nedjelja, 15.01.2006.

Schnaps bei Goya










Dokumentarac o pečenju rakije.

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mama hvala ti za ručak










Film je angažirani i posvećen je svim mamama kuharicama, čiji snovi i muževi ne cijene njihov trud. Film prikazuje struganje mrkve na pomalo morbidan način, ponavljajući istu radnju do desetak puta. Film završava preživanjem hranjenog sina, koji svoj izraz zahvalnosti prenosi neartikuliranim glasovima.

- 16:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Student










Ovaj Kratki filmić prikazuje okruženje karakteristično za većinu studenata. U 50 sekundi nastoji se definirati studentski život, obveze, frustracije, prehranu.

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Deset čivija u srce










Ovaj video uradak je ekološke prirode i ima za cilj podizanja svijesti o zaštiti okoliša. Glavni akter je stablo, u čiju je utrobu zabijeno deset čivija, kako bi se za njega pričvrstio lanac ljetne terase u centru Širokog Brijega, iako se isti taj lanac mogao pričvrstiti za čeličnu ogradu deset centimetara dalje. Stablo plače i lagano umire, a nitko ga ne čuje.

- 15:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Perspectives










Isfrustrirani konzervator i povijesničar umjetnosti, prikazan u šetnji starom jezgrom grada Zadra, uhvaćenoj u shemu Mondriana.

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KAVA










Film prikazuje tradicionalno pripremanje crne kave (karakteristično za BiH), njenu konzumaciju i rezultat te konzumacije. Radnja se odvija u jednosobnom, skučenom stanu socrealističke arhitekture, a akter je student koji sprema zadnji ispit. Sunčeve zrake boje stan u žutu boju, a ventilator razbija tišinu. Cilj filma je stvoriti ambijentalne vrijednosti i potaknuti čula okusa i mirisa.

- 15:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>