marija Barišić. Baka se u šoku mislila vratiti u kuću ali joj je pritrčala šogorica koja ju je odvela do susjeda. Baka nam je rekla da večeras neće spavati kod kuće nego kod unuke.
Okupljeni stanovnici Osječke ulice promatrajući intervenciju vatrogasaca i očevid policije žučljivo su komentirali kako nije čudno da se ovakva nesreća dogodila jer mladi “voze kao idioti”. Čak su ovu nesreću uspoređivali s nedavnom tragedijom u Klokočevcima kada su trojica mladića izgubila život. Fiat je također, kao i Opel Vectra u Klokočevcima, “zajašio” kuću.
- Eto ni dvadeset metara dalje prije godinu dana odvaljena je susjedova ograda. I opet isti scenarij, mlada i prebrza glava koja misli da je Schumacher. A pogledajte ono dijete u šoku. Fiat ga je prije udarca u ogradu i kuću skoro pokupio u onoj brzini. Mali je sve to vidio i ne može doći k sebi, ljutito zbori susjed prekoputa kuće bake Marije. Drugi susjed upozorava da nerijetko mladići koji nabave polovne automobile kočnice idu testirati na autobusno parkiralište kod ZOO-vrta, pa stoga i nagaze po gasu dok prolaze Osječkom ulicom.
Promet Osječkom ulicom u blizini nesreće bio je u prekidu tijekom očevida kojim je rukovodio istražni sudac Županijskog suda u Osijeku. Razbijanje plinskog sandučića većinu stanovnika Osječke ulice ostavio je bez plina, a kada će ga ponovno imati ovisi o djelatnicima HEP-a.
Kako smo doznali iz Kliničke bolnice Osijek, teško ozlijeđeni Perković još je u životnoj opasnosti, dok je mladi suvozač prošao mnogo bolje, s lakšim ozljedama.

Tako kažu u Glasu a šta ja kažem; pa bio sam tamo... slike su 1000 riječi: ove su slike napravljene u jutro nakon nesreće; dok sam pomagao u osposobljavanju plinske mreže!

Vozač nije bio vezan zato je ispao iz auta i dobio teške ozlijede, ljudi u Tvrđavici su mi rekli da je ozlijedio vratne kralješke... drugo razbio je kućni priključak na plinsku mrežu visokog tlaka nešto kao u Čepinu dakle 3 Bara zato je plamen kad se plin zapalio bio visoko i višlji od kuće negdje barem 8-10 metara... vidi se ako pogledate prvu sliku, pogledajte drvo Free Image Hosting at www.ImageShack.us

...auto je letio dobrano nije se direktno zabio u kuću već je prije toga raznio jednu šupu i uništio cijelo dvorište puno drloga...pa si vi mislite koja je to bila brzina

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

...izvalio je stup koji je bio zabetoniran duboko u zemlju... vidljiv u slijedeće 2 slike pogledajte:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

tu je vidljiv skroz desno: o_o Free Image Hosting at www.ImageShack.us


...regulator visokog tlaka se nalazio u izravnom strujanju plina i njega nismo pronašli (rastopio se) Free Image Hosting at www.ImageShack.us

... gospođa koja je bila u kući kad se auto zabio...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

...na kraju plin pušten a opasno područije osigurano...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

SAMO ZA KRAJ IMAM JOŠ JAAAKO PUNO SLIKA PA KOME TREBA NEKA MI SE JAVI!!!
ISPRIČAVAM SE SVIMA KOJE SAM POVRIJEDIO OVIM POSTOM ILI NA BILO KOJI NAČIN IM NANIO ZLO




utorak, 16.05.2006.

10 naj razloga zašto je pile prešlo cestu!!!

10 naj razloga zašto je pile prešlo cestu
Što ima neobično u tome da je pilo prešlo cestu? Ništa. Zapravo, čini se potpuno normalnim vidjeti pile na pješačkom prijelazu

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ipak, vrag je odnio šalu, revolucionarno pile postalo je predmetom ozbiljnih foruma, životi svih pilića dovedeni su u ozbiljnu opasnost, a počeli su se uplitati i oni za koje smo mislili da više nisu među nama. Mora da tu ima nešto više. Što kažu poznati?


CHARLES DARWIN

To je bio logičan korak nakon silaska s drveta.

Obzirom da je većina čovječanstva pokleknula pred Darwinovom teorijom o nastanku svijeta po kojoj smo se iz majmuna pretvorili u ljude, zašto mu ne bismo povjerovali da je iz istog nastalo i pile. Ako malo bolje promotrite, ponašanje majmuna ni po čemu se ne razlikuje od pilećeg. Zar ne vidite koliko su u zadnje vrijeme bahati. Kako su im samo porasla krila! Tko zna, možda ćemo svjedočiti trenutku kad će majmun dobiti perje. Bravo, Darwine!


