... =>...čemu državna matura..??!!??

srijeda, 13.02.2008.

KORAK DALJE

...evo ovako...kao prvo, želio bih se zahvaliti svima koji su komentirali, te nas gimnazijalce podupiru. Kao što vidite, nisam pisao post već duže vrijeme, čemu je naravno uzrok škola, zbog koje nemam dovoljno vremena posvetiti se blogu. Ali ipak, ovo što smo danas čuli u školi toliko me razbjesnilo, da nemogu a da ne napišem nešto o tom.
Jeste li znali da se znanje stranog jezika po europskim standardima vrednuje na četiri razine:
A
A1
B
B1
(od lakše prema težoj, dakle B1 je najteža)
Pogodite na kojoj razni će biti naša državna matura...?..naravno B i B1...
Naime, neki dan u školi, razrednica nam je podijelila ankete koje trebamo ispunit. Bez ikakvog objašnjenja krenio sam čitati te ispunjavati dotičnu anketu kad sam ugledao ovo?

Zaokržite na kojoj razini želite polagat ispite:

a) hrvatski jezik: standardna razina/niža razina

b) stranog jezika: standardna razina/niža razina

c) matematika: standardna razina/niža razina

Ne shvaćajući o čemu se radi, te kakve su te razine, pristojno sam podigao ruku i zamolio profesoricu za objašnjenje. No, nećete vjerovati odgovora nije bilo. Kakve su to razine? Kako će se to bodovat na maturi, kako na upisu za faks...?...U cjelom razredu se javio čitav niz pitanja na koje, kao i uvijek, nismo mogli dobiti odgovor.

Rečeno nam je, ako se do drugog razreda ne bude znalo sve o državnoj maturi, nećemo je polagati. Već je evo drugo polugodište trećeg razreda, još se ništa ne zna, a mi moramo polagat državnu maturu.

RADI SE O NAŠOJ BUDUĆNOSTI, I MI ŽELIMO ODGOVORE!!!

Vrlo zanimljiv mi je bio komentar koji je ostavio anonimac pod nadimkom "poštar" => "Pokretanje peticije i nedolaska na nacionalni ispit 28.05.-4.06. bi bilo možda najbolje rješenje s obzirom da nemamo odgovore na pitanje.."

Tako da predlažem svim gimnazijalcima borbu protiv državne mature: u prvom redu slanje anonimnog pisma ministru Primorcu, a ako ih ni to ne potakne na razmišljanje te uvođenje nekakvog reda u sve ovo, ne preostaje nam ništa drugo nego sabotaža-pisanje peticija te ne dolazak na nacionalne ispite.



- 20:43 - Komentari (197) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.