Sedam sekretara Alphe Centauri

utorak, 23.06.2009.

TASZ, 13. septembre 2181. - U žestokim borbama koje su se proteklih dana vodile na najjužnijem bojištu Južne Yangee, snage Teritorijalne obrane su uz teške gubitke do nogu potukle agresorski kontingent Gajanaca i do kraja očistile područje zapadno od "Narodne Sloge". Očekuje se da će rasterećenje tog dijela fronta povoljno djelovati na akcije za ponovno zauzimanje krajnjeg zapada kontinenta.

U međuvremenu, centralni dio fronta Južne Yangee, nakon što su cestom kroz Monsunsku džunglu protutnjali deseci tisuća izbjeglica, napokon je konsolidiran. General-maršal Wu Chien-Xi, zapovjednik Sektora Centar, na jutrošnjoj je konferenciji za medije izjavio da nijedan plaćenićki vojnik koji uđe u džunglu više neće ugledati svjetlo dana. "Pojačanja koja su nam stigla u proteklih nekoliko dana iskoristili smo za utvrđivanje položaja i pripremanje protunapada. Glavni štab je procijenio da je oslobađanje Laborer's Thronga prioritet zbog velikog proizvodnog kapaciteta toga grada, kao i zbog deblokade Deep Passagesa. Čim nam se isporuči dovoljan broj mobilnih efektiva, krećemo u akciju!"

Na sjevernom bojištu, nakon pada Socijalističkih Tunela, spartanske snage koje su napredovale prema Ishodištu i Fecundity Toweru su zaustavljene i potučene. Međutim, očekuju se jača agresorska pojačanja, a branitelji - pripadnici 1. mobilnog korpusa i 3. brigade Teritorijalne obrane - su pretrpjeli teške gubitke i povučeni su na rezervne položaje, izvan dohvata neprijateljskih brzih jedinica.

U međuvremenu, preusmjeravanje proizvodnje na ratnu postiže izvanredne rezultate i očekuje se da će se do kraja godine uspostaviti potpuna vojna ravnoteža, a u toku sljedeće godine i materijalna supremacija Narodne armije Socijalističke Zajednice, nakon čega će organizirani protunapad i oslobađanje okupiranih krajeva ostati samo formalnost.
- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>