SIGMUND FREUD

Sama činjenica da vas uopće zanima zašto je pile prešlo cestu otkriva vašu seksualnu nesigurnost.

Koji bezdušnik i egomanijak! Da se pita Freuda, pileta ne bi ni bilo. Samo razmišlja o sebi, seksu, seksu s piletom ili piletu kao našem alter egu…Tko će ga znati? Definitivno mu život pileta ništa ne znači i ne voli životinje. U tom silnom filozofiranju pile će mu brzo nestati iz vida ili će ga u nepažnji pregaziti automobil. Doktore Freud, vi ste totalni pacijent.


MACCHIAVELLI

Bitno je da je pile prešlo cestu i to opravdava svaki motiv koji je ono moglo imati.

Koliko god da je bio sirov u svojim idejama, mi volimo Macchiavellija moralista jer je suosjećajniji od Freuda. Po cijenu bilo kojeg sredstva, cilj je postignut. Pilići su sretno stigli na drugi dio ceste, a sve drugo je manje važno. Macchiavelli nas je oduševio talijanskim duhom i bezuvjetnom ljubavlju prema životinjama. Pravi renesansni kavalir.


ERNEST HEMINGWAY

Da umre... Na kiši... Samo…

Tužna priča o piletu tipičan je scenarij velikih pisaca poput Hemingwaya. Zašto bi pile preživjelo, kad može i umrijeti? Kako je pisao pod utjecajem vlastitih iskustva, a njegove su ga pustolovine nerijetko dovodile do bliskog susreta sa smrću, ne čudi da naše siroto pile na kraju umire. Na kiši i samo…


MARTIN LUTHER KING
Pile koje slobodno prelazi cestu


Imam viziju svijeta u kojemu će svi pilići biti slobodni da prelaze cestu, a da se pritom njihovi motivi ne dovode u pitanje.

Crni, bijeli ili žuti pilići, sasvim svejedno! Američki borac za ljudska prava oduvijek je bio bistar, velikodušan i nikad nije radio razliku. Imao je jasnu viziju i spasio američke crnce. Pa zašto bi sad pilićima trebalo uskratiti slobodu? Napokon slobodan, napokon slobodan, napokon sam slobodan, vikali su pilići Luthera Kinga kad su prešli cestu…


BILL CLINTON

Ja nisam imao nikakvu nemoralnu vezu s tim piletom.

Mislimo da laže. Da nije bilo Monike Lewinski, možda bismo mu i povjerovali. Ali kako je bivši američki predsjednik sklon seks skandalima, vrlo je vjerojatno da se kemija među ljubavnicima zaista i dogodila. Uostalom, većina iz plejade američkih predsjednika je pod sumnjom jer razmišlja pilećim mozgom.


SALVADOR DALI

Riba.

Za apstraktnog slikara pile postoji samo na platnu. Nikako drukčije. A kad je već tamo, onda se u njegovoj razigranosti ono najčešće pretvara u ribu, kravu, sat ili čudovište. Iako nema ništa protiv da za ručak pojede pečeno pile s krumpirima, ono što Dali napravi u svojoj 'kuhinji' postat će svjetski poznati specijalitet.


UČITELJICA

Da dođe na drugu stranu.

Naše najdraže učiteljice uvijek su bile i one najjednostavnije. Nije bilo stvari koje nam nije znala objasniti, pa nekako osjećamo da smo od nje naučili najviše. Iako ovo životno važno pitanje teško pronalazi pravi odgovor, mi vjerujemo da je naša jednostavna učiteljica svima rasvijetlila pileći misterij.


DINO RAĐA

Ne dajem intervjue i nemojte me slikati.

Naš poznati košarkaš ne libi se iznositi vlastite stavove, pa i onda kad se to od njega uopće ne traži. Dogodi se, međutim, (svakom, pa i njemu) da nije razumio pitanje koje mu je postavljeno. Uvjeren da smo ga tražili zidni poster ili autogram, na bezazleno pitanje o piletu koje je prešlo cestu odgovara u svom stilu. Sportski, nema što…


ARNOLD SCHWARZENEGER

He'll be back!

Mi smo od onih koji vole završiti happy endom. Pa nismo bez vraga ovdje. Arnold spašava svijet i pile će se sigurno vratiti. Ne zaboravimo da je on prije svega svemoćni snagator.
Ipak, poznajući Arnolda, ne možemo garantirati i u kojem će se obliku vratiti.


nedjelja, 14.05.2006.

MISAO NA BLOG!?

