ponedjeljak, 30.01.2006.

Google razmišljanja..

Možemo uočiti pad volumena, ali to je u skladu s očekivanjem, s obzirom da svi iščekuju rezultate poslovanja koje Google objavljuje u utorak, 31. siječnja.

Nije prekupljen, ni preprodan, šeta u granici moving averagea 20 i 50 dana, inače loš pokazatelj probijanja MA (50) (a posebno MA (200)) u ovom slučaju ne govori ništa jer je GOOG brzo korigirao na stare, predviđene razine. Support nije baš lako postaviti, ja ga vidim na $395 tj. čim padne ispod $400. Jedino me brine očekivanje tržišta, imam osjećaj, polazeći od sebe, da nam Google ne može ponuditi više od onog što očekujemo, da je izgubio dah tj. da se njegova prenapuhanost tehnički više nema gdje (značajnije) napuhati, te da ta činjenica može čak rezultirati razočarenjem tj. napuštanjem GOOG-a od strane dobrog dijela ulagača. Ili, svi traže novi GOOG, ovaj je dao svoje, što ne znači da više neće rasti, već da neće rasti ovim tempom (i dati brzu zaradu). S druge strane, 18 od 20 fin. analitičara spominju kako će Google krajem ove godine sigurno biti iznad $600, ali, kako je nedavno novi pratitelj Naroz spomenuo, Wall Street je zajebana bagra, oni su propagirali kupovinu Enrona makar su već vidjeli da je klinički mrtav.

Pozivam sve čitatelje da daju svoj komentar o budućem kretanju Googlea, bez obzira na dosadašnje iskustvo, znanje i aktivno komentiranje članaka. Thnx.

- 03:57 - komentar (5) - tisak - #