utorak, 16.05.2006.

10 naj razloga zašto je pile prešlo cestu!!!

10 naj razloga zašto je pile prešlo cestu
Što ima neobično u tome da je pilo prešlo cestu? Ništa. Zapravo, čini se potpuno normalnim vidjeti pile na pješačkom prijelazu

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ipak, vrag je odnio šalu, revolucionarno pile postalo je predmetom ozbiljnih foruma, životi svih pilića dovedeni su u ozbiljnu opasnost, a počeli su se uplitati i oni za koje smo mislili da više nisu među nama. Mora da tu ima nešto više. Što kažu poznati?


CHARLES DARWIN

To je bio logičan korak nakon silaska s drveta.

Obzirom da je većina čovječanstva pokleknula pred Darwinovom teorijom o nastanku svijeta po kojoj smo se iz majmuna pretvorili u ljude, zašto mu ne bismo povjerovali da je iz istog nastalo i pile. Ako malo bolje promotrite, ponašanje majmuna ni po čemu se ne razlikuje od pilećeg. Zar ne vidite koliko su u zadnje vrijeme bahati. Kako su im samo porasla krila! Tko zna, možda ćemo svjedočiti trenutku kad će majmun dobiti perje. Bravo, Darwine!


SIGMUND FREUD

Sama činjenica da vas uopće zanima zašto je pile prešlo cestu otkriva vašu seksualnu nesigurnost.

Koji bezdušnik i egomanijak! Da se pita Freuda, pileta ne bi ni bilo. Samo razmišlja o sebi, seksu, seksu s piletom ili piletu kao našem alter egu…Tko će ga znati? Definitivno mu život pileta ništa ne znači i ne voli životinje. U tom silnom filozofiranju pile će mu brzo nestati iz vida ili će ga u nepažnji pregaziti automobil. Doktore Freud, vi ste totalni pacijent.


MACCHIAVELLI

Bitno je da je pile prešlo cestu i to opravdava svaki motiv koji je ono moglo imati.

Koliko god da je bio sirov u svojim idejama, mi volimo Macchiavellija moralista jer je suosjećajniji od Freuda. Po cijenu bilo kojeg sredstva, cilj je postignut. Pilići su sretno stigli na drugi dio ceste, a sve drugo je manje važno. Macchiavelli nas je oduševio talijanskim duhom i bezuvjetnom ljubavlju prema životinjama. Pravi renesansni kavalir.


ERNEST HEMINGWAY

Da umre... Na kiši... Samo…

Tužna priča o piletu tipičan je scenarij velikih pisaca poput Hemingwaya. Zašto bi pile preživjelo, kad može i umrijeti? Kako je pisao pod utjecajem vlastitih iskustva, a njegove su ga pustolovine nerijetko dovodile do bliskog susreta sa smrću, ne čudi da naše siroto pile na kraju umire. Na kiši i samo…


MARTIN LUTHER KING
Pile koje slobodno prelazi cestu


Imam viziju svijeta u kojemu će svi pilići biti slobodni da prelaze cestu, a da se pritom njihovi motivi ne dovode u pitanje.

Crni, bijeli ili žuti pilići, sasvim svejedno! Američki borac za ljudska prava oduvijek je bio bistar, velikodušan i nikad nije radio razliku. Imao je jasnu viziju i spasio američke crnce. Pa zašto bi sad pilićima trebalo uskratiti slobodu? Napokon slobodan, napokon slobodan, napokon sam slobodan, vikali su pilići Luthera Kinga kad su prešli cestu…


BILL CLINTON

Ja nisam imao nikakvu nemoralnu vezu s tim piletom.

Mislimo da laže. Da nije bilo Monike Lewinski, možda bismo mu i povjerovali. Ali kako je bivši američki predsjednik sklon seks skandalima, vrlo je vjerojatno da se kemija među ljubavnicima zaista i dogodila. Uostalom, većina iz plejade američkih predsjednika je pod sumnjom jer razmišlja pilećim mozgom.


SALVADOR DALI

Riba.

Za apstraktnog slikara pile postoji samo na platnu. Nikako drukčije. A kad je već tamo, onda se u njegovoj razigranosti ono najčešće pretvara u ribu, kravu, sat ili čudovište. Iako nema ništa protiv da za ručak pojede pečeno pile s krumpirima, ono što Dali napravi u svojoj 'kuhinji' postat će svjetski poznati specijalitet.


UČITELJICA

Da dođe na drugu stranu.

Naše najdraže učiteljice uvijek su bile i one najjednostavnije. Nije bilo stvari koje nam nije znala objasniti, pa nekako osjećamo da smo od nje naučili najviše. Iako ovo životno važno pitanje teško pronalazi pravi odgovor, mi vjerujemo da je naša jednostavna učiteljica svima rasvijetlila pileći misterij.


DINO RAĐA

Ne dajem intervjue i nemojte me slikati.

Naš poznati košarkaš ne libi se iznositi vlastite stavove, pa i onda kad se to od njega uopće ne traži. Dogodi se, međutim, (svakom, pa i njemu) da nije razumio pitanje koje mu je postavljeno. Uvjeren da smo ga tražili zidni poster ili autogram, na bezazleno pitanje o piletu koje je prešlo cestu odgovara u svom stilu. Sportski, nema što…


ARNOLD SCHWARZENEGER

He'll be back!

Mi smo od onih koji vole završiti happy endom. Pa nismo bez vraga ovdje. Arnold spašava svijet i pile će se sigurno vratiti. Ne zaboravimo da je on prije svega svemoćni snagator.
Ipak, poznajući Arnolda, ne možemo garantirati i u kojem će se obliku vratiti.


<< Arhiva >>