Crna rotkva cijena - Šibenik

ponedjeljak , 17.12.2018.

Crna rotkva – ljekoviti korijen paprenog okusa










Dating Site: Crna rotkva cijena






Nutritivna vrijednost namirnice Crna rotkva može se pohvaliti vrlo malom energetskom vrijednošću — 100 g namirnice osigurava tek 16 kilokalorija. U kineskoj se kulturi smatra kako ova zaboravljena namirnica paprenog okusa, zajedno s ostalim kupusnjačama poput kupusa, brokule i cvjetače, pomaže u održavanju cjelokupnog zdravlja organizma.



crna rotkva cijena

Probavni sustav Rezultati istraživanja objavljenog u časopisu Phytotherapy Research pokazali su da konzumacija crne rotkve može popraviti oštećenja epitelnih stanica crijeva, nastala kao posljedica visokomasne prehrane, te smanjiti upalu. Utjecaj na zdravlje Konzumacija crne rotkve pokazala je blagotvoran učinak na brojne sustave u organizmu. U kineskoj se kulturi smatra kako ova zaboravljena namirnica paprenog okusa, zajedno s ostalim kupusnjačama poput kupusa, brokule i cvjetače, pomaže u održavanju cjelokupnog zdravlja organizma.



crna rotkva cijena

Crna rotkva – ljekoviti korijen paprenog okusa - Korijen crne rotkve, u svježem stanju, na 100 grama namirnice osigurava oko 15 mg vitamina C.



crna rotkva cijena

Crna rotkva, u znanstvenom svijetu poznatija kao Raphanus sativus L. U kineskoj se kulturi smatra kako ova zaboravljena namirnica paprenog okusa, zajedno s ostalim kupusnjačama poput kupusa, brokule i cvjetače, pomaže u održavanju cjelokupnog zdravlja organizma. Nutritivna vrijednost namirnice Crna rotkva može se pohvaliti vrlo malom energetskom vrijednošću — 100 g namirnice osigurava tek 16 kilokalorija. Nasuprot tome, obiluje antioksidansima, elektrolitima, mineralima, vitaminima i prehrambenim vlaknima. Korijen crne rotkve, u svježem stanju, na 100 grama namirnice osigurava oko 15 mg vitamina C. Osim toga, crna rotkva sadrži i sulforafan, antioksidans iz skupine izotiocijanata za koji studije dokazale kako igra značajnu ulogu u smanjenju rizika od razvoja karcinoma prostate, dojke, debelog crijeva i jajnika. Utjecaj na zdravlje Konzumacija crne rotkve pokazala je blagotvoran učinak na brojne sustave u organizmu. Dišni putevi Sok od crna crne rotkve, pomiješan s medom, u narodnoj se medicini crna desetljećima koristi u liječenju bolesti dišnih puteva, poput kašlja i bronhitisa. Probavni sustav Rezultati istraživanja objavljenog u časopisu Phytotherapy Research pokazali su da konzumacija crne rotkve može popraviti oštećenja epitelnih stanica crijeva, nastala kao posljedica visokomasne prehrane, te smanjiti upalu. U jednom cijena, objavljenom u časopisu J ournal of Agricultural and Food Chemistry, otkriveno je da vodeni ekstrakt crne rotkve i i izotiocijanatni spojevi potiču rad detoksikacijskih enzima u karcinogenim stanicama jetre. Ovakvi rezultati upućuju da bi konzumacija kupusnjača, poput crne rotkve, mogla smanjiti rizik od razvoja karcinoma. Autori studije su cijena kako crna rotkva pokazuje obečavajuće rezultate u liječenju kolesterolskih žučnih kamenaca i smanjenju masnoća u krvi. Crna rotkva u kuhinji Crna rotkva na našim je tanjurima najčešće prisutna u hladnim mjesecima rotkva to u sirovom obliku, većinom kao rotkva dio salata. No, manje je poznato kako kulinarske metode poput pirjanja, kuhanja i pečenja daju sasvim novu dimenziju ovoj zanemarenoj namirnici. Predlažemo vam da isprobate naš recept za pripremu.



Crna rotkva na Zelenom četvrtku
Nasuprot tome, obiluje antioksidansima, elektrolitima, mineralima, vitaminima i prehrambenim vlaknima. Korijen crne rotkve, u svježem stanju, na 100 grama namirnice osigurava oko 15 mg vitamina C. Utjecaj na zdravlje Konzumacija crne rotkve pokazala je blagotvoran učinak na brojne sustave u organizmu. Crna rotkva u kuhinji Crna rotkva na našim je tanjurima najčešće prisutna u hladnim mjesecima i to u sirovom obliku, većinom kao sastavni dio salata. Dišni putevi Sok od naribane crne rotkve, pomiješan s medom, u narodnoj se medicini već desetljećima koristi u liječenju bolesti dišnih puteva, poput kašlja i bronhitisa. Crna rotkva, u znanstvenom svijetu poznatija kao Raphanus sativus L. U jednom istraživanju, objavljenom u časopisu J ournal of Agricultural and Food Chemistry, otkriveno je da vodeni ekstrakt crne rotkve i i izotiocijanatni spojevi potiču rad detoksikacijskih enzima u karcinogenim stanicama jetre.

[Dating site swipe right|Muskarac trazi muskarca zagreb|3d car racing games free download windows 7]






Oznake: crna, rotkva, &, ljekoviti, korijen, paprenog, okusa

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.