Petak 13 je prošao skroz OK, dapače, razveselilo me Vitino ocrtano srčeko iz jaslica koje su radili za Valetinovo.
A doma me dočekao fini ručak, skuše sa porilukom u umaku od vrhnja i bijelog vina, mmmm.
Nedavno smo na posudbu dobili francusku kuharicu „ la bonne cuisine d'aujourd'hui ; izdana prije 20 godina ali su recepti odlični, detaljni i slikoviti , pa je mužić krenuo u isprobavanje. A ja došla na svoje, jer je puno povrća.
U subotu je radio pire od celera sa pilećim jetricama na putru, isto je bilo jako fino.
Meni su preostali deserti. U petak sam radila muffine sa lješnjacima i bananom, a u subotu slance sa sirom, to nama dođe kao predjelo i desert istovremeno, a i kao snack . Već je mužić rekao da ne smijem sve staviti na stol, nego da pola negdje sakrijem, jer to jede dok ima u zdjeli. Al kaj kad bi onda po mirisu našao ,a i najbolji su dok su topli.
Crna vrana je doletjela u nedjelju. Možda za kaznu što smo za ručak jeli fazana (kod mojih).
Odveli smo Vitu baki i dedi, a na povratku u Zagreb na auto-cesti , samo sam odjednom začula neki udarac i ugledala nešto veliko, crno, raširenih krila na prednjem staklu koje je odmah nestalo. Srce mi je lupalo ko ludo.
Kaže mužić da je vidio vranu kako ide prema autu al je bio uvjeren da će se dignuti , no nije nego bum, odnijela nam pola maske.. Neplanirani trošak od barem 1.000 kn, ni kriv ni dužan.
Prošli mjesec veš-mašina, ovaj mjesec auto, što je slijedeće ?
|