Ovo je tužna životna pričao tome kako sam ja uopće ušao u blogerske vode...Dakle bilo je to prije otprilike godinu dana kad sam malo šaro po netu...dan prije vidio sam jedno kao ime na zidu napisano, pisalo je meca...ja sam bezveze napisao to ime i na netu pronašao nekakvu melitu aka. mecu koja se pojavljivala na mnogim stranicama od neslužbene stranice osječkih mažuretkinja do nekih foruma itd. i dobro... i tako sam ja jednom prilikom nakon par dana upisao opet to njezino ime i nadimak i dobio blog koji se zvao "Ja nisam anonimka"...tada još nisam ni znao za blogove i da tako što postoji, kad sam vidio šta je to i počeo malo čitat shvatio sam pošto sam često opsesiva da i ja to želim i javio sam se njoj preko maila da mi malo pobliže objasni i cura mi sve objasnila i ja napravio blog negdje pred kraj školske godine i tako je to krenulo. Prvo sam pisao gluposti kao npr. da ću ljeto provest radeći kod starog na održavanju plinske mreže i to... normalno čitao sam i druge blogove i od mece i dr. i cijelo ljeto sam tako radio i početkom školske godine sam zaj... stvar i nabio 700 kn računa interneta pa su me starci privremeno iskopčali a prije toga sam uspio u velikoj žurbi popravit kvar na hard disku, kvar na tipkovnici, pad sistema i još puno stvari sve radi bloga... izgubio sam puno živaca tog ljeta... kasnije je se na mom blogu pojavila Leonida kasnije tj. sada Penellopa i normalno još hrpa ljudi prije sam imo puno čitatelja sve dok nisam nasilu otišao na 4 mjeseca...sad kad sa se vratio shvatio sam da pišem taj blog i da sam ga počeo pisat upravo zbog jednog imena napisanog na zidu... sudbina??? zašto baš ja znate svašta saznate na tim blogovima šta vas naljuti ili ogorči a ja sam osoba koja teško proživljava takve stvari..depresivan sam po prirodi...opsesivan...destruktivan i zato vam ja kažem "neznanje je blagoslov" "poštenje nije vrlina, nego prokletstvo" samo ću za kraj reći osoba zbog koje sam i došao u blog vode više ga ne piše...a ja sam i dalje zarobljen tu di sam došao prije bliži se godine dana... ništa samo znam da pjesma koju sam čuo na KIRSHINOM blogu opisuje moj život...takav je cijeli bio od početka... poslušajte ju... ajd svi vi koji živite u Osijeku i okolici možda me budete vidjeli kad budem radio kod starog...bojamo oker-žute plinske stanice i podstanice zato otvorite oči kad uočite bijeli kamion HEP-a.


petak, 12.05.2006.

KONFLIKTNE TEORIJE OBRAZOVANJA:

KONFLIKTNE TEORIJE OBRAZOVANJA:

-Bit pristupa izučavanju obrazovanja sastoji se u naglašavanju uloge škole u reprodukciji i legitimiranju postojećih društvenih odnosa i poretka.

-U zapadnoj tradiciji školovanje se shvaća kao prilika za izgradnju duhovnih sposobnosti pojedinca i uspon na društvenoj ljestvici (uzlazna socijalna mobilnost)

- Konfliktni teoretičari tvrde da je škola društveni mehanizam održavanja postojećih sistema socijalne stratifikacije.
- Njihove teorije se temelje na Marxovim i Weberovim stajalištima.

ŠKOLA KAO NAJVAŽNIJI IDEOLOŠKI APARAT DRŽAVE U KAPITALIZMU:

- Francuski filozof Louis Althusser
- Država važan čimbenik održanja postojećih odnosa u društvu (podjela na kapitaliste i radnike)
- Država čini to represivnim aparatima (policija, vojska i sudstvo)
- Ideološkim aparatima (obitelj, religija, masovni mediji itd.)
- Smatra da je škola najvažniji ideološki aparat države jer se u školi ne uče samo znanje i vještine potrebne za buduće radno mjesto već se prenosi i ideologija.
- Osnovna svrha škole jest uvjeriti buduće radnike kapitalističkog društva da je njihov položaj prirodan, nepromjenjiv i opravdan.
- Na taj se način radna snaga reproducira u pogledu kvalifikacija i vrijednosti i stavova.
- Budući radnici se pripremaju da budu točni, poslušni i disciplinirani kako ne bi ugrozili postojeći sustav proizvodnje i organizacije društva u cjelini.

