opis slike

31.01.2006., utorak

Sve za pivu!

opis slike

Belgijski parlamentarac krenuo je na radni ručak s iranskom delegacijom, ali kada su Iranci, koji ne konzumiraju alkohol, zatražili da i domaćini poštuju isto pravilo, objed je otkazan.
Radni ručak između predsjednika donjeg doma belgijskog parlamenta Hermana De Crooa i njegovih iranskih kolega otkazan je jer Belgijanac nije želio prisustvovati obroku nakon kojega ne može popiti pivo.
"Čak i za tolerantnog Hermana De Crooa to je malo previše", rekao je liberal De Croo novinaru De Standaarda.
Belgijski parlamentarac trebao je ručati s predsjednikom i članovima iranskog parlamenta, ali je objasnio da je ručak otkazan jer su Iranci, koji poput ostalih muslimana ne konzumiraju alkohol, od svojih domaćina zatražili da poštuju isto pravilo.
"Nisam takav zahtjev dobio napismeno, ali indirektno sam zamoljen da se za ručkom ne poslužuju alkoholna pića", rekao je De Croo, odlučivši zbog toga otkazati ručak s Irancima.
Posjet iranskog izaslanstva Belgiji već je na početku naišao na probleme - predsjednik iranskog parlamenta Gholamali Hadadadel odbio je rukovati se sa ženom predsjednicom godnjeg doma belgijskog parlamenta.
Anne-Marie Lizin je zbog toga otkazala njihov sastanak, a u priopćenju je objasnila kako smatra da bi Iranci trebali poštovati lokalne običaje tijekom boravka u Belgiji, jednako kao i Belgijanci za posjeta Iranu.
- 11:53 - Komentari (4) - Isprintaj - #

30.01.2006., ponedjeljak

Znanost je u pravu! Supportajmo znanost!

Marihuana je dobra za mozak!

opis slike

Sintetički spoj sličan aktivnim sastojcima marihuane doveo je do novog rasta moždanih stanica štakora. Štoviše, rast novih stanica bio je povezan sa snižavanjem tjeskobe i depresije.
Ovi rezultati s kanabinoidnim spojevima ukazuju da bi marihuana ili njeni derivati zapravo mogli biti dobri za mozak.
Kod sisavaca živčane stanice neprestano rastu u dijelu mozga koji se zove hipokampus, koji je povezan s učenjem, pamćenjem, tjeskobom i depresijom.
Za razliku od marihuane, druge rekreativne droge, kao što su alkohol, nikotin i kokain, sprečavaju rast novih živčanih stanica.
Xia Zhang s kanadskog Sveučilišta Saskatchewan u Saskatoonu i njegovi kolege proveli su pokus sa sintetičkim kanbinoidom HU210 na mozgu štakora. Ustanovili su da je davanje visokih doza dvaput dnevno tijekom deset dana povećalo proizvodnju živčanih stanica ili neurogenezu u hipokampusu za oko 40 posto.

Baš kao Prozac?
Prethodne su studije pokazale da antidepresiv fluoxetine (Prozac) također potiče rast novih živčanih stanica, a rezultati pokazuju da upravo taj rast novih stanica dovodi do Prozacovog antitjeskobnog efekta.
Zhang se pitao je li o tome riječ i kod kanabinoida te je štakore testirao na promjene u ponašanju.
Kad su štakori koji su dobili HU210 bili izloženi stresu, pokazivali su manje znakova tjeskobe i depresije od štakora koji nisu dobili taj spoj. Kad je neurogeneza kod tih štakora zaustavljena pomoću rendgenskih zraka, učinak je iščeznuo, ukazujući da bi rast novih stanica mogao biti odgovoran za promjene u ponašanju.
U drugoj studiji je Barry Jacobs, neuroznanstvenik sa Sveučilišta Princeton, davao miševima prirodni kanabinoid iz marihuane, THC (D9-tetrahidrokanabinol). Ali on kaže da nije otrkio nikakvu neurogenezu, bez obzira na doze i duljinu vremena u kojem su davane.
Jacobs kaže da bi to moglo biti zato jer HU210 i THC nemaju isti učinak na rast stanica. Također bi moglo biti da kanabinoidi imaju drugačiji učinak na različite vrste glodavaca – što otvara i pitanje kako oni djeluju na ljude.
Zhang kaže da su potrebna daljnja istraživanja kako bi se utvrdilo mogu li kanabinoidi jednog dana postati sredstvo za liječenje depresije kod ljudi.

