ponedjeljak, 14.12.2009.

višak banana

Igrom slučaja smo odjednom bili zatrpani bananama kratkog vijeka trajanja. Nije bilo druge nego ih ukomponirati u neke deserete (a da nije klasičan frape npr.).

Najprije sam napravila puding-složenac, u velikoj staklenoj zdjeli, pa je iefektno izgledalo.
Na dno su išli čajni kolotući (a može bilo kakav keks koji imate u kući).
Na to banane narezane na kolutiće koje sam prelila sa rum-punčem (jer Vito ne voli puding koji se kuha doma, samo kupovni Vindijin…rolleyes ).
Na to puding od vanilije.
Na to novi red banana prelivenih rum-punčem
Na to puding od čokolade
Na kraju naribani keks.

Napomena : pudiing pojačam 1 žlicom škrognog brašna, 1 žutanjkomi i sa malo maslaca, ima bolji okus i čvršći je.

Idealno je ako može odstajati preko noći u frižideru….što kod nas naravno nije bio slučaj…njami

Za nedjelju je bila instant torta od banana.
3 biskvitne kore . Najbolje je raditi onaj najednostavniji recept, koliko jaja, toliko žlica šećera I toliko žlica brašna. S time da se žutanjak I bjelanjak odvoje, jer se na kraju u smijesu umiješa snijeg od bjelanjaka. Mogu se peći posebno tri kore ili ispeći jedna veća I prerezati na 3 dijela. Mogu biti i kupovne kore.

1 puding od vanilije
4 banane narezane na kolutiće prelivene sa sokom od 1 limuna
0,5 l slatkog vrhnja za šlag

Kore se navlaže mješavinom mlijeka i ekstrakta vanilijie ili nekog alkohola ako je samo za odrasle.. Prva kora se premaže pudingom (polutoplim), na to se poslažu banane, prekrije sa drugom korom i ponovi postupak. Na treću koru se ne stavlja ništa, nego se istuće šlag , premaže cijela torta I ukrasi po želji. Voila :

Image and video hosting by TinyPic

- 12:33 - Tvoje rijeýi ( 5 komentara) - Tvoj papir - #

<< Arhiva >>