PRINCIP KORESPODENCIJE:

- Američki sociolozi Bowles i Gintis razvijaju te ideje
- Smatraju da su odnosi u školi sukladni ili korespondentni s odnosima na radnom mjestu.
- Održavanjem najbitnijih značajki radnog mjesta djeca se pripremaju za uloge na tržištu rada tj. Da budu poslušna radna snaga.
- Autoritarna struktura škole jednaka je birokratskoj strukturi poduzeća a obje pozitivno vrjednuju marljivost, disciplinu i podložnost.
- Učenici u školi ne uče radi znanja već radi ocjene kao što i odrasli ne rade zato što vole posao već zato što ih motivira plaća.
- Školski dan je podijeljen na više nepovezanih dijelova (matematika, fizika, biologija, strani jezik…) zašto se uče ti predmeti a ne neki drugi ostaje učenicima nepoznanica.
- Time se oni pripremaju za fragmentaciju u procesu rada u kojem je proizvodni proces razbijen na odvojene radne zadatke u kojima radnik ne nalazi smisao.

SKRIVENI NASTAVNI PROGRAM:

- Je neodređeni skup vrijednosti, stavova i ponašanja koji, prema mišljenu konfliktnih teoretičara suptilno oblikuje djecu u skladu sa zahtjevima vladajućih institucija.
- Učitelj oblikuje i potkrepljuje osobine u skladu s standardima srednje klase tj. marljivost, odgovornost, savjesnost, pouzdanost, samokontrolu i učinkovitost.
- Od učenika se traži da budu tihi, točni, da čekaju svoj red, da zadovolje učitelje i prilagode se zahtjevima grupe.
- Načini izvođenja nastave i udžbenici često prenose sadržaje i vrijednosti koji su implicitni i različiti od službenog formalnog školskog programa. (imamo prisutnost seksizma i rasizma npr. Žene su prikazane kao majke i kućanice a druge rase kao manje vrijedne)

KREDENCIJALIZAM:

- Je zahtjev da je za određeni posao potrebna svjedodžba (diploma)
- Zadnje desetljeće raste broj ljudi koji imaju svjedodžbe ili diplome kao dokaz završenog obrazovanja.
- Funkcionalistički teoretičari to objašnjavaju kao potreba privrede za sve kvalificiranijom radnom snagom – tehnologija se brzo razvija i postaje sve složenija, a time se povećava obrazovna razina potrebna za opsluživanje te tehnologije.
- Randall Colins vodeći konfliktni teoretičar smatra da diploma služi kao mjerilo statusa u društvu nego što jamči neka posebna znanja.
- On smatra da se većina znanja potrebnih za obavljanje nekog posla nauči upravo na poslu, a ne u školi.
- Također opovrgava tezu da tehnološki razvoj zahtjeva sve obrazovaniju radnu snagu: poslovi tipkačice, recepcionara, prodavača, učitelja i dr. ne trebaju više obrazovanja nego što su trebali prije pola stoljeća.
- Sve veću potrebu za diplomom ili veće obrazovanje za određene poslove Collins objašnjava tržišno logikom, dok je nekada uspješan završetak neke škole znači poboljšanje društvenog statusa danas u eri masovnog obrazovanja više nije tako.
- Dolazi do inflacije diploma, sve više ljudi ima visoku razinu obrazovanja, pa tržište rada zahtjeva za još višu obrazovnu razinu istog posla.
- Prije 50 godina u Hrvatskoj je bilo dovoljno završiti učiteljsku školu (srednju), da bi se postalo učiteljem, prije 30 godina za to zvanje bilo je potrebno završiti višu ili visoku učiteljsku školu, danas učitelji moraju završiti pedagoški fakultet u trajanju od 4 godine.

- Prema konfliktnim teoretičarima školovanje ne predstavlja više uzlaznu socijalnu mobilnost, nego uglavnom smješta ljude na mjesta društvene ljestvice slične onima na kojima su njihovi roditelji.
- Ukratko obrazovanje ne djeluje kao mehanizam smanjivanja društvenih ne jednakosti, unatoč povećanoj razini obrazovanja mnoštva ljudi, njihov relativni položaj u sistemu socijalne stratifikacije ostaje u osnovi isti.



nedjelja, 07.05.2006.

ZAŠTO SE NE ISPLATI BITI FINA CURA!?

PRIJE SVEGA NAGLASIO BIH DA SAM OVAJ POST PRESLIKAO S JEDNOG BLOGA OD MOJE POZNANICE NA NETU NJEZINA ADRESA VAM JE: Penellope od Gospodara

Zašto se ne isplati biti fina cura
Kada dođete na nekakvo mjesto koje se može nazvati jebodromom, prva stvar koja vam je na pameti je molba Svevišnjem da vas tamo nitko ne vidi.
Susjeda s ljubavnikom, cura vašeg dečka, dečko vašeg dečka, bivši ljubavnik, sadašnji ljubavnik ili slični znaju širiti jako zlobne tračeve.
A vi ste fina cura, do čijih roditelja i rodbine, ti isti tračevi nikako ne smiju doći.

