subota, 07.01.2006.

CSI at Google!

Vjerujem da ste se već susreli s Googleovim video hostingom uvedenim prije cca. godinu dana, te navedenim kao beta verzija onog što je uslijedilo - Google online videoteka. Kao što sam naziv govori, svrha Google VideoStore-a je ponuditi download najnovijih filmova i video programa, naravno, u zamjenu za novac.

Nažalost, T-com još nije dobio značajnog konkurenta te nije raspetljao korisničku petlju, ali se nadam da će to ubrzo uraditi i da ćemo dobiti broadband na razini Slovenije, tj. 8 Mbit flatrate za 250-300kn mjesečno. U tom slučaju bi stvarno odlazak u videoteku mogao postati ne samo naporan, već i neprofitabilan. Osim Google VideoStore-a, predstavljen je cijeli "paket korisnog besplatnog softvera" - Google Pack - koji sadrži; Adobe Reader 7, Ad-Aware SE Personal, GalleryPlayer HD Images, Google Desktop, Google Earth, Google Pack Screensaver, Google Talk, Google Toolbar for Internet Explorer, Mozilla Firefox with Google Toolbar, Norton AntiVirus 2005 Special Edition, Picasa, RealPlayer, Trillian te Google Updater, program koji inteligentno update-a sve programe iz Google Packa.

Čitam link s T-Zombixovog bloga da internet provideri zahtjevaju da i Google te Microsoft sudjeluju u izgradnji i održavanju broadband mreže, zato što se očekuje da će korisnici korištenjem spomenutih usluga dodatno opteretiti mrežu. T-com se sigurno neće žaliti zbog dodatnog opterećenja. :(

Popularna serija CSI (Crime Scene Investigation) će ubrzo biti ponuđena na Googleovom VideoStore-u za $1.99, dan nakon što bude originalno emitirana (u US). Iako je po prvi put u povijesti prodaja prijenosnih računala veća od prodaje desktop računala, očekuje se prvo Googleovo računalo za samo $100. Također, kupovinom OpenOfficea, Sun-ovo besplatnog konkurenta Microsoft Office-u, Google bi nedvojbeno postao još ozbiljniji konkurent Microsoftu.

- 17:35 - komentar (0) - tisak - #