Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Daj pusu!!
***


VI ste krava br:
Counter

sViJeT Je ŠaRen a ja sam daltonistkinJa

petak, 18.01.2008.

Nije cvijeće sve što miriši!

gledan svoju zadaću iz matematike, cvijetnu. nikad na njoj cvijeće ne uvene već je uvijek intenzivno i svježe. ali ja uvenem kad vidim nju. evo već je počela škola a ja san još uvik na praznicima. kažu da ko rano rani dvije sreće grabi, za mene vridi ona "ko rano rani ima podočnjake".

jednom prilikom jedan je dečko ispustio jedan povjetarac. za opće zgražanje i začepljenje nosa (i ušiju) i standardno "fuj" - njegove riči su bile: "a šta je, vi prdite cvijeće?" cvijeće bi trebalo biti mirišljavo i lijepo, ali šta s onim ne baš tako mirisnim u mom vrtu? (svaki put kad prođem vrtom neugodan miris. i nikad ne bi posumnjala na cvijet..). baš takav je bio i onaj njegov "cvijetni prdac". znate onu - nije zlato sve što sja, ja bi to preoblikovala u "nije cvijeće sve što miriši!"

sa mog stajališta to je biljka koja služi da je poklonite nekom, da je pokosite kosilicom, čupati je na "voli me, ne voli me...". sa znanstvenog stajališta to je zelena biljka (a može biti i ružićasta, plava ovisi o tome u koju boju ga obojite ili koje naočale uzmete) s dva ili više listova, uglavnom više, te s ostalim dodacima (trnje, lisne uši...) i daju fotosintezu, tj. kisik. tj. daju kisik pomoću fotosinteze! e pa baš zato morate redovito zalijevati svoj kućni ili poljski cvijet i redovito mu pjevati "bratec martin", da ne uvene. u svijetu smo u kojem se svakim danom sve više zagađuje zrak, udišemo otrove, jedemo kemikalije, gazimo cvijeće koje nam život znači. svaki put kada vidite neki cvijetić, on je na svoj način poseban i treba ga njegovati a ne gaziti, sjetite se malog princa i njegove ruže i toga kako ju je držao pod staklenim zvonom!

danas se svakakvim kemikalijama hrani cvijeće pa bi trebali pripaziti na to da scene iz filmova o podivljalom, golemom cvijetu mesožderu ne postanu stvarnost. i za kraj: više cvijeća manje smeća!

- 23:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


jedan... dosdni blog koji je pisan u trenucima dosade s ciljem ubijanja dosade tupim predmetom iz kamenog doba zvanim toljaga...
ako vam je dosadno svrha bloga je ispunjena...

***
svi znamo da je higijena pola zdravlja... zato ako ste prvi puta na blogu imate pravno na besplatnu uslugu njege papaka...sve upite šaljite na navy@net.hr

ugodan boravak na mojoj Blog livadi...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us