Razlog je što fine cure to ne rade jer ih u tom slučaju nitko neće htjeti, to svatko zna.

Fine se cure ljube s momkom do braka, idu s njim na nedjeljnu misu, udaju se nakon zaruka, i tek tada se počnu ševiti. Ali samo zbog rasploda, molim. I ni slučajno uživajući. Samo droljice uživaju u tako prljavoj stvari.

Image Hosted by ImageShack.us

Finim se curama, nakon deset godina takvog braka i najmanje dvoje djece koja su rezultat seksa na svaku petu godišnjicu (ne računamo naravno pijane nasrtaje napaljenog supruga koji je, misleći kako gura pišu u nju, zapravo gurao negdje tamo pored, pa nije zatrudnjela), onaj Mirko na poslu odjednom učini tako jebozovan i nježan, sve što njezin brkonja kod kuće nije. Mirko joj je poklonio prvu ružu. Mirko joj je, zamislite, rekao kako je lijepa.


U kasnim tridesetima, fina cura s Mirkom otkriva i drugu stranu seksa.
Uči da pišo od sedam centimetara nije vrhunski piton koji kolje po kućama, kao što joj je njezin suprug upravo tvrdio godinama.
Uči kako predigra ne znači rečenicu "Mala, skidaj gaće!!".
Uči kako pišo može ući i ako nisu u misionarskom položaju.
Uči, zamislite, da se ne ljube samo usta nego i spolni organi. I da je to jako ugodno, dapače.
Uči da za vrijeme seksa postoji neki čudan fini osjećaj, eksplozija čak, i zaključuje kako želi toga još. I još. I još. A Mirko joj daje koliko god dugo želi.
Čudno je to, pomisli. Brkonja je uvijek tvrdio kako je 15 sekundi užasno puno vremena. Nitko te ne može duže ševiti nego ja, rekao je. I očito lagao.

Image Hosted by ImageShack.us

Dolazi natrag kući sa nimalo kršćanskim osjećajima i željom za davljenjem brkonje koji hrče na kauču.
I odjednom se sama sebi ne učini ni najmanje finom.
Odjednom poželi da je više vremena provodila na jebodromu, a manje se pokušala umiliti lokalnim tračerima.
Odjednom poželi da je više vremena provela klečući pred frajerom, a ne na klupici u crkvi.
Odjednom shvati da ljudi pričaju iz zavisti i zlobe, a ne iz moralnih pobuda.
Odjednom shvati da se za dobrim konjem prašina diže, a da se za njom nije nikad ništa dizalo. Jer je bila fina, jelte?!

Odjednom poželi da je prije brkonje uistinu nešto i proživjela.

Poučak priče bi bio da misliti samo na druge, a nikada na sebe ne završava uvijek dobro a glavni savjet koji sam u svezi glede toga dobila od svoje mame u tinejdžerskim godinama bio je:


******************************************
* "Kćeri, da se nisi usudila nevina ulaziti u brak!" :D *
******************************************


LIFE IS A BLOOD SUCKING BITCH!!!

Life is a blood sucking bitch... mrzim depresivne faze a sad sam u jednoj, ogorčen sam na život i na sve šta me okružuje, a kad sam takav onda sam na rubu pucanja, neki dan sam se vraćao iz škole i vidio jednu žensku kako ide prodat boce u Getro i nosila je jako zanimljivu majcu, na leđima joj je pisalo "I just want to be loved, so touch me", a ja u sebi ne znam kako i zašto sam samo reko "got point there"... čudno ali bilo mi je žao zbog nećega kad sam to vidio... kako mrzim depresivne faze ali opet ja sam depresivan po prirodi... smiješno i ironično... ajd ništa ljudovi odo ja.. samo jednom se živi...


petak, 05.05.2006.

FINE!!!

Ja stvarno više ne znam šta da pišem,Image Hosted by ImageShack.us a ovaj blog je već zakoračio u 1. godinu života, mislim da će biti eutanaziran; a neću ostavit ću vam ga da ga gledate...a možda nekad i nešto nadopišem, znači ipak ne prestajem pisat Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ovako svijet završava

Ovako svijet završava

Ovako svijet završava

Ne Praskom, Free Image Hosting at www.ImageShack.usnego tihim jecajem. Free Image Hosting at www.ImageShack.us


utorak, 02.05.2006.

HOROSKOP, ZVIJER, ORMAR ili ZA SVE KOJE ZANIMA!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Evo nešto iz one knjige koju imam o horoskopskim znakovima: uzimam primjer sebe a ako želite da nešto saznam o vama samo mi recite… e da i za to trebam vaš datum rođenja te sat kad ste se rodili!
KAKO OSVOJITI OSOBU SVOGA SRCA!
( Kako osvojiti mene, drugim riječima!)