- 23:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Dan škole Andrije Mohorovičića Rijeka

Mislim da je ok da prvi "konstruktivni" post ima veze sa događajem koji se odvio 28.1. u subotu, dan škole koju pohađam, održan u Pallachu. Uglavnom, sve je bilo zamišljeno kao svirka 4 benda (među kojima i moj :) ) nakon čega bi uslijedile projekcije filmova te karaoke. to naime nije tako baš ispalo. Ispalo je tako, da su svirali bendovi, pa rulja otišla. :D
Uglavnom, meni je bilo predobro. Svirao sam prvi, sa "beer" metal bendom "Headshot", nakon čega sam dao support kolegama iz razreda i punk bendu "Slobodan Prijevoz". Rulje je bilo mnogo, u oba slučaja. Posebno ističem masivni pogo na drugom po redu bendu. Nakon toga sam izašao na pivu, jer se nije moglo disat (svaka čast odazivu ljudi!). Tako da nisam previše sudjelovao kod druga dva benda, "Disident Agressor" i "Foundation", za koje vjerujem da su posao obavili sa istom strašću kao i mi. Svima je to bila vrlo zabavna noć, a čujem da su i reakcije ljudi iz publike dobre.

Kako bi dočarao situaciju, možete pogledati par slika događaja sa Grotlo.net, čiji je link desno, u izborniku. Nažalost, mi nismo uslikani, jer vlasnik stranice nije stigao sa svojim foto aparatom na naš nastup. No bit će još slika i od nas, kad mi ih ostali sprže na cd.
Isto tako, imali smo i kamermana koji je uredno snimio sva četiri benda, te će se složiti jedan ok DVD. Tako da će bit još i skrinšotova s njega.
Za one koji su posjetili Pallach 28.1., i svidjelo im se, može se isfurat koji primjerak. Živili!
- 23:32 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Alo!

Evo, nasto blog!
Da ne odugovlačim, odmah ću objasnit razlog nastanka. Htjeli ja i frend provalit curi iz razreda na blog, da malo gledamo. Al jebiga, žena to skriva. Pa onda nakon uru vremena guglanja našao ja taj blog. I onda klinac! treba imat svoj blog da bi se išlo na njen. I eto, nasto blog! :D
A sad, škola... Napišem nešto kasnije...
- 11:25 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

  siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Za potpuno uživanje u blogu... opis slike ...nikad nije previše!

Komentari On/Off

Kolege

Linkovi

Cowboys From Hell

opis slike

Under the lights where we stand tall
Nobody touches us at all
Showdown, shootout, spread fear within, without
We're gonna take what's ours to have
Spread the word throughout the land
They say the bad guys wear black
We're tagged and can't turn back

You see us comin'
And you all together run for cover
We're takin over this town

Here we come reach for your gun
And you better listen well my friend, you see
It's been slow down below,
Aimed at you we're the cowboys from hell
Deed is done again, we've won
Ain't talking no tall tales friend
'Cause high noon, your doom
Comin' for you we're the cowboys from hell

Pillage the village, trash the scene
But better not take it out on me
'Cause a ghost town is found
Where your city used to be
So out of the darkness and into the light
Sparks fly everywhere in sight
From my double barrel, 12 gauge,
Can't lock me in your cage

You see us comin'
And you all together run for cover
We're takin over this town

Here we come reach for your gun
And you better listen well my friend, you see
It's been slow down below,
Aimed at you we're the cowboys from hell
Deed is done again, we've won
Ain't talking no tall tales friend
'Cause high noon, your doom
Comin' for you we're the cowboys from hell

Kontakt

I come from:
Rijeka
E-mail :
ivo.slider@gmail.com
ICQ :
245496671

Sluša se :




STAY HIGH!
opis slike


Poleti do svog bloga :