Sedam sekretara Alphe Centauri

utorak, 26.05.2009.

Sestro Miriam,

Netko od nas dvoje treba poraditi na svom vokabularu. U mom riječniku "osiliti se djelima" zvuči prilično negativno i, da, podrazumijeva fizičko ugrožavanje nekog drugoga. Spreman sam napraviti i malu anketu oko toga kako bi drugi kolege shvatili ovakvu primjedbu. Međutim, ako vi tvrdite da to nije bilo negativno, onda sam spreman prihvatiti i taj oblik isprike.

Međutim, vaša izjava da želite postići globalnu ravnotežu miroljubivim putem zvuči krajnje čudno u svjetlu činjenice da se na teritoriju Univerziteta trenutno nalaze vaši upadni timovi praćeni vojnim ešalonima. Dozvolite nam stav da je ta diskrepancija indikator ili logičke ili moralne insuficijencije, ili obje.

Naravno, ukoliko se pokaže da vaši timovi nisu na teritoriju Univerziteta kako bi *ukrali* nešto što vam ne pripada, nadam se da ćete prihvatiti moju najiskreniju ispriku.

Što se tiče "prenošenja razmišljanja znatnog dijela Hironjana" uvezi kapetana i događaja na Jedinstvu te "poziva na više razumijevanja", istinski Vam zahvaljujem na nježnoj brizi za moju reputaciju i reputaciju moje zajednice. Nesebičnost koju pritom iskazujete razgalila je srce mnogih u Socijalističkoj zajednici i rado bismo reciprocirali odgovarajućim izljevom ljubavi, međutim, naše je društvo više koncentrirano na opstanak na ovom surovom planetu i bojim se da ćemo emocionalne znakove pažnje morati ostaviti za neku drugu priliku.

Imajte na umu da niti jedan metak nije ispaljen u ovoj navodnoj "drugoj" agresiji. Osim toga, samo nazivanje ove "agresije" drugom implicira što mislite o našim argumentima glede nedavnog nesretnog sukoba s Akademskom zajednicom.


Još jednom moram ustvrditi da sestra Miriam ima problema s vokabularom. Naime, ne znam kako se upad oružanih snaga na teritorij susjeda može nazvati, nego "agresijom". U slučaju prve agresije, vaše su snage odgovorne za smrt tisuća ljudi na teritoriju Univerziteta. Ukoliko Univerzitet ne inzistira na vašoj odgovornosti, onda je ova rasprava isključivo akademska, međutim, i u tom slučaju stvari valja nazvati njihovim pravim imenom.

Lijep pozdrav,
sekretar Yang

- 09:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>