četvrtak, 19.01.2006.

Google u shopingu!

Svaki put kad stvarim na Borjin www.borja.org ugledam bar 3-4 zanimljiva teksta usko vezana uz temu o kojoj pišem, i svaki put poželim napravit copy/paste, ali kako znam da niti bi bilo ok, a niti ima smisla kopirat blog, preporučujem - www.borja.org.

A sad slijedi copy/paste:

Kompanija Google, trenutno najmoćniji pretraživač svijeta a i najpopularniji, objavila je kako će kupiti dMarc Broadcasting; u tri godine isplatit će im oko 1,14 milijardi dolara. Kako analitičari tvrde Google će novi model oglašavanja, koji primjenju na svom pretraživaču, donijeti i u radijske vode. Fredrick Marckini, CEO iProspecta smatra kako će oglašavanje na radiju učiniti mjerljivijim; inače Google osim na pretraživaču oglašavanje nudi i na drugim oglašivačkim kanalima. Greg Sterling, iz Kelsey Group kompanije kaže pak kako ćemo u budućnosti viđati sve više integriranih kampanja. //borja


Preuzeto s PC Chipa, autor Borja.

Kao što je bilo za očekivati, market se oporavlja, val je krenuo iz Tokija koji je porastao za 2% nakon tjednog pada od 6%, Pfizer je objavio pozitivne rezultate i napredovao 3.4% u before-hours marketu, usprkos pozitivnim izvješćima Merrill Lyncha i Pfizera, market danas pluta u maloj pozitivi, očito se još nije oporavio od pada Intela, a i Apple je posrnuo nakon objave da prodaja iPod-a nije ispunila očekivanja investitora. Sigurno i određenog utjecaja ima upozorenje Bin Ladena Amerikancima da očekuju nove napade, makar smatram da se investitori neće dati uplašiti. Google nije porastao čega me najviše bilo strah, pričekat ću da prođe i sutrašnji dan, a tad se, ako ne bude značajnijih promjena, baciti u shoping ponajprije Google u long term, a "svrbi" me čak i Apple, ovisi koliki pad ostvari.

- 18:35 - komentar (4) - tisak - #