DAKLE STRIJELAC:

Samo bi još reko da nemam pojma šta da napišem na blogu zato evo ovo je bilo prije više tjedana post!

Zavođenje Strijelca predstavlja veliku zagonetku, na koju je teško dati točan odgovor. Predvidjeti ponašanje pripadnika ovog znaka, gotovo je nemoguće, jer to ni on sam ne zna. Neprestano iznenađuje sve oko sebe, a samog sebe vjerojatno najviše. Tipičan Strijelac cijeli život upada u kontradikcije. Ako mu se nešto učini zgodnim, on će to isprobat, makar samo zato da stekne i to iskustvo. Postoje međutim stvari u kojima je Strijelac sasvim pouzdan. Jedna od njih je prijateljstvo, druga suosjećanje, a treća, ma koliko se činila labilnom, njegova kvaliteta nepresušne inspiracije. Pa što se može učiniti s tim?! Svašta, samo ako imate mašte. Put do Strijelčeva kreveta može biti različit, no svaki je popločen maštovitošću. Ovdje bi po mogućnosti trebalo smisliti nešto originalno. Što bi to trebalo biti teško je reći, jer Strijelci do određenog vremena skupe već lijepu količinu različitih zanimljivih iskustava. Što god da vam padne na pamet, ne smije biti vulgarno ni bezobrazno. Što se Strijelaca tiče, uvijek morate imati stila. Kakvog, o tome bi se već dalo razgovarati! Računajte i na to da Strijelcu možda tog časa uopće nije do avanture, jer je trenutačno neuračunljiv. Kada se pripadnik ovog znaka odluči baviti onim što ga je zaokupilo, posvetit će se tome bez ostatka. Morate, dakle, otkriti što ga zaokuplja, i osvajanje započeti na njegovom terenu. Učinite li mu pritom kakvu uslugu, vas će ugled neopisivo porast. Strijelac neopisivo cijeni velikodušnost i dobru volju. Shvati li vas kao osobu na koju se može osloniti, željet će vas zadržati u svojoj blizini. Njegove pobude zapravo nisu materijalističke. Sve što primi, prije će ili kasnije jednako tako i vratiti. U njegovoj dušu caruje duboka svijest o zajedništvu: nitko nije sam i nitko ništa ne može učinit sam. Topao je, human i duboko razumije ljude, i ako u vama pronađu slične osobine, otvorit će vam put do svojega srca. U vezi sa Strijelcem nećete se dosađivati, ali problem je u tome što on najčešće ni sam ne zna što hoće. Mogao bi biti ovo ili ono, ovdje ili ondje, ovako ili onako – niz je varijacija na temelju kojih bi tipičan pripadnik ovog znaka mogao zamislit svoj život. Mogao bi, ali ne zna hoće li ga takav izbor usrećiti. Vaša originalnost mogla bi se ovdje pokazat presudnom. Strijelcu je, osim toga, bitna i materijalna sigurnost. Dobar dio njegove ekstravagantne naravi počiva na činjenici da si može priuštiti ovakav životni stil. Originalnost vam, prema tome, neće biti dovoljna, želite li ga zadržati uz sebe. Strijelca impresionira moć koju posjeduje novac, iako samo posjedovanje materijalnih blaga nikada neće staviti na ljestvicu prije nekih drugih osobina. U stanju ga je čak i prezirati, ako sav taj sjaj nije popraćen jednakom količinom duha. Nemate li, ipak, solidnu materijalnu osnovu i niste li predani svome poslu ( Strijelci su uvijek, baš uvijek, jako ozbiljni kad je u pitanju rad), zaboravite na ovu vezu, barem u smislu njezina duljeg trajanja. No, što se avanture tiče…

SLAGANJE ZNAKOVA ZODIJAKA: e sad neću o tome pisat jer… se može pisat strijelac – (svaki znak u horoskopu)… dakle ima toga puno, ali ako znate znak vaše bolje polovice i svoj javite mi pa ću vam poslat analizu vaše veze ;).

UTJECAJ PODZNAKA: dakle Strijelac opet, e ja sam našao ne jedan nego dva znaka za sebe jer oba dosta dobro me opisuju, napisat ću ih oba pa vi recite koji je sličniji…

Podznak Blizanci…inače kad sam izračunao svoj podznak, trebao bi biti ovaj:

Temperamentan je, otvoren i komunikativan. Lako stječe simpatije i društvenu popularnost. Kako je snalažljiv i okretan, posebno je spretan kada treba uvjeriti druge da mu pomognu u realizaciji njegovih zamisli. Nestrpljiv i znatiželjan, lako se oduševljava novim idejama. Isprobava sve i svašta i ulazi u svakakve odnose, potrebne i nepotrebne. Impulzivan je, često griješi i kreće ispočetka, a na greškama ne nauči ništa. Novac gubi, ali ga i dobiva, no ipak ga ne umije dugo zadržati. Rijetko razmišlja o budućnosti, sve što želi ostvariti nalazi se ovdje i danas, po mogućnosti sada i odmah. U svemu što radi često se oslanja na intuiciju, no njegova je intuicija puna zbrkanih i ispremiješanih signala. Kada bi imao strpljenja porazmjestiti ih kako treba, možda bi bio u stanju uhvatiti ton prema kojem se treba ravnati. Usprkos svemu, u životu ga prati sreća. Svuda oko sebe širi optimizam i dobre vibracije. Privlače ga veze sa suprotnim spolom, ali bježi od braka i obveza. Njegovi su odnosi nepostojani.

Podznak Rak…moguće da mi je i ovaj podznak, ali kažem vi prosudite…

Strijelac s podznakom u Raku živi pod djelovanjem suprotnih težnji. Rado bi bio samostalan, a onda i ne bi, rado bi se zatim upustio u ostvarivanje svojih zamisli, ali kad malo bolje razmisli, možda one baš i nisu ono što mu ovog trenutka treba. Obično na kraju postupi po trenutačnoj inspiraciji, a čim se odluči za jedno, požali što se nije odlučio za drugo. Mnogo razmišlja i promišlja o svojim motivima, a na kraju opet ne zna jesu li sile koje djeluju na njega loše ili blagonaklone. Usprkos svemu, bogat je iznenađujućim idejama i nađe li snage za njihovu realizaciju, postići će veliki uspjeh. Sam po sebi, prilično je nesretan ako ne može doći do izražaja. Ova neugodna frustracija na kraju ga tjera da svlada svoju neodlučnost i dokaže se u situacijama koje se ne mogu unaprijed previdjet. Često za okolinu predstavlja iznenađenje, no više od svega, nakon što uspije, iznenađuje sam sebe. Dobar je i iskren prijatelj, ali u emotivnim vezama često ima problema. Tek nakon što sazna što zapravo hoće, stvari kreću nabolje.

MJESEC UNUTAR OSOBNOG HOROSKOPA… ja imam dvojni znak dakle imam na temelju podatak od mom rođenju ( datum, godina, mjesec i vrijeme rođenja) mjesec u Biku i mjesec u Blizancima:

Mjesec u Biku:

Mjesec u Biku stvara okrenutost prema tradicionalnim vrijednostima, ljubav za obiteljski život i težnju za materijalnom sigurnošću. Ovi su ljudi duševno stabilni, znaju što hoće, a na putu do svog ostvarenja koriste se podrškom prijatelja i rodbine. Spori su, ali temeljiti i uporni, sve što su zamislili prije će ili kasnije u pravilu sprovesti do kraja. Posjeduju sklonost za otkrivanje lijepih strana života, a posebno su pažljivi prema djeci. Obiteljski život im je svetinja i neće dopustiti da išta ugrozi ili poremeti red i mir u njihovu domu. Usprkos staloženom vanjskom izgledu, u njima se krije konstantna nesigurnost. Zbog toga će neprestano tražit potvrdu vlastitih vrijednosti. U njihovoj je naravi otpor i strah od bilo kakvih promjena. Odluke će donositi sporo, a čak i kad su nesretni, teško će situaciju pokrenuti d mrtve točke. Bračnog partnera moraju birat pažljivo. Ako u izboru pogriješe, postat će ljubomorni i posesivni, sumnjičavi i opterećeni suvišnim kompleksima. Ne budu li njihove želje zadovoljene u vlastitom domu, okrenut će se kratkotrajnim užicima, alkoholu ili avanturama.

Mjesec u Blizancima:

Mjesec u Blizancima daje izvjestan neurotičan karakter, pojačava nervozu i nestalnost. Priroda ovih ljudi pretjerano je aktivna. Nigdje ne nalaze mira i nisu u stanju odoljet nikakvu izazovu. Nikada ne ostaju dugo na jednom mjestu. Njihova su prijateljstva i emocije površni. Vole se udružiti, a posebno su dobri u komunikaciji, maštoviti, intrigantni, ali na žalost i skloni ogovaranju. Otvoreni su i često pretjerano iskreni, s kroničnim nedostatkom diplomacije. Izraženog su smisla za humor i polemiku, komediju i tragediju bilo koje vrste. Iako u njima nema prave strasti, dovoljno je dinamike. Zahvaljujući svojoj uvjerljivosti, postižu sve što žele. Ovi su ljudi ponekad zaslijepljeni suprotnim težnjama. Njihova nestalna priroda ne ostavlja im dovoljno vremena da razmisle o svojim pravim motivima. Vođeni su trenutnim željama, koje moraju ostvariti pod svaku cijenu. Nepresušne su inspiracije, a dobri su u svim zanimanjima koja uključuju javnost. U emotivnom životu teže stvaranju odnosa intelektualnog tipa. Pretjerana posesivnost guši ih i tjera na uzmak. Boje se trajnog vezivanja, a često zalutaju u pogrešne veze i odnose.

LILIT U HOROSKOPU: za one koji ne znaju, lilit označava skrivene nagone i strasti, senzualnost i seksualnost, a smatraju je posebno važnom za određivanje erotskog potencijala.

Lilit u Djevici:

Lilit je u Djevici u položaju koji ukazuje na komplekse u ljubavnom i erotskom planu. Ove osobe teško se opuštaju i često imaju problema u ostvarivanju svojih želja i skrivenih maštanja. Nesigurne su u sebe i neprestano strahuju da ne postanu predmetom nečije zabave ili izrugivanja. Skloni su koketiranju i dvosmislenim izjavama, rado se igraju i pomalo izazivaju, ali nakon što izvedu svoje male predstave, povlače se s bojnog polja s osjećajem da su ispale budale. Premda često i mnogo maštaju, u njihovom životu nema avantura, a prije nego što se upuste u vezu, budućeg partnera moraju dobro upoznati. Tek nakon što se opuste i steknu povjerenje, spremni su za ljubavni zanos i predavanje. Neopisivo su romantični i podložni željama voljene osobe, a ljubavne vibracije u potpunosti vladaju cijelim njihovim bićem i usprkos nastojanju da zadrže kontrolu, upravljaju svim njihovim postupcima. Nakon što uđu u vezu, često su i sami iznenađeni poplavom emocija o kojima se nisu usudili ni sanjati. Svoje ljubavne osjećaje ipak nisu u stanju njegovati na dulji rok, pa na njihovom mjestu, prije ili kasnije, stupa razum. Tada će realno procijeniti prednosti i nedostatke svog partnera, a odluče li ostati u vezi, bit će to u potpunosti izbor razuma.

UTJECAJNI DANI U TJEDN: moj je utorak

UTORAK:
Utorak pripada Marsu koji svojim snažnim i impulzivnim djelovanjem potiče opću snagu i energiju. Pošto pojačava strast, u nesigurnih će i plahih osoba posebno dobro djelovati na hrabrost o odvažnost pomažući im da u svom nastupu pokažu više odlučnosti. Svi čiji je karakter temperamentan ili svadljiv, utorkom bi se trebali čuvati sukoba i kontrolirati sklonost fizičkoj ili mentalnoj agresiji. Strpljivost nije Marsova karakteristika, pa tako ni utorak nije povoljan za akcije koje iziskuju strpljenje ili kontakte u kojima treba biti tolerantan. Ovim je danom najbolje upustiti se u konkretnu realizaciju poslova ili planova koji zahtijevaju izravan i odlučan pristup. Sramežljivim ili strašljivim osobama utjecaj Marsa može pomoći u olakšavanju komunikacije i rješavanju situacija koje ih inače plaše. Onima koji nemaju ovakvih problema najbolje je savjetovati da višak energije pozitivno iskoriste baveći se zadacima koje inače izbjegavaju.

ROĐENI U UTORAK: JA
Posjeduju strasti i energiju koja ih stalno tjera u nove izazove. Njihova im dinamična i komunikativna narav olakšava snalaženje na svim poljima, a kako su neopterećeni kompleksima, svi ih rado prihvaćaju. Ovim je ljudima, usprkos njihovoj ogromnoj energiji, teško steći radne navike, možda i zato jer nemaju sklonosti ostati dugo na jednom mjestu. Kao što rado mijenjaju posao, također se brzo zasite jednoličnog društva, iako uvijek sa svima ostaju u dobrim odnosima. Prijatelju će uvijek pomoći u nevolji jer usluge čine rado, podrazumijevajući pritom da će i njima jednom nešto zatrebati. Vole novac, ali nisu škrti. Urođeni šarm često ih čini neodoljivima suprotnom spolu pa u životu imaju puno avantura. Teško se emotivno vežu uz neku osobu i obično se ožene kasno. Posebno su ljubomorni pa ako je voljena osoba sklona "švrljanju" uokolo, mogla bi doživjeti velike neugodnosti, pa čak i agresiju. Tvrdoglavi su i arogantni, često provokativni i uvjereni da su uvijek u pravu, pa usprkos mnogim poznanstvima, nemaju puno pravih prijatelja. Čvrstog su karaktera i kada nauče kontrolirati svoje negativne osobine, pretvaraju se u odlične partnere ili suradnike.


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>